Napisano 30 Lipiec 200915 l Po raz kolejny mam przyjemność ogłosić wyniki piętnastej już edycji Bitwy 3D i dziewiątej edycji Bitwy 2D. Do finału w obu edycjach przeszło po 10 osób i to właśnie spośród nich jury głosowało na te najlepsze. Tradycyjnie jury przyznało jedną statuetkę Grand Prix (1 miejsce w rankingu), dwie statuetki Award (2 i 3 miejsce w rankingu) oraz wyróżnienia. Co ciekawe w tej edycji wynik głosowania jury jeśli chodzi o I miejsce jest w pełni zgodny z decyzją publiczności. Nie przedłużając zachęcam do obejrzenia dwóch galerii konkursowych i zapoznania się z wynikami konkursu. Przypomnę tylko, że em tej edycji konkursu była firma Corel, która dla zwycięzców (I miejsce) w kategorii 2D i 3D ufundowała nagrodę w postaci pakietu oprogramowania CorelDRAW Graphics Suite X4. Dziękujemy sponsorowi! Wypada jeszcze pokrótce podsumować konkursy. A więc ta Bitwa w liczbach. W kategorii 3D wystartowało 89 osób. W kategorii 2D natomiast utworzonych zostało 28 wątków konkursowych. Dla nas był to w pewnym stopniu też pewien sprawdzian. Poprzednie edycji były bardziej obfite jeśli chodzi o nagrody, mimo to i tak jesteśmy zadowoleni z frekwencji (nieco niższej, ale nie jest źle!) i cieszymy się, że nadal te konkursy cieszą się wśród Was powodzeniem. Zawsze podczas podsumowania przypominamy, że nieodłącznym elementem startu w konkursie są jego walory edukacyjne. Mamy nadzieję, że startując w konkursie nauczyliście się czegoś, dopracowaliście swój warsztat ... i jesteście gotowi na kolejne edycje! Gratulujemy wszystkim finalistom! Bitwa 3D #15 - Zobacz wyniki konkursu Bitwa 2D #09 - Zobacz wyniki konkursu
Napisano 30 Lipiec 200915 l gratki troche dziwne komentarze pana Stahlberg'a. jak można nie dostrzega przekazu niektórych tak wyraźnych prac.
Napisano 30 Lipiec 200915 l Akurat Napoleon był wyraźny, coż reszta nie do końca to przyznaje, ale i tak gratuluje wszystkim!
Napisano 30 Lipiec 200915 l Gratuluję zwycięzcom! Kuba Jabłoński to świetny wybór jeśli chodzi o pozycję w jury. Fantastyczne komentarze!
Napisano 31 Lipiec 200915 l Gratuluje zwyciezca oraz tym ktorzy wytrwali do konca i ukonczyli swoje prace. Ciekawe sa sprzeczne komentarze jurorow co do tej samej pracy :)
Napisano 31 Lipiec 200915 l Gratuluję, świetne prace i bardzo dobra forma całego konkursu. Bez tego nadymania się na nagrody ;)
Napisano 31 Lipiec 200915 l a może by usystematyzować bitwy z nagrodami/bez. Np przeprowadzac raz w roku miedzynarodową bitwę z mnóstwem nagród. Tak jak to ma miejsce z dominance war. bo wiadomo jakbyście mieli załatwiać nagrody co pare miesięcy i gadac cały czas ze sponsorami to można skonać :). a miedzy tym konkursem mogą się odbywać takie bitwy jak ta, tylko dla polaków z drobnymi upominkami. pozdro
Napisano 31 Lipiec 200915 l Witam Brak mi słów ... Dziękuję wszystkim, a w szczególności uczestnikom bitwy. To dla mnie wielki zaszczyt zostać wyróżniony przez Was i przez jury. Więcej napiszę jak jak dojdę do siebie ;)
Napisano 31 Lipiec 200915 l Mam wrażenie, że Steven Stahlberg olał opisy i dlatego większość prac mu nie podchodzi pod tematykę bitwy :p
Napisano 31 Lipiec 200915 l @Double_G No niestety ma torche racji to bitwa grafików a nie powieściopisarzy xD, no ale żeby Napoleona nie skojarzyć, kiepsko tam historii uczą :D
Napisano 2 Sierpień 200915 l Pfff... imho Stahlberg ma 100% racji w kazdym swoim komentarzu. I bardzo dobrze, ze olal opisy, bo kogo one obchodza? Praca albo sie broni sama w sobie, albo jest do kitu. I tyle. Jezeli mimo wszystko praca nie jest czytelna, to tytul imho powinien byc jedyna podpowiedzia. Leru: lizusie;)))
Napisano 3 Sierpień 200915 l Gratulacje dla wszystkich uczestników (dla zycięzców w szczególności). To była świetna zabawa, a świadomość współzawodnictwa z tak uzdolnionymi artystami sprawiła mi wiele frajdy i zmotywowała do pracy. Patrząc na "malarskość" pracy Len-art'a, klimat jaki stworzył serio, biegłość warsztatową innych uczestników... ...tak sobie myślę: - Może nie dziś, może nie jutro, ale może w końcu kiedyś "zaskoczy"... ps Dzięki dla organizatorów i czekam na następny :)