Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak zapewne wszyscy już wiedzą do sieci kilka dni temu wyciekł wewnętrzny film firmy CD Projekt RED przedstawiający rozgrywkę gry The Witcher 2. Wiadomość o tym filmie pojawiała się praktycznie w każdym serwisie związanym z grami komputerowymi potwierdzając fakt, iż firma od jakiegoś czasu przygotowuje drugą część przygód Geralta.

W ciągu tych kilku dni, aż wrzało odnośnie owego "wycieku". Przede wszystkim nie uwierzono w fakt, iż jest to wyciek, pomimo, iż pojawiło się oficjalne stanowisko szefa studia CD Projekt RED opublikowane m.in. w serwisie Polygamia. Większość osób która widziała film twierdziła, że jest to celowe działanie marketingowe.

Ale nie o tym chciałbym napisać. Tak naprawdę, uważam, że nie jest ważne czy był to wyciek "kontrolowany" czy nie. Znamy oficjalne stanowisko, wiem też, że wiele osób związanych z projektem potwierdza je. Zostawmy to! To nie jest ważne.

Film trafił do sieci, w obecnych czasach trudno jest usunąć film "z obiegu" z internetu. Usunięcie z jednego źródła spowodowałoby, iż pojawiłby się on gdzie indziej. Takie koło...

Najważniejsze, wiemy, że prace nad "Wiedźminem 2" trwają, zostało to potwierdzone przez "źródło", ja trzymam kciuki za projekt i życzę mu, aby odniósł jeszcze większy sukces niż pierwsza część.

Chciałbym zakończyć ten wpis pozdrawiając wszystkich związanych z projektem (szczególnie te osoby, które widać na filmie) z małym apelem. Jak tylko projekt będzie już w takiej fazie, że będzie można coś więcej o nim oficjalnie napisać. Pamiętajcie o naszym serwisie :) Z chęcią napisalibyśmy coś więcej o kulisach tworzenia gry.

Tymczasem zapraszam te osoby, które nie widziały jeszcze owego filmu do jego obejrzenia:

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wszystko pięknie, ładnie, grafika świetna, jeśli fabuła będzie trzymać co najmniej poziom pierwszej części, to będzie to hit :) Tylko jedna rzecz mnie wkurza przeogromnie... dlaczego, do ciężkiego ****, dorobili Geraltowi kucyk ? Jeszcze mogli mu warkocz zapleść i wpakować w ludowe, kurpiowskie kiecki...

Napisano

Tak na przyszlosc - dlaczego ograniczac gre do grania tylko Geraltem? Przeciez Wiedzmin to profesja - wiedzminow bylo wielu wiec moznaby pokusic sie o tworzenie postaci (zawsze to mi sprawialo frajde w RPG czy to papierowym czy komputerowym). Geralt jest swietny i w ogole ale kilka fryzurek, kolorow wlosow, kilka twarzy do wyboru i moze kilka rownych talizmanow (a nie tylko wilczy) do wyboru i juz kazdy moze podpasowac postac do siebie.

Napisano

Druga część się zapowiada świetnie, tylko ten warkoczyk gejowaty jakiś...

dlaczego ograniczac gre do grania tylko Geraltem? Przeciez Wiedzmin to profesja - wiedzminow bylo wielu wiec moznaby pokusic sie o tworzenie postaci

Wątpię żeby gierka była taka klimatyczna gdyby się nie grało Geraltem. Jestem fanem książek o wiedźminie i czułbym się oszukany jakbym miał grać postacią, która nie ma żadnej historii w świecie wiedźmina.

Napisano

No ładnie pięknie ale wyrazy twarzy w cutscenkach są tak fantastyczne, że mam ochotę odejść od komputera. Panowie! Mamy XXI wiek i drewniane twarze (jak i pozy) są już dawno nieaktualne.

Uncharted? Heavenly Sword? Znacie takie tytuły? Na pewno :)

Edytowane przez Leru

Napisano

pierwsza część zapewniła kilkanaście bardzo przyjemnych godzin rozrywki :). Czekam na drugą i kibicuję projektowi :)

Napisano

Geralt kocham Cie!!! Tez nie moge sie juz doczekac... Az cały sie trzese z radosci w moim krzesle :)

Napisano

Dawajcie mi Wieśka 2, natychmiast, bo jak nie to się potne mydłem w płynie. *w*

Wygląda bosko tylko te twarze takie sztywne :) Mam tylko jedne oczekiwanie co do dwójki a co mi się nie podobało w jedynce, oby był trudniejszy, bo jedynka trochę za mało wymagająca w walkach była xD eliksirki prawie się nie przydawały nawet na najtrudniejszym poziomie xD no z wyjątkiem jaskółki i kota.

Napisano

czekam z niecierpliwością!!nawet z wielką niecierpliwością;) i ogólnie gratulacje dla całej ekipy za jedynke :)

Napisano

Już druga część? o_O

Ja nawet dema jedynki nie skończyłem ...

Napisano

Ja tak coś czułem ze z ta wersją rozszerzoną to była zasłona dymna, z jakiś marketingowych powodów informacje o pracy nad nowym tytulem należy ogłosić dopiero gdy jest co pokazać.

Napisano
Tak na przyszlosc - dlaczego ograniczac gre do grania tylko Geraltem? Przeciez Wiedzmin to profesja - wiedzminow bylo wielu wiec moznaby pokusic sie o tworzenie postaci (zawsze to mi sprawialo frajde w RPG czy to papierowym czy komputerowym). Geralt jest swietny i w ogole ale kilka fryzurek, kolorow wlosow, kilka twarzy do wyboru i moze kilka rownych talizmanow (a nie tylko wilczy) do wyboru i juz kazdy moze podpasowac postac do siebie.
No kolego gdyby nie Geralt to nie byloby wlasnie tego smakowitego klimatu. Wlasnie o to chodzi ze chodzi o Geralta :D Drazni troche ten kucyk, lepiej bylo jak mial dlugie rozpuszczone piora :) Alpha wyglada swietnie a "ponoc" powstala pol roku temu wiec skoro to bylo pol roku temu i tak swietnie wygladala alpha to jestem spokojny.
Napisano

ant-3d - no to mamy po prostu inne podejscie ;) Ja tam Geralta w wersji ksiazkowej meczylem wielokrotnie (nawet po tym jak Sapkowski zmienil powiesc w militarno-polityczna sage ;)) i BARDZO cenie wszystkie postaci ale nie mialbym nic przeciwko temu gdyby po wymeczeniu Bialego Wilka zrobic gre osadzona po prostu w tym universum ale na zasadzie Morrowinda/Obliviona - tworzysz sobie postac i napierasz. Teraz to dopiero 2 odslona ale chyba w koncu Geralt sie przeje? Czy nie? Ja tam widze ogromny potencjal w samym swiecie. Taki tam pomysl poprostu.

No i oczywiscie czekam na KAPITALNE cinematiki z jakims konkretnym, geraltowym sredniowiecznym kung-fu ;)

Napisano

Nezumi: zgadzam sie z Toba ale pod warunkiem ze rownolegle beda wychodzily rpg'i z Geraltem w roli glownej bo bez Geralta, dla mnie przynajmniej, to juz by nie bylo tego czegos w tym klimacie. Poprostu z postacia Geralta mozna "zżyć" sie, w Wiedźminie I bardzo fajnie oddali klimat, bardzo mi sie podobalo. Trzymam kciuki by Wiedźmin II byl równie udany a najlepiej jeszcze lepszy.

Napisano

Nie martwcie sie, w CDP wszyscy wiedza co sie robi na swiecie i jaki jest poziom. Az czasami nie mozna juz zniesc tego porownywania z Anczartedami, Hewenlisordami i innymi Metalgirsolidami ;) Pamietajcie, ze film przedstawia wczesna wersje alpha.

@Nezumi: granie innym bohaterem? Gdyby to byla zwykla napierdzielanka to pewnie nie robiloby roznicy, ale to RPG z silnym zwiazkiem miedzy bohaterami. Triss lecaca na innego Wiedzmina? Bez sensu ;)

Napisano

@Nezumi

Geralt musi być D: Jakieś bezosobowe indywiduum można sobie wsadzać w MMORPG, ale w singlu powinien być konkretny bohater D: Nie wyobrażam sobie Gothica bez tajemniczego bezimiennego D:

@VS_

Dzieci też mają prawo zajmować się grafiką i grać w gry, nie ważne czy te dzieci mają 19 czy 50 lat :O

Napisano

Nie no - oczywiscie, ze mowie tu o RPG *OSADZONEJ W REALIACH* a nie o wsadzaniu w miejsce Bialego Wilka jakiegos tam innego kogos. Wybieglem za daleko w przyszlosc - ale nawet saga o Geralcie ma swoj koniec a wykreowany swiat jest rewelacyjny.

Poki co napedziliscie mi smaku na kolejna powtorke z Geralta w wersji ksiazkowej (ech ta Yennefer - to nic ze ma juz swoje lata :D). No i musze uprosic rodzinke zeby poslali mi pierwsza czesc bo jakos nie wyobrazam sobie grac w wiedzmina po angielsku.

Napisano

W filmie nie podobają mi się dwie rzeczy. Pierwsza to walka. Nie chodzi o animacje tylko o to jak zachowuje się przeciwnik. Geralt macha mieczem a ten stoi jak kołek i daje się okładać, w tym czasie drugi chyba sędziuje. Druga sprawa to pokazówka znaku w środku wioski. Niby ludzie mieli się zbiec i podziwiać widowisko, ale jakoś tak anemicznie reagują, jakby u nich codziennie ktoś rozpieprzał beczki znakami.

Co nie zmienia faktu, że czekam na grę jeszcze chyba bardziej niz na Bioshocka 2 :)

Napisano

Reanimator -> co prawda CDP to nie Techland ale widząc ostatnie CoH myślę, że moje obawy mają sensowne podstawy ;)

Napisano

Mi się w RPGach zawsze podobało tworzenie własnej postaci. Granie geraltem też ma swoje plusy. A jak gra bedzie miała wysoką "grywalność" to większej róznicy nie robi, czy bohater to geralt czy ktokolwiek...

Chociaż wesoło by było pograć Yennefer :) albo krasnoludem Zigrinem (dobrze napisałem?)

Napisano

Starzy gorale pamietają ze przez dlugi okres w wiedzminie mialo sie grac jakims po prostu wiedzminem, dopiero w ostatniej fazie to sie zmienilo. Moze wiec 3 czesc bedzie sie nazywac witch i bedzie o yennefer, albo dwarf i bedzie o krasnoludach, jesli chodzi o cdp wszystko jest mozliwe:).

A filmik mi sie bardzo podoba, taka fajna mimika jak np w HS to dla mnie nadal wartosc dodana do gry, choc byc moze niedlugo stanie sie standardem.

Napisano
kilka fryzurek, kolorow wlosow, kilka twarzy do wyboru i moze kilka rownych talizmanow (a nie tylko wilczy)

Tworzenie swojego wiedźmina - ok, rozumię taki koncept, ale nie wilczy talizman ? Wiedźmin zawsze ma wilczy talizman, a nie tylko Geralt Biały Wilk :)

krasnoludem Zigrinem (dobrze napisałem?)

Z niewiadomych przyczyn Yarpen Zigrin został w grze zastąpiony Zoltanem Chivayem, choć to ta sama osoba (wali jego książkowymi tekstami, mówi również, że był obecny przy śmierci Geralta)

Napisano
Tworzenie swojego wiedźmina - ok, rozumię taki koncept, ale nie wilczy talizman ? Wiedźmin zawsze ma wilczy talizman, a nie tylko Geralt Biały Wilk :)

Y y, nieprawda.

Napisano

W sumie niewiele wiadomo z ksiazki o medalionach innych wiedzminow. Na pewno jeden z nich mial kilka rodzajow.

Napisano

Drewnianych twarzy nie będzie, obiecuję:) ło, bardzo miło, że co drugi komentarz nie porusza tematu 'czy to aby napewno wyciek ?!?!?!' oraz 'Czy Geralt już zawsze będzie mówił głosem Gopa?!?!?'. Same konstruktywne opinie aż miło poczytać:)

Napisano

Wiadomo - każdy miał jakiśtam swój. A ten jeden to chyba Leo Bonhart - facet co kilku wiedźminów upolował. Jak ktoś nie czytał tej książki to przegrał życie:) BTW Bardziej niż na grę czekam na nowy trailer:)

Napisano

aaa, racja, to Bonhart mial te medaliony;)

Eh, musze chyba znowu poczytac, bo mi sie fakty mieszaja;)

Napisano

Przeczytaj trylogię husycką - moim zdaniem bije wiedźmaka(wyłączając 2 tomy spoza sagi)

koniec offtopu.

Napisano

Rodzaj medalionu zależał od szkoły jaką dany wiedźmin skończył. Z tego co pamiętam były jeszcze koty. Chyba też Yen wystrugała nowy medalion Geraltowi jak swój pierwszy w pewnych okolicznościach stracił [tak w ramach ciekawostki].

Napisano

no ja właśnie meczę drugi tom "boży bojownicy" i jakoś idzie jak po grudzie, pierwszy był lepszy.

Napisano

Pamietam jak wychodzil ostatni tom sagi i zaczely sie spekulacje czy Sapkowski zabil Geralta czy nie - tak jakby mialo to jakies znaczenie skoro byl to ostatni tom sagi tak czy owak :D Stare dobre czasy.

Napisano
Przeczytaj trylogię husycką - moim zdaniem bije wiedźmaka(wyłączając 2 tomy spoza sagi)
A mnie jakoś nie podeszła i skończyłem czytanie do kilkudziesięciu stronach... chociaż może jeszcze raz spróbuję.

aaa, racja, to Bonhart mial te medaliony;)

I tutaj znowu nie wiem dlaczego namieszali w grze, bo i owszem, jest Bonhart, ale opowiada o jakimś tam innym kolesiu, który pokonał paru wiedźminów, why ?

Eh, musze chyba znowu poczytac, bo mi sie fakty mieszaja;)

Racja, już od jakiegoś czasu 'chodzi za mną' wiedźmin :)

Napisano

To akurat nieprawda bo to jakiś koleś opowiada o bonharcie w grze czyli jest dobrze.

A trylogia husycka rozkręca się gdy dołącza charley, czyli taki odpowiednik jaskra i osła ze szreka:)