Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

....czały wątek przelecialem no i nieźleee... :D Te twoje pierwsze roslinki mi sie podobają. O golnie prawie wszystko mi sie podoba. Owca mnie uśmiała :D

• Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej,

Kolejny render. Tym razem szybkie ujęcie zrobione aby zobrazować model wykonany na potrzeby małego tutoriala:

bathroom.jpg

Tutorial jest na temat efektywnego modelowania sprzętu AGD, a w szczególności paneli na których jest masa tekstu / rysunków itd.

Zapraszam tutaj - http://blog.dabarti.com/?p=623

Napisano (edytowane)

Powiem Ci, że trochę szkoda tej głębi ostrości, która była w wip'ie. Dobrze się to prezentowało na tych oddalonych fotelach, aczkolwiek fakt, faktem trudno operować ostrością przy tego typu pomieszczeniu, unikając efektu miniatury.

Będzie więcej ujęć?

Obrobiłbym to trochę jeszcze pod kątem kolorystycznym i jasność/kontrast.

Mów, to usunę gdybyś sobie nie życzył.

http://img37.imageshack.us/img37/7481/cinema2ps.jpg

Pozdr

Edit: jest w linku:)

Jak pod animację, to luz, będzie super:)

Edytowane przez Touch
Napisano

Uznałem, że GO jest nie realistyczna przy użytej optyce. W innych ujęciach będzie bardziej uwydatniona. Wszystko pod animację, będzie więcej w ruchu.

A co do Twojej wersji to zupełnie mi się nie podoba. Za bardzo wyciągasz czerń i i spłaszczyłeś okrutnie rozpiętość tonalną. Wrzuć w linku jeżeli już ;)...

Napisano

Teraz jak najbardziej te pomidory są pomidorowe. Wygląda świetnie! Jeżeli miałbym się doczepić to tylko te "krzaczki" za ciemne. Gdyby w niektórych miejscach pojawił się taki kolorek jak w największym pomidorze z prawej strony było by kozak. Ale i tak wygląda naprawdę dobrze!

Napisano (edytowane)

Jest lepiej ale hmm dalej moim zdaniem brakuje im troche realności (w stosunku co do pomidorów).

>>> Gruszki polerowane

Ocztwiście w zdjęciu powyżej jest inne oświetlenie, niemniej jeśli Ci się chce i masz czas - spróbował bym większy specular dać.

---- edit po uwadze MF ----

a to chyba że takie założenie było do początku, to spoko - wyglądają przekonywująco w takim razie.

Edytowane przez Loki
Napisano
Moje gruchy są niepolerowane.

MF, wiesz co, żeby tak na forum...:)))

Pomidory na wypasie. Gruchy na stillu trochę mniej fajnie, ale w ruchu pewnie jest świetnie.

Pozdr

Gość fishinthewater
Napisano

Dowód na to jak z niczego można zrobić 'coś'. Robi wrażenie.

pzdr

Napisano
Dowód na to jak z niczego można zrobić 'coś'. Robi wrażenie.

Dowód na to że dobra kompozycja jest 100 razy ważniejsza niż kupa polygonów i tekstur;)

Napisano

Dzięki za komentarze. Wszystko się liczy po trochu.

Tymczasem przed udaniem się na Dark Knight, wrzucam nektarynki:

nectarine.jpg

Napisano

Wiecie, jeszcze zależy dla kogo się to robi. 95% ludzi oglądających powiedzmy reklamy soku owocowego, gdzie sobie pluskają takie właśnie piękne owocki nie ma zielonego pojęcia jak to jest zrobione. Nikt nie patrzy czy gdzieś tekstura się powtarza, czy kropelki są takie a nie inne. To co pokazuje MF jest jak najbardziej świetnie zrobione. Dobra opcja. Już nie spamuję u Ciebie :) pozdrawiam, powodzenia dalej!

Napisano

Miłego weekendu i smacznego życzę:

blueberriesWM.jpg

Jak zwykle: 3ds max + V-Ray + AE

Model+shading : Monika 'rudavka' Olizarowicz

shading/light/post : Tomasz Wyszolmirski

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności