Gith Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Teaser super (faktycznie troche za wolno te napisy na poczatku ida). A co do tych ostatnich zdjec to chodzi nie o texture Ziemi tylko tego czegos (zapewne ksiezyca) na pierwszym planie. A to zdaje sie sa mapy z katalogu bodaj /Ground z maxa, przynajmniej tak wygladaja. Chyba to mieli na mysli moi przedmowcy. Ziemia jest super. Powodzenia & Pozdrawionka Gith Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Teaser super! tylko napisy... na moj gust, to te na poczatku powinny sie pojawic szybciej w calosci i dluzej pozostac przed zniknieciem, tak jak koncowe (za szybko sie \"sciemnia\":) ). P.S. Ta animka to dla jakiegos konkretnego celu (konkurs/tefał/zarobek) czy tak po prostu zeby pokazac, ze \"Maya master\" pasuje do was jak ulał? Tak trzymac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Czy beda poprawione hm... wydaje mi sie ze raczej tak, chodz wiezcie mi ciezko sie wraca do skonczonych scen w celach poprawek. Co do napisow to zbytnio ich nie przemyslalem ciezko jest myslec o godzinie prawie 4 nad ranem a jeszcze ciezej jest robic o tej godzinie udzwiekowienie majac do dyspozycji przednie, tylnie naglosnienie i sub-woofer ktory robil niezla jazde przy przelocie przez chmurke ;) Jesli chodzi o konkretny cel animy to napewnie nie zarobek, raczej nie TV pewnie jakis konkurs a tak wogole to podjelismy sie realizacji zeby sie sprawdzic i zdobyc doszwiadczenia w tej dziedzinie. A ten avatar Maya Master to w akcie humorystycznym, za jakiegos mastera sie nie uwazam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Ale my cie uwazamy ;) Wlasnie sie zorientowalem, ze waszej animacji nikt nie obejrzy, bo wydacie ja pod koniec roku 2004, czyli w czasie tej zaglady... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Witam wszystkich. Ciesze się zarówno ja jak i Rascal, że podoba wam się nasza ciężka praca. Niestety miałem troszke przerwy z 3D z powodu zmiany kompa i testów w gimnazjum ale już spiesze pomocą Rascalowi :) Wszelkie uwagi dotyczące filmu są mile widziane. Pzdr for all :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 W sumie wszystkie najważniejsze uwagi jakie mam do teasera zostały już wymienione, tylko taka jedna mała zostaje.. Nie powinno być DEADLINE zamiast DEDLINE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 witaj bhaalu:) mam nadzieje ze na taserze sie nie skonczyt ja chce ujęcia ! zrobiliscie juz jakies? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 napisał Bhaal (...) i testów w gimnazjum ale już spiesze pomocą Rascalowi :) No prosze...gimnazjalista :)) nice nice pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 wspaniale sie zapowiada; uwielbiam taki klimat, nie moge sie doczekac finiszu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordziu Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Chłopaki kawal dobrej roboty!! Na jakich kompach wy to tworzycie ??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 napisał Kordziu Chłopaki kawal dobrej roboty!! Na jakich kompach wy to tworzycie ??!! Było gdzieś wcześniej, przejrzyj wątek, ąż taki długi nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Jeśli chodzi o mnie to: 1 giga DDR Kingstona, dwuporcesorowa płyta Tyana, obecnie jeden procek 2200+ (czekam na drugi 2600+) Athlona, karta Wildcat II, 80 giga HDD z 8 WD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 eeech miodzio sprzęt ... dla mnie poza zasięgiem :( // ale dla mnie nie jest tak potrzebny jak tobie ;) hehe działajcie działajcie chłopy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Bhaal - te testy w gim to pisałeś czy sprawdzałeś? :> Sprzęcio fajny i widać że wykorzystujecie jego możliwości. Pozostaje czekać na kolejny update. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 hehe, niestety ale pisałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 ok. zwarcam honor, mozna wsadzic jeden nawet u mnie! nie wiedziałem kurde jak to dobrze poczytac instrukcje ! :D:D:D:D ale! jak wsadzisz da procki o roiznych prędkosciach to bedzie chodzic z prędkoscią woloniejszego.l :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 pozatym gimnazjalista z takim sprzętem... jezusie słodki jak ja miałem tyle lat co ty chyba jeszcze kompa nie miałem wogole... czoje lekką mgiełkę zciemniania, ale to nie moj biznes wiec eot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 No musze cię zmartwić ale ruszyło :) płyta Tyan S2462. Jak nie wierzysz to twoja sprawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 honor zwrociłem powyzej.... czoje sie skarcony.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 UPS, a ja tego posta nie zauważyłem :P spoko nic się nie stało :) ważne, że mi komp działa :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 No chlopaki, jedziecie ostro po bandzie ;) ..od juz prawie 4 miechow tez siedze nad filmikiem, z malymi lub wiekszymi przerwami, ale jakos to pomalutku idzie. I tak sie zastanawiam, czy jest sens konczenia tego mojego scierwa ...( bo tez poniekad juz go szczerze nienawidze ;] ). Chyle czola, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Nam tez nie idzie za szybko, tez niekiedy ma sie dosc ale jakos brnie sie dalej. Pozatym trudno sie robi majac kontakt z zaloga tylko przez net. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 fajnie, ze chociaz macie zaloge ...ja walcze sam i jak zwykle w polowie roboty juz mam pomysl na nastepna anime i na tzw. \"szybkiego\" koncze to co zaczalem planujac juz kolejny projekcik. hmmm...moze niedlugo zapodam jakis shorcik, ale chlopaki - nie podnoscie masakrycznie poprzeczki bo was znienawidze hehe ...oczywiscie zartuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Heloł nie wiem, może oglądaliście na TV4 (we wtorek 18 maja około 20) Tytuł \"Tycus - kometa śmierci\" dużo scen możnaby podpatrzeć, ogólnie ciekawy filmik:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 19 Maj 2004 Autor Share Napisano 19 Maj 2004 Nasza zaloga nie jest taka wielka, bo liczy tylko mnie i Bhaal`a zobaczymy jak sie rozwinie potem. Co do filmu to niestety nikt z nas go nie ogladal ale postaram sie nadrobic zaleglosci. Tym razem prezentuje kolejna previzke. Zniszczenie wiezy Eiffel`a poza modelem samej wiezy, Bhaal takze zajol sie prowadzeniem kamery oraz wszystkimi innymi aspektami shota. Kodowanie Xvid http://www.rascal.eurocom.olkusz.pl/other/pv02.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Preview świetny, tylko zastanawiam się dlaczego wieża łamie się akurat w tym miejscu ?? Uderza w nią jakiś meteor, czy co ?? Trzeba przyznać, że odwalacie kawał dobrej roboty...wieża wygląda imponująco !! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiz Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Witam. Wydaje mi się że lepiej by to wyglądało gdyby w trakcie spadku wierzchołka wieży odpadały od niej fragmenty żelastwa. Poza tym kamera wydaje się być umieszczona na poziomie ulicy tymczasem spadający fragment przelatuje obok niej i zdaje się znikać pod ziemią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Oprócz tych dwóch mankamentów o których wspomniano to prezentuję się bardzo dobrze. Model wieży robi o wiele większe wrażenie niż na zwykłym renderze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość graf3d Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Podziwiam Was chłopaki !! Trzymajcie tak dalej :) Wieża jest SUPER - gratuluję Bhaal !! Jak dla mnie to jesteście niesamowici !! Nieliczni decydują się na takie przedsięwzięcie :) Życzę powodzonka w daleszej pracy :) Już nie mogę się doczekać finalnego efektu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Dopisuje sie do poprzednich postow: 1) w miejscu, gdzie wieza sie lamie i potem spada powiiny leciec jakies odlamki 2) czubek wiezy nie powinien leciec przez podloge, tylko sie o nia rozbijac, najlepiej tuz przed kamera z duza iloscia dymu, kurzu i metalowych odlamkow A poza tym bardzo, a nawet bardzo bardzo. Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gollum Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Przy upadku tylu ton rzelastwa powinno być pełno kurzu i dymu, który przesłoni wszystko, więc po co bawić się w animacje czegoś co nie będzie widoczne, no chyba, że to ujęcie będzie pokazane z innego miejsca, wtedy to co innego. Ogólnie wygląda to bardzo porządnie (cóż nie trudno się dziwić: fachowcy z fachowym sprzętem :) ). Echh szkoda, że do zimy tak daleko. Ps Rascal mógłbyś zamieścić kilka rysunków ze stroyborda, czy jak tam się to nazywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiz Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 A skąd miałby być ten dym i kurz? To nie WTC. Na szczycie wieży są m.in. anteny satelitarne, które powinny odpaść od samego pedu powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Co do spadajacych odlamkow to oczywiscie beda, tak samo jak i spadajaca czesc, nie bedzie wsiakac w ziemie a przy kontakcie z ziemia stalowa konstrukcja bedzie sie gniesc i wzniecac w powietrze kurz i inne odlamki. Taki jest zamiar, takze ped jednego z odlamkow zrobi co trzeba w gornej czesci. Co shotow ze storyboarda oto i one. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 o mateczko kochana O_o przecież to już nie wygląda jak przygotowania do jakiejś tam animacji, tylko jak do sceny z pełnometrażowego filmu...! oscar będzie jak nic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 to sąpoprzerabiane zdjęcia? czy mocno \"zasyfione\" rendery? bo nie widac przy takim blurze i noisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 wszystko jest super, wiadomo, nie mam za bardzo nic do dodania. tylko jedno pytanie... po co robicie opis storyboard\'u po angielsku skoro macie tam bledy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 to nie ja pisałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 napisał Loozack o mateczko kochana O_o przecież to już nie wygląda jak przygotowania do jakiejś tam animacji, tylko jak do sceny z pełnometrażowego filmu...! oscar będzie jak nic :) Nic dodać, nic ująć... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Odpowiedzi \"to nie ja pisalem\", \"to nie ja robilem\" raczej sa dziecinne. W koncu razem to robicie..., zreszta nie wiem sam po co tyle informacji pchac na ekran. Pfesjonalnosc na sile moim zdaniem, ale nie o tym chcialem pisac. Chcialem tylko abys upewnil mnie, ze ze te kadry ze storybordu to fotki. Dobrze mysle? Bo w koncu to storybord a nie finalne kadry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 tak to fotki przerobione w Shopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Kolejny update. Jest to Seat, który robiłem dosyć dawno temu (z jakiś rok może więcej) i będzie on w scenie z mostem Golden Gate. Dziś się wziołem za poprawianie go gdyż posiada dużo bugów. Jedną strone skopiowałem i wygładziłem żebyście mogli zobaczyć jak to mnie więcej się będzie prezentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 to juz powoli robi sie smieszne.... wszędzie logo, wszędzie ramki, napisiki numerki, bzdury głopoty itp... czy wyscie widzieli jak sie robi filmy profesionalnie? nikt nie trzaska jakichs pierdoł pod kazdym obrazkiem! to jest rzeczywiscie dziecinne... ale coz gimnazjom to gimnazjom..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 hmm z ftp`a chyba img nie pojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Damian, widze, że nie masz czego się czepiać. Może zazdrościsz. Jeśli ci to przeszkadza to nie musisz oglądać i kto powiedział, że się uważamy za profesjonalistów. To nasz pierwszy film i jeśli będziemy chcieli to damy same naklejki i inne pierdoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 PS. postaram się ciebie oświecić bo to mi się śmieszne wydało: gimnazjum pisze się przez U otwarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Pojazd wydaje sie byc jakis taki pognieciony... odstaje jakoscia od reszty imo ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 no właśnie pisałe, że stary model i będzie szedł pod młotek :) jutro postaram się go wygładzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Bhaal, pamiętaj, że na tym forum jest miejsce tylko dla \"ful profeszynal pipol\", żadnych logosów, napisów, w ogóle żadnych renderów, najlepiej tylko pisz o skokach cen ziemniaków po wejściu do Unii Europejskiej :) ale Seat do wyklepania jak nic... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 22 Maj 2004 Autor Share Napisano 22 Maj 2004 Wlasnie wstalem wchodzi w watek a tu sie niezla dysputa rozpetala. Co do laga, napisow, ramek to ja w tym nic smiesznego nie widze, lubie tak robic mam tak od dawna... takie zboczenie zawodowe, pozatym kto powiedzial ze ja jestem gimnazialista, wkoncu sie widzialo 22 wiosny. Pozatym prosilbym, zeby ten watek byl wolny od wszelkiego rodzaju docinek... ja wiem ze wszelkie wojny slowne w watkach sie fajnie czyta... ale wiecie :) Peace4all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr.Logic Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 Taki zwaizig seaty to samochody robione na europe i azje . W stanach raczej mało jest takich samochodów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi