3d-chocolatee Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 (edytowane) raczkowania ciąg dalszy: robocik w 3ds max'ie i vray'u :) Edytowane 12 Luty 2010 przez 3d-chocolatee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 super robocik, ekstra materialy, jedynie plastik troszku za bardzo swieci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Fajny - bardzo ciekawy concept, świetne wykonanie. Poza mocno lakierowanym plastikiem (osobiście chyba bym nie zmieniał) to rzuciły mi się w oczy nogi -obie są lewe ? (też tak mam jak muszę tańczyć :) :) ) Ciekawie wyglądałaby krociutka animacja - taka zajawka mi zaświtała w związku z faktem, że w sumie cały korpus, ręce i nogi zmieściłyby się w kuli będącej głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Jak dla mnie to jest lakier na blaszce. Ale pracka fajna. Wygląda jakoś demonicznie jak profesor na egzaminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 Dziękuję za komentarze :) Hehehe, wizje i skojarzenia mnie rozwaliły ;D Jeśli chodzi o materiał... nie miał to być typowy plastik, a raczej materiał imitujący "carpaint". Stąd tak duży połysk. Co do nóg...hmm...nie wiem, w którym miejscu sprawiają wrażenie lewych, ale zapewniam, że jest lewa i prawa, każda z nich na odpowiednim miejscu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Bardzo cool robot i fajny render.Podoba mi się:) 4 gwiazdki odemnie:) Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 praca na wielki plus ;) szkoda, że robocik nie umieszczony w jakiejś scenie... hm... A można zobaczyć siatkę bez MS ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Zacne, tylko podejrzewam, że przy takiej budowie: wielki łeb, krótkie cieniutkie nóżki, miałby spory problem z poruszaniem się;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 bardzo przyjemny robocik , wlasny koncept ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Świetne wykonanie i materiały. Bardzo podoba mi się wyraz twarzy, najlepiej to widać na trzecim renderze :] Przydałoby się lepsze studio. Ja bym go widział w jakimś bardzo jasnym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Bardzo przyjemne, ale dopiero przy zbliżeniach. Na pełnych kadrach wieje pustką i widać rozbitą skalę detali. Kciuk uproszczony i zupełnie nieprzydatny, ale wiem dlaczego ;). Poza tym fajnie. Materiały na duży +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 (edytowane) Dziękuję Wam! Miło mi :) Render z siatką postaram się dzisiaj dodać :) Jeśli chodzi o koncept...opierałam się na tym pomyśle: Początkowo chciałam go odwzorować jak najwierniej, ale po skończeniu główki stwierdziłam, że robocik cierpi na ograniczony zakres ruchów kończyn i ogólny brak szczegółów, które to opracowałam sama. Pozdrawiam :) Edytowane 12 Luty 2010 przez 3d-chocolatee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Mi sie koncept średnio własnie podoba, ale renderki jak na dziewczynę bardzo męsko podkręcone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Bardzo fajne obrazki, jedynie zmienił bym te pierwsze z wersji panoramicznej na taka by te boki, które nic nie wnoszą były ucięte ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonnog Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 A mi się koncept bardzo podoba. Generalnie fajne, trochę jak depresyjny robot z "Autostopem przez galaktykę" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 (edytowane) Dzięki serdeczne za uwagi! Miło mi :) Zgodnie z zapowiedzią załączam ogólną siatkę Edytowane 12 Luty 2010 przez 3d-chocolatee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Słodki ten robot. Na pierwszych obrazkach kadr ucięty zbyt blisko głowy (od góry), i niepotrzebnie tyle pustki po bokach. Zwłaszcza na kadrach w których się patrzy w bok dałabym mniej przestrzeni za plecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 takie niby proste i banalne a takie fajne. Wykonanie też bardzo ładne. gratuluję fajnej pracki i w sumie to witamy na forum!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 12 Luty 2010 Autor Share Napisano 12 Luty 2010 Witam, witam! :D Dzięki raz jeszcze :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Koncept bardzo zacny, wykonanie równiez na wysokim poziomie. Kompozycja byc moze do drobnej korekty jednak calosc prezentuje sie swietnie. Pozdrawiam P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 fajny robocik, super materiały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Super, wybrałaś świetny koncept; materiały, model i render bardzo fajne. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 super jest ten robocik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 robot dziarski, przypomina mi tego z Autostopem przez galaktykę. Może jakaś animacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 16 Luty 2010 Autor Share Napisano 16 Luty 2010 (edytowane) tutomash, mookie, KLICEK, Loki: Dzięki wielkie chłopaki!!! Miło mi :) Co do animacji...hmm, no w sumie może kiedyś pokuszę się o pobudzenie go do wirtualnego życia :) Pozdrawiam! Edytowane 16 Luty 2010 przez 3d-chocolatee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 nom, bardzo fajny modelik i materiały 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 19 Luty 2010 Autor Share Napisano 19 Luty 2010 indian: Dzięki serdeczne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Robocik super :) Ale pozwolę sobie na dość lamerskie pytanie, jak się modeluje takiego robota, w celu późniejszego go zrigowania? Nie jestem pewien czy dobrze myślę, ale to chyba nie jest jeden mesh... tylko każdy element jest osobno (tak jak w rzeczywistości?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 torm: dziękuję :) Tak jak się słusznie domyślasz, robocik składa się z wieeeeelu osobnych elementów, które to proces rigowania porządkuje i grupuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Jesli bedziesz animowac, to przesun mu nogi do tylu odrobine. Na renderach to nie razi, ale w animacji moze zle wygladac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 Good job :) Fajny ten robocik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi