Napisano 24 Czerwiec 200420 l No Loozack teraz jest jeszcze lepiej niż ostatnio. Jest mniej światła i odbicia ładnie wyglądają. Ja bym już pozostał przy tym.
Napisano 24 Czerwiec 200420 l mi tam sie podoba najbardziej \"test_clio_02mini\" bo z ostatniego i przed ostatniego zalatuje plastikiem ;)
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Yo. Nie bardzo sledzilem ten Topic więc zapytam się - co z wnetrzem - będzie ?? Sikham dobrze \"gada\" :) Pozdro.
Napisano 24 Czerwiec 200420 l bedzie, ale chyba symboliczne Loozack: popraw jesli sie myle i zaskocz nas pieknym wnetrzem:D
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor Sikham, no mi też się tamten render bardzo podoba (autoreklama ;)), więc może spróbuję połączyć te nowe z tamtym :D a tu chyba ostateczna wersja odbić, powiedzcie tylko, które oświetlenie jest lepsze... czy... pozdrawiam P.S. tak jak mówi Skilo, wnętrze będzie \"symboliczne\" :) [Wyedytowany dnia 24-6-04 > Loozack]
Napisano 24 Czerwiec 200420 l loozak ... moim zdaniem pierwsza wersja lepsza ... przy drugiej troche gina detale ... pozdrawiam
Napisano 24 Czerwiec 200420 l wygląda już bardzo dobrze:) A Oświeltenie... hmmm Może coś pomiędzy? :D
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor heh, a coś mi mówiło, żebym nie pytał o zdanie bo jeszcze bardziej zgłupieję :D ale zostanę chyba przy \"dwójce\", ten cień z przodu nadaje jakiejś głębi, natomiast przód na \"jedynce\" jest płaski... chociaż sam już nie wiem :D wnętrze będzie bardzo okrojone, tylko to co da się zauważyć przez szyby, czyli deska rozdzielcza, kierownica i oparcia foteli... pozdrawiam EDIT Kozioo, coś dla ciebie, czyli \"pomiędzy\" :D mieszane w PaintShop Pro... [Wyedytowany dnia 24-6-04 > Loozack]
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Też sobie wymieszałem;) Ale w PSie:] Wszystie te opcje wyglądają dobrze, więc tylko od Ciebie zależy, którą wybierzesz. Zostaw to oświetlenie, które Tobie najbardziej odpowiada (olej zdanie innych ;) ). Nie moge się doczekać żeby zobaczyć całe autko:]
Napisano 25 Czerwiec 200420 l to zrób teraz renderek z kołami bo jakoś latające samochody do mnie nie przemawiają ;)
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Autor dobra, to jeszcze ostatnie renderki bez kół i reszty, wydaje mi się, że takie już zostaną (tylko tło zmienię), tym razem bez mieszania :) teraz biorę się za modeling i kieeeedyś tam (znając moje tempo) pokażę renderki całości :) pozdrawiam EDIT teraz tak patrzę, że zrąbała się perspektywa jak bawiłem się kamerą, więc wiecie... ciiii ;) będzie dobrze w finalu :D [Wyedytowany dnia 25-6-04 > Loozack]
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Autor Pussik, dzięki :) Beeper, jak mi powiesz gdzie jest taka opcja to byłbym bardzo wdzięczny :) pozdrawiam
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Myśle że Beeperowi chodzi o coś w rodzaju \"spectacular bloom\'a\" :) Dawaj render całego auta. I do roboty - wnętrze czeka! :]
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Autor Quadysz, grrrrr ;> Kozioo, właśnie zmęczyłem tylną wycieraczkę a więc jeszcze tylko zrobię 500 renderów z ustawieniami felg i walnę render całości :D pozdrawiam
Napisano 25 Czerwiec 200420 l moze i fajny ale ciekawe jaki bedzie jak zmienisz env z czarnego na jakis inny bo chyba nie chcesz finalnego dac w takich ciemnosciach :P
Napisano 25 Czerwiec 200420 l loozack przez ciebie kazde clio przejdzajace po ulicy kojarzy mi sie z twoim modelem!!!(to juz chyba jakies zboczenie, ale nic na to nie poradze sam doprawdzieles do takiej sytuacji, a jak wyladuje w wariatkowie to wiem kogo za to winic :)), jestem pelen uznania dla twojego modelu, jest to jeden z lepszych na forum, coz tu duzo pisac? postarales sie, i staraj sie dalej......
Napisano 25 Czerwiec 200420 l eax88 - mam to samo:] za każdym nowym Clio się oglądam przez tego Loozacka:P Btw, mi kolor się bardzo podoba i uważam, ze powinien zostać:)
Napisano 26 Czerwiec 200420 l ozesz ty! swietnie to wyglada. lampki sa za ciemne i to bardzo. trocze dziwnie wygladaja napisy z tylu ale rozumiem ze to przez hdri co mozna poprawic w szopie. tzn przyciemnilbym to clio co sie za bardzo swieci i moze jeszcze boczny wlot powietrza. ale renderek boski bedzie :)
Napisano 26 Czerwiec 200420 l 2 sprawy:) : - szyby z boku mi sie nie bardzo podobaja, - odbicie ma masce z przodu sie dziwnie zalamuje na srodku :/ .. :] aa i 3: - tyl jest bardzo piekny (nie bede przeklinal:P) tylko te szyby z boku... Ale juz widze do przodu :). 3manko
Napisano 26 Czerwiec 200420 l czarne tłumiki?? loozaczq :| co to za błąd !! pozatym respect...ale te tłumiki heh... pozdro...
Napisano 26 Czerwiec 200420 l No widzisz, jak chcesz to umiesz :) Ale do fotorealizmu jeszcze trochę temu brakuje ;). Tak czy inaczej bardzo ładnie.
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Pionier, w orginale na środku maski też sie tak załamuje. GENIALNE SUPERANCKIE RENDERY ! Dasz rozdziałke 1280x1024 to będa zupełnie jak fabryczne Reno. :D Kilka spraw jednak: lampy za ciemne (przednie i tylnie) tylnia boczna szyba zupełnie inaczej wygląda niż przednia boczna szyba (odbicia) znaczek Reno oraz tablica rejestracyjna wyglądają płasko
Napisano 26 Czerwiec 200420 l nie no loozack rozjeb..... mnie swietnie to wyglada w calosci :).cudownie nawet bym powiedzial. tylko kawalek tego wnetrza mi brakuje tak zeby bylo wicac ze cos tam w srodku jest. a co do tlumika to az zaczolem sie zastanawiac co tak za kratkami jasno a to tez tlumik przyciemnij to troszke a pozatym tylne swiatla są the best poprostu . dobra juz wioecej nie pisze no moze jedynie jeszcze ze przednie lampy tez full wypas :). no to teraz to musze chyba przejsc siebie samego zeby clio pobic ehhhhh tyyyyyyyyyy. ;P
Napisano 27 Czerwiec 200420 l dlamnie rewelka ale dopiero jak podjasnilem render bo standardowo malo widac na moim monitorze :) na tych obrazkach aaa wrzuce przerobke koloru jaki strasznie mi sie podoba w takich wozkach
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor aaaaaaaaaa, zielone Clio ?????? :P dzięki za pochlebne komentarze :) a teraz mówię co poprawię: - rozjaśnię lampy, - poprawię czarny tłumik (materiał to zwykły Brazil Chrome, ale jak widać tu się nie nadaje), - zmienię ustawienie omni (chodzi o Specular), - rozjaśnię tablice rejestracyjne (wyglądają płasko ? bo są płaskie :D), - jak starczy mi ochoty ;) to spróbuję zmienić materiał użyty do logo Renault, itp. - dodam wnętrze i zrobię przezroczyste szyby, co napewno doda realizmu... pozdrawiam :)
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Loozack gratulacje tak zaje*****go modelu. Nie spodziewałem się takiego piorunującego efektu. Poprostu powala mnie na kolana :] Jedynie co mi się nie podoba to napisy z tyłu.
Napisano 28 Czerwiec 200420 l no super, wyglada realnie, gdybys to pokoazal komus nie zwiazanemu z CG to mysle ze by sie szybko nie zorietowal ze to 3d.
Napisano 30 Czerwiec 200420 l Autor samochód jest już raczej skończony, oto link do galerii: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=12239 pozdrawiam :)
Napisano 2 Lipiec 200420 l mam prosbe, moglbys zrobic cos takiego: :] [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > eax88]
Napisano 2 Lipiec 200420 l przednia kratka i ten znaczek renowki jakos nie bardzo do siebie pasuja pozatym :!!!!!! ful wypas !!! brawo .
Napisano 3 Lipiec 200420 l I teraz pytanie: czy L00zack wytrzyma presję, czy też ugnie się pod ciężarem oczekujących na jego ruch gapiów?? Czy zrobi tuning, czy też nie?? Iiii... tego dowiemy się w następnym odcinku :P L00zack czekamy :)
Napisano 6 Lipiec 200420 l Autor heh, wytrzymam presję... i tuningu nie zrobię ;P nie ma chyba sensu tuningować auta, które samo w sobie jest ztuningowaną wersją zwykłego Clio :) poza tym ile można męczyć jedno auto :P pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 200420 l Z twojego przykladu, nasz drogi Loozack\'u, widac, ze mozna bardzo dlugo meczyc jedno auto:P Pozdro