Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No Loozack teraz jest jeszcze lepiej niż ostatnio.

Jest mniej światła i odbicia ładnie wyglądają.

Ja bym już pozostał przy tym.

• Odpowiedzi 403
  • Wyświetleń 37,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mi tam sie podoba najbardziej \"test_clio_02mini\" bo z ostatniego i przed ostatniego zalatuje plastikiem ;)

Napisano

Yo. Nie bardzo sledzilem ten Topic więc zapytam się - co z wnetrzem - będzie ??

Sikham dobrze \"gada\" :)

Pozdro.

Napisano

bedzie, ale chyba symboliczne

Loozack: popraw jesli sie myle i zaskocz nas pieknym wnetrzem:D

Napisano
  • Autor

Sikham, no mi też się tamten render bardzo podoba (autoreklama ;)), więc może spróbuję połączyć te nowe z tamtym :D

a tu chyba ostateczna wersja odbić, powiedzcie tylko, które oświetlenie jest lepsze...

u_13_0_big.jpg

czy...

u_13_0_big_bl.jpg

pozdrawiam

P.S. tak jak mówi Skilo, wnętrze będzie \"symboliczne\" :)

[Wyedytowany dnia 24-6-04 > Loozack]

Napisano

loozak ... moim zdaniem pierwsza wersja lepsza ... przy drugiej troche gina detale ...

pozdrawiam

Napisano

wygląda już bardzo dobrze:) A Oświeltenie... hmmm Może coś pomiędzy? :D

Napisano

jak dla mnie jedynka

Loozack: odpowiesz co z wnentrzem dokladnie?!

Napisano
  • Autor

heh, a coś mi mówiło, żebym nie pytał o zdanie bo jeszcze bardziej zgłupieję :D ale zostanę chyba przy \"dwójce\", ten cień z przodu nadaje jakiejś głębi, natomiast przód na \"jedynce\" jest płaski... chociaż sam już nie wiem :D

wnętrze będzie bardzo okrojone, tylko to co da się zauważyć przez szyby, czyli deska rozdzielcza, kierownica i oparcia foteli...

pozdrawiam

EDIT

Kozioo, coś dla ciebie, czyli \"pomiędzy\" :D mieszane w PaintShop Pro...

u_13_0_big_mix.jpg

[Wyedytowany dnia 24-6-04 > Loozack]

Napisano

Też sobie wymieszałem;) Ale w PSie:] Wszystie te opcje wyglądają dobrze, więc tylko od Ciebie zależy, którą wybierzesz. Zostaw to oświetlenie, które Tobie najbardziej odpowiada (olej zdanie innych ;) ). Nie moge się doczekać żeby zobaczyć całe autko:]

Napisano

to zrób teraz renderek z kołami bo jakoś latające samochody do mnie nie przemawiają ;)

Napisano
  • Autor

dobra, to jeszcze ostatnie renderki bez kół i reszty, wydaje mi się, że takie już zostaną (tylko tło zmienię), tym razem bez mieszania :)

skylight_01.jpg

skylight_02.jpg

teraz biorę się za modeling i kieeeedyś tam (znając moje tempo) pokażę renderki całości :)

pozdrawiam

EDIT

teraz tak patrzę, że zrąbała się perspektywa jak bawiłem się kamerą, więc wiecie... ciiii ;) będzie dobrze w finalu :D

[Wyedytowany dnia 25-6-04 > Loozack]

Napisano
  • Autor

Pussik, dzięki :)

Beeper, jak mi powiesz gdzie jest taka opcja to byłbym bardzo wdzięczny :)

pozdrawiam

Napisano

Myśle że Beeperowi chodzi o coś w rodzaju \"spectacular bloom\'a\" :) Dawaj render całego auta. I do roboty - wnętrze czeka! :]

Napisano
  • Autor

Quadysz, grrrrr ;>

Kozioo, właśnie zmęczyłem tylną wycieraczkę a więc jeszcze tylko zrobię 500 renderów z ustawieniami felg i walnę render całości :D

pozdrawiam

Napisano

moze i fajny ale ciekawe jaki bedzie jak zmienisz env z czarnego na jakis inny bo chyba nie chcesz finalnego dac w takich ciemnosciach :P

Napisano

loozack przez ciebie kazde clio przejdzajace po ulicy kojarzy mi sie z twoim modelem!!!(to juz chyba jakies zboczenie, ale nic na to nie poradze sam doprawdzieles do takiej sytuacji, a jak wyladuje w wariatkowie to wiem kogo za to winic :)), jestem pelen uznania dla twojego modelu, jest to jeden z lepszych na forum, coz tu duzo pisac? postarales sie, i staraj sie dalej......

Napisano

eax88 - mam to samo:] za każdym nowym Clio się oglądam przez tego Loozacka:P

Btw, mi kolor się bardzo podoba i uważam, ze powinien zostać:)

Napisano

ozesz ty! swietnie to wyglada.

lampki sa za ciemne i to bardzo. trocze dziwnie wygladaja napisy z tylu ale rozumiem ze to przez hdri co mozna poprawic w szopie. tzn przyciemnilbym to clio co sie za bardzo swieci i moze jeszcze boczny wlot powietrza.

ale renderek boski bedzie :)

Napisano

2 sprawy:) :

- szyby z boku mi sie nie bardzo podobaja,

- odbicie ma masce z przodu sie dziwnie zalamuje na srodku :/ .. :]

aa i 3:

- tyl jest bardzo piekny (nie bede przeklinal:P) tylko te szyby z boku...

Ale juz widze do przodu :).

3manko

Napisano

czarne tłumiki?? loozaczq :| co to za błąd !! pozatym respect...ale te tłumiki heh...

pozdro...

Napisano

No widzisz, jak chcesz to umiesz :) Ale do fotorealizmu jeszcze trochę temu brakuje ;). Tak czy inaczej bardzo ładnie.

Napisano

Pionier, w orginale na środku maski też sie tak załamuje.

GENIALNE SUPERANCKIE RENDERY ! Dasz rozdziałke 1280x1024 to będa zupełnie jak fabryczne Reno. :D

Kilka spraw jednak:

lampy za ciemne (przednie i tylnie)

tylnia boczna szyba zupełnie inaczej wygląda niż przednia boczna szyba (odbicia)

znaczek Reno oraz tablica rejestracyjna wyglądają płasko

Napisano

nie no loozack rozjeb..... mnie swietnie to wyglada w calosci :).cudownie nawet bym powiedzial. tylko kawalek tego wnetrza mi brakuje tak zeby bylo wicac ze cos tam w srodku jest. a co do tlumika to az zaczolem sie zastanawiac co tak za kratkami jasno a to tez tlumik przyciemnij to troszke a pozatym tylne swiatla są the best poprostu . dobra juz wioecej nie pisze no moze jedynie jeszcze ze przednie lampy tez full wypas :). no to teraz to musze chyba przejsc siebie samego zeby clio pobic ehhhhh tyyyyyyyyyy. ;P

Napisano

dlamnie rewelka ale dopiero jak podjasnilem render bo standardowo malo widac na moim monitorze :) na tych obrazkach aaa wrzuce przerobke koloru jaki strasznie mi sie podoba w takich wozkach

Napisano
  • Autor

aaaaaaaaaa, zielone Clio ?????? :P

dzięki za pochlebne komentarze :) a teraz mówię co poprawię:

- rozjaśnię lampy,

- poprawię czarny tłumik (materiał to zwykły Brazil Chrome, ale jak widać tu się nie nadaje),

- zmienię ustawienie omni (chodzi o Specular),

- rozjaśnię tablice rejestracyjne (wyglądają płasko ? bo są płaskie :D),

- jak starczy mi ochoty ;) to spróbuję zmienić materiał użyty do logo Renault, itp.

- dodam wnętrze i zrobię przezroczyste szyby, co napewno doda realizmu...

pozdrawiam :)

Napisano

Loozack gratulacje tak zaje*****go modelu.

Nie spodziewałem się takiego piorunującego efektu.

Poprostu powala mnie na kolana :]

Jedynie co mi się nie podoba to napisy z tyłu.

Napisano

no super, wyglada realnie, gdybys to pokoazal komus nie zwiazanemu z CG to mysle ze by sie szybko nie zorietowal ze to 3d.

Napisano

Ładniutki modelik.. tylko otoczenia jeszcze brakuje :P

Napisano

mam prosbe, moglbys zrobic cos takiego: :]

clio_b.jpg

[Wyedytowany dnia 2-7-2004 > eax88]

Napisano

wg mnie ten zielony tuning jest GENIALNY :D Całkiem przyjemna agresja :)

Napisano

przednia kratka i ten znaczek renowki jakos nie bardzo do siebie pasuja pozatym :!!!!!! ful wypas !!! brawo .

Napisano

I teraz pytanie: czy L00zack wytrzyma presję, czy też ugnie się pod ciężarem oczekujących na jego ruch gapiów?? Czy zrobi tuning, czy też nie?? Iiii... tego dowiemy się w następnym odcinku :P

L00zack czekamy :)

Napisano
  • Autor

heh, wytrzymam presję... i tuningu nie zrobię ;P nie ma chyba sensu tuningować auta, które samo w sobie jest ztuningowaną wersją zwykłego Clio :) poza tym ile można męczyć jedno auto :P

pozdrawiam

Napisano

Hehe, uwierz mi - to jeszze nie było długo :P