Napisano 5 Maj 200420 l Faktycznie tam dziwnie. Chyba zagęsto na środeczku. Po co tak gęsto? I trzeba chyba na łączeniu dwóch połowek cofnąć w tym miejscu do tyłu.
Napisano 5 Maj 200420 l hym loozack wiesz kratka w moim C2 ma 9 szczebelków pionowych i 3 poziome i posiada jedyne 40k po exporcie to teraz policz sobie ile wyjdzie u ciebie poly na same kratki. ty chyba tam masz jakąs stacje roboczą hehe.
Napisano 5 Maj 200420 l Mam rhino ale czy zansz może jakiś dobry tutorial do zrobienia samochodu.Twój jest wypasiony no i ta dokładność.chciałbym się nauczyć tego programu, ale nie wiem od czego zacząć ??? mam z tym naprawdę problem. Czekam na update :)
Napisano 5 Maj 200420 l Autor Cine-FX -> http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9690 ciekawe ile jeszcze razy to wkleję ;)
Napisano 5 Maj 200420 l tak naprawde z tych tutoriali wiele sie nie nauczysz, trzeba duzo cwiczyc i obserwowac prace kogos kto sie na tym zna ;)
Napisano 5 Maj 200420 l tak loozaczq mash racje...ale poprostu dziwnie aa wygląda na tych rzutach z viewportu...albo go wogóle nie ma ... i to że tak idzie ta siatka to widać...tyle że w momencie łączenia się tych 2 połówek siatki jest taki wystający ząbek ...i dziwnie to wygląda...ale może to jest właśnie błąd aa :) pozdrawiam...
Napisano 6 Maj 200420 l Autor mi się wydaje, że Pussik chodziło o porównanie modelu ze zdjęciem, a nie, że zdjęcie to render :) a tu maska i ciągle niedokończony zderzak... pozdrawiam
Napisano 6 Maj 200420 l Oj, przeceniłam Loozacka. ;) Ale mam nadzieję, że finalne renderki nie będą odbiegały od fotki jakością. :-)
Napisano 6 Maj 200420 l Autor a więc jednak myślałaś, że to był render ??!! nono, miło mi, że ktoś uważa, że potrafiłbym tak renderować :D PRAWIE jak foto, hehe ;) pozdrawiam P.S. dzisiaj już muszę skończyć ten zderzak :>
Napisano 6 Maj 200420 l łooo, a fakture tapicerki też będziesz modelować czy wyręczysz się w bumpem? :D Jest to pierwsza siatka samochodu ktora mnie tak bardzo zainterowala : >
Napisano 6 Maj 200420 l Loozack ja się tam na nurbsach nie znam, przyznaje się bez bicia, ale dlaczego z jednej strony jest tak gęsto a z drugiej całkiem normalnie ?
Napisano 6 Maj 200420 l Autor Sharp, no pewnie, że modelling ;););) a co się dzieje z animacją \"Star Łors\" co ? :> Gollum, no cóż... czasami tak po prostu musi być :)
Napisano 6 Maj 200420 l Loozack: widze ze obrazenie sie na forum i chwila nieobecnosci dobrze ci zrobila. nie marnowales czasu ;) to juz jest najlepszy model nurbs na forum. piekne continuity i swietnie przemyslana topologia.
Napisano 6 Maj 200420 l Autor Akdsn, dzięki ale chyba trochę przesadzasz :) z resztą co by nie było i tak pewnie wszystko sknocę renderem :/ obrazek drugi to była masakra, ale jakoś się udało :D pozdrawiam i dzięki za komentarze :) P.S. im bliżej końca tym wolniej mi to idzie, chyba już powoli tracę siły do tego modelu... ale spokojnie, skończę go napewno :)
Napisano 6 Maj 200420 l wiele CI nie zostalo, mam nadzieje ze szybciej go skonczysz niz s2000 ;] po za tym bardzo fajnie
Napisano 6 Maj 200420 l Z tym wcięciem na znaczej to już przegięcie :| ;-) A myślałam, że +1000 poly na klamke w aucie to przesada...
Napisano 7 Maj 200420 l Prze gość z cienie bo pare miesięcy temu rozmawialiśmi i się bawiłeś z rhino a teraz jesteś w połowie bardzo ładniej bryki. Jak ty to zrobiłeś może nam zdradzisz chociaż część twojego sukcesu :] Modelik b. ładny ale te spryskiwacze na reflektory mnie zdziwiły (pozytywnie).
Napisano 7 Maj 200420 l spryskiwacze...lol :D haha...ktoś tu jush przegina :P może jeszcze jakieś roztocza wymodelujesz albo ropaćkanego komara przy wlocie...:) pozdrawiam...
Napisano 7 Maj 200420 l Autor o ludzie, ten przód mnie prawie wykończył... maska była do wymiany niestety, ale teraz jest już chyba wszystko dobrze :) jeszcze tylko muszę zrobić jakieś wypełnienie pod lampami i biorę się za szyby i lusterka :> pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200420 l widac ze i ciebie wykonczyl i kompa, do teraz siedziales, bosz, gdzie ty masz zdrowie... ja sie przyczepic nie moge
Napisano 7 Maj 200420 l No jest ślicznie po prostu. Tak, jak już pisałem - boję sie tylko o lakier ;)
Napisano 7 Maj 200420 l Nie no, to jest idealne... Już chyba nie dało się tego lepiej zrobić. Teraz tylko uzbieraj na jakiegoś 2xathlona 64 + 8gb ramu :>. BTW bieżnik na oponie też będziesz filletował? Może zrób wersje z zimowymi oponami i zrób małe fillety na tych małych lamelkach :>
Napisano 8 Maj 200420 l Falcrum -> poly jest sterowane przy exporcie wiec nie wiadomo teraz ile to ma i ile bedzoe mialo choc napewno nie malo a polowa tego wszystkiego bedzie sie znajdowac w kratkach bo na takich elementach jest najtrudniej zjechac wsumie to duzo zalezy od jakosci jaką chcemy uzyskac na koncy cos tak jakby jakis meshsmooth
Napisano 8 Maj 200420 l Tochę to dziwne...nie można kontrolować gęstości siatki modelu...:| Powinni coś z tym zrobić :P Już się oję jak ro będzie pod koniec...:| Pozdr
Napisano 8 Maj 200420 l Autor dzięki za pozytywne opinie, ale trochę krytyki też by się przydało ;) Beeper, całośc pokaże jak dokończę karoserię, czyli już chyba niedługo :) pozdrawiam
Napisano 8 Maj 200420 l napisał Loozack Beeper, całośc pokaże jak dokończę karoserię, czyli już chyba niedługo :) hehehe...naiwny...Twój kompik prędzej sepuku popełni ;) ale za szczegółowość respect ;] pozdrawiam...
Napisano 8 Maj 200420 l Autor napisał Phantom hehehe...naiwny...Twój kompik prędzej sepuku popełni ;) ale za szczegółowość respect ;] pozdrawiam... eee, ja tam jestem optymistą :D Sikham, widzę, że jeżeli chodzi o krytykę to na tobie zawsze można polegać ;)
Napisano 8 Maj 200420 l E tam:) Taka nierówność nada naturalnosci temu autu. Przecież ono nie jest idealne:D
Napisano 12 Maj 200420 l Autor ojojoj, długo się obijałem ale w końcu od dzisiaj jadę dalej :D na początek lusterko... to wklęśnięcie z przodu już niestety zostanie, bo musiałbym zbyt dużo zmieniać :| pozdrawiam
Napisano 12 Maj 200420 l Eee muszę przestać tu zaglądać bo się dołuję. A powarznie to narazie piorunujące wrażenie ;)
Napisano 12 Maj 200420 l Autor Kryhas, jedno pytanko... w jaki sposób widzisz na tym renderze grubość lusterka? :) pozdrawiam