Kryhas Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 No Loozack teraz jest jeszcze lepiej niż ostatnio. Jest mniej światła i odbicia ładnie wyglądają. Ja bym już pozostał przy tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 mi tam sie podoba najbardziej \"test_clio_02mini\" bo z ostatniego i przed ostatniego zalatuje plastikiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Yo. Nie bardzo sledzilem ten Topic więc zapytam się - co z wnetrzem - będzie ?? Sikham dobrze \"gada\" :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 bedzie, ale chyba symboliczne Loozack: popraw jesli sie myle i zaskocz nas pieknym wnetrzem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Sikham, no mi też się tamten render bardzo podoba (autoreklama ;)), więc może spróbuję połączyć te nowe z tamtym :D a tu chyba ostateczna wersja odbić, powiedzcie tylko, które oświetlenie jest lepsze... czy... pozdrawiam P.S. tak jak mówi Skilo, wnętrze będzie \"symboliczne\" :) [Wyedytowany dnia 24-6-04 > Loozack] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 loozak ... moim zdaniem pierwsza wersja lepsza ... przy drugiej troche gina detale ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 mi sie bardziej podoba ta jasneijsza wersja czyli render nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 wygląda już bardzo dobrze:) A Oświeltenie... hmmm Może coś pomiędzy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 jak dla mnie jedynka Loozack: odpowiesz co z wnentrzem dokladnie?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2004 heh, a coś mi mówiło, żebym nie pytał o zdanie bo jeszcze bardziej zgłupieję :D ale zostanę chyba przy \"dwójce\", ten cień z przodu nadaje jakiejś głębi, natomiast przód na \"jedynce\" jest płaski... chociaż sam już nie wiem :D wnętrze będzie bardzo okrojone, tylko to co da się zauważyć przez szyby, czyli deska rozdzielcza, kierownica i oparcia foteli... pozdrawiam EDIT Kozioo, coś dla ciebie, czyli \"pomiędzy\" :D mieszane w PaintShop Pro... [Wyedytowany dnia 24-6-04 > Loozack] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Też sobie wymieszałem;) Ale w PSie:] Wszystie te opcje wyglądają dobrze, więc tylko od Ciebie zależy, którą wybierzesz. Zostaw to oświetlenie, które Tobie najbardziej odpowiada (olej zdanie innych ;) ). Nie moge się doczekać żeby zobaczyć całe autko:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin-flash Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Well Done Loozack, Well Done. Chyle czoło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 to zrób teraz renderek z kołami bo jakoś latające samochody do mnie nie przemawiają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 no no no autko jak marzenie :) teraz tylko kola i bedzie piekny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 dobra, to jeszcze ostatnie renderki bez kół i reszty, wydaje mi się, że takie już zostaną (tylko tło zmienię), tym razem bez mieszania :) teraz biorę się za modeling i kieeeedyś tam (znając moje tempo) pokażę renderki całości :) pozdrawiam EDIT teraz tak patrzę, że zrąbała się perspektywa jak bawiłem się kamerą, więc wiecie... ciiii ;) będzie dobrze w finalu :D [Wyedytowany dnia 25-6-04 > Loozack] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Podoba mi się wersja finalna lakieru. :) Fajne odbicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 jak dodasz glow jeszcze to bedzie super wygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Pussik, dzięki :) Beeper, jak mi powiesz gdzie jest taka opcja to byłbym bardzo wdzięczny :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 tylko ten kolor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Myśle że Beeperowi chodzi o coś w rodzaju \"spectacular bloom\'a\" :) Dawaj render całego auta. I do roboty - wnętrze czeka! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Quadysz, grrrrr ;> Kozioo, właśnie zmęczyłem tylną wycieraczkę a więc jeszcze tylko zrobię 500 renderów z ustawieniami felg i walnę render całości :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 moze i fajny ale ciekawe jaki bedzie jak zmienisz env z czarnego na jakis inny bo chyba nie chcesz finalnego dac w takich ciemnosciach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 loozack przez ciebie kazde clio przejdzajace po ulicy kojarzy mi sie z twoim modelem!!!(to juz chyba jakies zboczenie, ale nic na to nie poradze sam doprawdzieles do takiej sytuacji, a jak wyladuje w wariatkowie to wiem kogo za to winic :)), jestem pelen uznania dla twojego modelu, jest to jeden z lepszych na forum, coz tu duzo pisac? postarales sie, i staraj sie dalej...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 eax88 - mam to samo:] za każdym nowym Clio się oglądam przez tego Loozacka:P Btw, mi kolor się bardzo podoba i uważam, ze powinien zostać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2004 jeszcze tylko kilka poprawek, wnętrze i koniec :D:D:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 Super (nie ma to jak konstruktywna krytyke, hehe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 ozesz ty! swietnie to wyglada. lampki sa za ciemne i to bardzo. trocze dziwnie wygladaja napisy z tylu ale rozumiem ze to przez hdri co mozna poprawic w szopie. tzn przyciemnilbym to clio co sie za bardzo swieci i moze jeszcze boczny wlot powietrza. ale renderek boski bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 2 sprawy:) : - szyby z boku mi sie nie bardzo podobaja, - odbicie ma masce z przodu sie dziwnie zalamuje na srodku :/ .. :] aa i 3: - tyl jest bardzo piekny (nie bede przeklinal:P) tylko te szyby z boku... Ale juz widze do przodu :). 3manko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 Poprostu SUPER to wygląda :) Model bardzoładny i lakier TEZ ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 czarne tłumiki?? loozaczq :| co to za błąd !! pozatym respect...ale te tłumiki heh... pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 No widzisz, jak chcesz to umiesz :) Ale do fotorealizmu jeszcze trochę temu brakuje ;). Tak czy inaczej bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 Pionier, w orginale na środku maski też sie tak załamuje. GENIALNE SUPERANCKIE RENDERY ! Dasz rozdziałke 1280x1024 to będa zupełnie jak fabryczne Reno. :D Kilka spraw jednak: lampy za ciemne (przednie i tylnie) tylnia boczna szyba zupełnie inaczej wygląda niż przednia boczna szyba (odbicia) znaczek Reno oraz tablica rejestracyjna wyglądają płasko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 nie no loozack rozjeb..... mnie swietnie to wyglada w calosci :).cudownie nawet bym powiedzial. tylko kawalek tego wnetrza mi brakuje tak zeby bylo wicac ze cos tam w srodku jest. a co do tlumika to az zaczolem sie zastanawiac co tak za kratkami jasno a to tez tlumik przyciemnij to troszke a pozatym tylne swiatla są the best poprostu . dobra juz wioecej nie pisze no moze jedynie jeszcze ze przednie lampy tez full wypas :). no to teraz to musze chyba przejsc siebie samego zeby clio pobic ehhhhh tyyyyyyyyyy. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 dlamnie rewelka ale dopiero jak podjasnilem render bo standardowo malo widac na moim monitorze :) na tych obrazkach aaa wrzuce przerobke koloru jaki strasznie mi sie podoba w takich wozkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2004 aaaaaaaaaa, zielone Clio ?????? :P dzięki za pochlebne komentarze :) a teraz mówię co poprawię: - rozjaśnię lampy, - poprawię czarny tłumik (materiał to zwykły Brazil Chrome, ale jak widać tu się nie nadaje), - zmienię ustawienie omni (chodzi o Specular), - rozjaśnię tablice rejestracyjne (wyglądają płasko ? bo są płaskie :D), - jak starczy mi ochoty ;) to spróbuję zmienić materiał użyty do logo Renault, itp. - dodam wnętrze i zrobię przezroczyste szyby, co napewno doda realizmu... pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 Loozack gratulacje tak zaje*****go modelu. Nie spodziewałem się takiego piorunującego efektu. Poprostu powala mnie na kolana :] Jedynie co mi się nie podoba to napisy z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 no super, wyglada realnie, gdybys to pokoazal komus nie zwiazanemu z CG to mysle ze by sie szybko nie zorietowal ze to 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 Ładniutki modelik.. tylko otoczenia jeszcze brakuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 samochód jest już raczej skończony, oto link do galerii: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=12239 pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 mam prosbe, moglbys zrobic cos takiego: :] [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > eax88] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Może ja sie nie znam, ale wg mnie to wygląda paskudnie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 wg mnie ten zielony tuning jest GENIALNY :D Całkiem przyjemna agresja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 przednia kratka i ten znaczek renowki jakos nie bardzo do siebie pasuja pozatym :!!!!!! ful wypas !!! brawo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Cudowny samochodzik rajdowy :] Chciałbym się takim przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 polaczenie fiesty s1600 z clio v6 wyglada paskudnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Wow, nawet nieźle wygląda jak na zielone auto. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 I teraz pytanie: czy L00zack wytrzyma presję, czy też ugnie się pod ciężarem oczekujących na jego ruch gapiów?? Czy zrobi tuning, czy też nie?? Iiii... tego dowiemy się w następnym odcinku :P L00zack czekamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2004 heh, wytrzymam presję... i tuningu nie zrobię ;P nie ma chyba sensu tuningować auta, które samo w sobie jest ztuningowaną wersją zwykłego Clio :) poza tym ile można męczyć jedno auto :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Z twojego przykladu, nasz drogi Loozack\'u, widac, ze mozna bardzo dlugo meczyc jedno auto:P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Hehe, uwierz mi - to jeszze nie było długo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi