Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No to zaczynam kolejny off-home\'owy projekt:). Tym razem Beetle ale uwaga, stary Beetle czyli poczciwy Garbusik:D. Ogólnie będzie to zwyczajny Garbus, lecz może jak skończę, zrobię mu jakiś old-school\'owy tuning:).

Zacząłem już robić maskę, w poniedziałek zrobię trochę więcej i coś tu wrzucę:).

• Odpowiedzi 103
  • Wyświetleń 9,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Naprawdę bardzo dobry model. :-) Ile czasu go robiłeś?

Tylko w kilku miejscach się gnie i ten garb na dachu za szybko się kończy. Jesteś na dobrej drodze, tak trzymać.

Napisano
  • Autor

Ale wy nie kumaci jesteście.... zacząłem go robić ale jeszcze nawet tego nie wyrenderowałem:). Ponieważ robię to nie w domu to update\'y będą tylko kilka dni w tygodniu.

A referkę prosze bardzo:)

75%20VW%20Beetle%20622.JPG

Napisano

Lucas moze najpierw bys samolocik skonczyl zanim zaczal robic samochodzik?:) swoja droga to znajac Twoje umiejtnosci to samochodzik bedzie b.dobry !

pozdr

Napisano
  • Autor

Eh, no ludzie... czytajcie dokładniej:D. B-25H robię u siebie w domu, a Garbusa robię w Pałacu Młodzieży na zajęciach grafiki. Jako, że jestem tam asystentem, to po prostu muszę się czymś zająć i przy okazji korzystam z udotępnionego sprzętu:).

Napisano

Fajne ale popracuj nad swiatlami i w polowie maski na tym garbie tez jest troche krzywo

Napisano

calkiem calkiem jak na wstepny render, tylko polaczenie blotnikow z maska jakiesik dziwaczne - raz jakby sie nakladaly, obok szpara...

Napisano
  • Autor

Trzeba niektóre kawałki trochę wyrównać a dziwnie wygląda pewnie dlatgo, że nie ma zderzaka i ten przód wydaje się taki obniżony.

Napisano

Krzywo. :-I

Zwłaszcza okolice oczodołów świateł. :)

Jak dotąd tylko dwie godzinki, wiec pracuj dalej.

Napisano
  • Autor

Update: w kilku miejscach nadal jest chyba krzywo ale zdaję sobie z tego sprawę:)

Napisano

Oprócz zdawania sobei sprawy trzeba też coś z tym zrobić:) Okolice świateł paskudne, a bok wydaje się nieco zbyt płaski jak na moje oko. Za przednim nadkolem chba jakieś wgłębienie się zrobiło. Ogólnie model nie sprawia takiego \"pękatego\' wrażenia jak prawdziwy garbusek:)

Napisano

Popracuj nad tymi przeswitami w karosrii i naprawde zrub cos z tymi miejscami na lefrektory

Napisano
  • Autor

Tymi światłami to się tak nie przejmuję, bo i tak wejdzie tam dosyć spory reflektor, który zakryje to trochę, zresztą popatrzcie na referkę ^.

Napisano
  • Autor

A tak btw to nie ma ktoś dobrych, dużych i dokładnych blueprintów Garbusa? Ja w necie znalazłem tylko te na www.onnovanbraam.com i niedość, że są małe to jeszcze trzeba je było rozmiarami dopasować i pewnie przez to model będzie trochę niedokładny :/.

Napisano

Jak narazie to średnio ci to idzie bo jest dużo krzywych rzeczy :(

Czekam na więcej bo to jest cooltowe auto.

Napisano
  • Autor

Update, prostowanie nadal w toku.... oj ciężko z tym modelem, ale przynajmniej jest jakieś wyzwanie:)

Napisano

narazie jest fajnie ale:

swiatla sa do du** (krzywe...) i jakos drzwi sa jakies dziwne

ale ogolnie fajne

narka

Napisano
  • Autor

No to ja nie wiem co z tymi światłami zrobić :(, mógłby mi ktoś pokazać jak powinienem je naprostować ( w sensie - gdzie one są krzywe)?

Napisano
  • Autor

Update, przyznam, że ten samochód okazał się dla mnie wyjątkowo trudny.... wyzwanie :). Wytykajcie kolejne błędy...

Napisano

nareszcie cos sie ruszylo :) myslalem ze dziadek beatle\'a polegl :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nie poległ:) ale od razu uprzedzam, że podczas wakacji niestety nie będę nad nim pracował i dopiero we wrześniu wznowię pracę.

Napisano
  • Autor

Update: zacząłem robić tylnie nadkole. Mało czasu dziś miałem, więc jest jeszcze trochę krzywe.

Napisano
  • Autor

No to update, zrobić jeszcze tylko spód z tyłu, parę detali, tochę miejscami wyklepać i karoserię będę miał skończoną :]

Napisano

hehe ... juz widze ze w niektorych miejscach przyklepales :) bardzo ladnie sie robi ...

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ostatni update w tym roku szkolnym, następny będzie najwcześniej dopiero we wrześniu bo wątpię, żebym miał do tego czasu lepszy sprzęt w domu i mógł wreszcie chociaż 3dsmax 5 zaistalować :/ . Póki co, karoseria jest praktycznie skończona :).

Napisano

troszke mi sie nie podoba dach tego samochodu ale ogolnie rzecz biorac narazie ladnie to wszystko wyglada .

Napisano

Nieźle wygląda ten Garus ale jest jeszcze troche błędów do poprawy.

Napisano
  • Autor

Przebudzenie po śnie letnim :].

Więc jedziemy dalej, mój Garbusik ma już szyby i zaczątki kół, następnym etapem będzie chyba ostateczne wyeliminowanie drobnych błędów, spróbuję też zrobić coś z przerwami między elementami blachy, najwyraźniej dam po prstu mały extrude krawędzi do środka.