Napisano 11 Lipiec 201014 l Trochę jest tych prac więc postanowiłem otworzyć nowy wątek. Między 20 czerwca a 8 lipca byłem na plenerze w małej wsi koło Milicza w dolinie Baryczy, wśród dużej ilości pięknych stawów, rezerwatów przyrody, lokalnego folkloru, komarów i krowich placków. Miałem mnóstwo okazji do malowania z natury więc wykorzystałem to maksymalnie, szczególnie jeśli chodzi o malarstwo. Ponieważ profesor-zawiadowca ma bzika na punkcie ptactwa domowego i nie tylko głównym tematem są kury nasze jak i egzotyczne ( z fermy Mariana) i widoki z wycieczek objazdowych jakie sobie serwowaliśmi. Obrazy są robione głównie akrylem na zagruntowanej tekturze w formatach 100x70 i 50x70. grafiki to głównie tusz. Trochę zwykłych szkiców malarskich/wprawek: Trochę starszych pseudo aktów:
Napisano 11 Lipiec 201014 l mmm taki wypad napewno mocno plusuje :) Bardzo ładne kurki i widoczki też pikne
Napisano 11 Lipiec 201014 l Emmilius, jesteś tam ? Pamiętasz komentarz w TSP z obieraniem ziemniaków ? No to zostaw jeden nożyk dla mnie, bo też idę obierać. Panie, co tu komentować... Tu nie ma co pisać, wystarczy oglądać.
Napisano 11 Lipiec 201014 l Wiesz co? W zasadzie wszystkie ziemniaki obrane ale mam pomysł. Możemy obaj pokroić je teraz na frytki. Dajesz radę chłopie - wiesz jak trzymać pędzel.
Napisano 11 Lipiec 201014 l Ładnie spożytkowany czas. Ptactwo szczególnie mi przypadło do gustu, postaci i widoczki też mają swoje zacięcie. Brawo.
Napisano 11 Lipiec 201014 l "Jawdrop" :O Nie no - nie będę pisał bzdur - po prostu wypasione obrazy :| *idzie dalej oglądać* Edit: tak, zdecydowanie pierwszy z galerii jest moim faworytem :)
Napisano 11 Lipiec 201014 l I w taki sposób powstaje miszcz ;). Panie kolego, amazing set, już się nie mogę doczekać pleneru na początku roku szkolnego. pozdrawiam
Napisano 11 Lipiec 201014 l Akryl, bardzo mi sie podoba, syntetycznie potraktowane światło mówi tyle ile ma powiedzieć nic więcej. Dobra robota. ;)
Napisano 11 Lipiec 201014 l Mnie tylko razi piramida z okiem, a poza tym to zacnie panie Grzegorzu...
Napisano 12 Lipiec 201014 l Autor Dzięki chłopaki za odzew i do tego tak pozytywny. Przede mną teraz jeszcze starcie z farbami olejnymi, co do których mam mieszane uczucia gdyż jestem człowiekiem bardzo niecierpliwym i cenie sobie akryle za to że tak szybko można z nimi pracować, praktycznie od razu uzyskując zamierzony efekt. Jednak trzeba się będzie przełamać bo efekty końcowe malarstwa olejnego są nie do przecenienia.
Napisano 12 Lipiec 201014 l Masz świetne wyczucie koloru i dobrze operujesz plamą, bardzo pro, aż człowiek ma ochotę usiąść przed sztalugą jak na to patrzy.
Napisano 13 Lipiec 201014 l Piękne kolorki w tych pejzażach. Co raz bardziej mam ochotę złapać się za akryle i Twoje pracki potęgują tę chęć :)
Napisano 14 Sierpień 201014 l Ja podobnie jak Bigu! :) Szczególnie dobór kolorów mi się podoba. No i sam pomysł tych portretów .. kury prezentują się na nich tak dumnie, dostojnie.. :D bomba
Napisano 16 Sierpień 201014 l Przedewszystkim niewiarygodnie trafiony kolor - wszędzie. Jak najbardziej front