GrzegorzPrzybys Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Trochę jest tych prac więc postanowiłem otworzyć nowy wątek. Między 20 czerwca a 8 lipca byłem na plenerze w małej wsi koło Milicza w dolinie Baryczy, wśród dużej ilości pięknych stawów, rezerwatów przyrody, lokalnego folkloru, komarów i krowich placków. Miałem mnóstwo okazji do malowania z natury więc wykorzystałem to maksymalnie, szczególnie jeśli chodzi o malarstwo. Ponieważ profesor-zawiadowca ma bzika na punkcie ptactwa domowego i nie tylko głównym tematem są kury nasze jak i egzotyczne ( z fermy Mariana) i widoki z wycieczek objazdowych jakie sobie serwowaliśmi. Obrazy są robione głównie akrylem na zagruntowanej tekturze w formatach 100x70 i 50x70. grafiki to głównie tusz. Trochę zwykłych szkiców malarskich/wprawek: Trochę starszych pseudo aktów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 mmm taki wypad napewno mocno plusuje :) Bardzo ładne kurki i widoczki też pikne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Emmilius, jesteś tam ? Pamiętasz komentarz w TSP z obieraniem ziemniaków ? No to zostaw jeden nożyk dla mnie, bo też idę obierać. Panie, co tu komentować... Tu nie ma co pisać, wystarczy oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 ***** ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Wiesz co? W zasadzie wszystkie ziemniaki obrane ale mam pomysł. Możemy obaj pokroić je teraz na frytki. Dajesz radę chłopie - wiesz jak trzymać pędzel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Ładnie spożytkowany czas. Ptactwo szczególnie mi przypadło do gustu, postaci i widoczki też mają swoje zacięcie. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misha81 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 "Jawdrop" :O Nie no - nie będę pisał bzdur - po prostu wypasione obrazy :| *idzie dalej oglądać* Edit: tak, zdecydowanie pierwszy z galerii jest moim faworytem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Witkowski Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Pejzaże do ulubionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 I w taki sposób powstaje miszcz ;). Panie kolego, amazing set, już się nie mogę doczekać pleneru na początku roku szkolnego. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Akryl, bardzo mi sie podoba, syntetycznie potraktowane światło mówi tyle ile ma powiedzieć nic więcej. Dobra robota. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Mocna teka odemnie 5 gwiazdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Mnie tylko razi piramida z okiem, a poza tym to zacnie panie Grzegorzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 dla mnie rewela, a te swiatlo na kuraku to juz przegiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 12 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2010 Dzięki chłopaki za odzew i do tego tak pozytywny. Przede mną teraz jeszcze starcie z farbami olejnymi, co do których mam mieszane uczucia gdyż jestem człowiekiem bardzo niecierpliwym i cenie sobie akryle za to że tak szybko można z nimi pracować, praktycznie od razu uzyskując zamierzony efekt. Jednak trzeba się będzie przełamać bo efekty końcowe malarstwa olejnego są nie do przecenienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 łał.... naprawdę daje po kościach. Świetne pracki! ***** odemnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Masz świetne wyczucie koloru i dobrze operujesz plamą, bardzo pro, aż człowiek ma ochotę usiąść przed sztalugą jak na to patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Owszem ma i chyba jutro siądzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 Piękne kolorki w tych pejzażach. Co raz bardziej mam ochotę złapać się za akryle i Twoje pracki potęgują tę chęć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Zaczynam być twoim fanem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Ja podobnie jak Bigu! :) Szczególnie dobór kolorów mi się podoba. No i sam pomysł tych portretów .. kury prezentują się na nich tak dumnie, dostojnie.. :D bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArchiSphera Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 Jak mogłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Przedewszystkim niewiarygodnie trafiony kolor - wszędzie. Jak najbardziej front Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi