Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Modelujecie czasem bez MS, czy innych opcji automatycznego dogęszczenia siatki?

Np. surowy editable poly + smoothing groups.

socket.jpg

socketmain.jpg

• Odpowiedzi 376
  • Wyświetleń 108k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czasem tak ale po co, np twoje gniazdko bez ms a ma 4K a moje po ms ma 2.5K, czasem się opłaca robić z ms a potem poprawiać :)

salut.

Napisano

Niby tak, ale Twoje gniazda w wersji okrojonej są nierówne, widać zagięcia na płaszczyznach które powinny być gładkie. Możesz pokazać wersję 4k?

Pozdrawiam,

AQ

Napisano

2K:

ten bug na górze i na dole poprawiłem smooth grupy mi się posypały :)

gniazdkoy.jpg

4K:

bezj.jpg

salut.

Napisano

Taka poducha ode mnie. Zabawa w przesuwanie werteksów przez jakaś godzinkę.

poducha02.jpg

Pozdrawiam.

EDIT: sitka :)

poduchasiatka.jpg

Edytowane przez ciastuch

Napisano

@ciastuch bardzo ładnie, jeszcze tylko siatkę pokaż jak przystało na ten dział :)

ode mnie szybkie krzesełko:

konecpt.jpg

salut.

Edytowane przez indian
lounge chair

Napisano

@Sroka8888 bardzo fajna wyciskarka :)

ode mnie tym razem bombka :)

bobmka.jpg

bobmkav2.jpg

salut.

Edytowane przez indian

Napisano

he super indian. Proponuję jakiś materiał i świąteczny render :)

Napisano

Może jednak pokaż to usłyszysz jakieś rady dot, modelowania na przyszłość. Też robiłem bugatti.

Napisano

No właśnie. Robiłeś... i co? Ja jestem na etapie modelingu więc ciekaw jestem jak Tobie poszło. :)

Napisano

Daniel, robiłem, dużo do poprawienia tam jest, nie wiem czy będę wracał do tego. Póki co wykańczam 3000 GT. Ale, że też robisz bugatti?

Napisano

Tak. Jest masakrycznie krzywe, no może trochę mniej niż misiun'a ale jest :)

Skończyłem bryłę mam już powycinane blachy tylko poprawiam, walczę z trójkątami i daję detal.

Napisano

Moja siatka też nie jest idealna i jest sporo błędów ale jak coś mogę Ci wysłać model dla porównania ;>

Napisano

Porównałem sobie tył siatki i moja jest naprawdę okropna. Wiesz co, za jakieś dwie, może mniej, godziny wstawię temat na forum więc liczę na Twoje wsparcie :)

Co do wysyłki to jak byś miał wolną chwile...

Napisano
Tak. Jest masakrycznie krzywe, no może trochę mniej niż misiun'a ale jest :)

aż tak źle? :/

Napisano

misiun No niestety jest bardzo krzywo i tak na odwal się, samochód to nie jest dobra rzecz do speed modelingu, przy takim modelu trzeba posiedzieć przynajmniej parę godzin, a skoro tu umieściłeś swoje bugatti to wnioskuję, że zrobiłeś to na szybciora. Sam się temu przyjrzyj cały model jest pognieciony. Zrób to jeszcze raz na spokojnie :)

Napisano
aż tak źle? :/

Nie chciałem Cię urazić ale... tak.

Napisano

No i po co aż 20k?

(moje słuchawki się nie liczą) :D

Napisano

kolejny pluszak, tym razem troszkę bardziej poligonożerny,w finale dodam jeszcze metkę i malutką książeczkę zaczepioną na uchu, 50K (bez zmarszczek 16K):

thedogpluszak.jpg

salut.

Napisano

Kapitalnie Ci wychodzą te zmarszczki. Ale te trzy dredy na czubku mi nie leża jakoś. i oczka jakoś tak głębiej powinny być osadzone i będzie miodzio.

Napisano

Zmarszczki- mistrzostwo!

Reszta jak napisał Smok.

Napisano

bardzo się ciesze że sie podoba, sorki że was tak męczę tym modelem, ale oto finish, czas to jakieś 4h:

thedogpluszakfinish.jpg

salut.

Napisano

wypas piesek, czuć tą miękkość materiału, jedynie poprawił bym głowę, bo wygląda troche biednie w porównaniu do reszty

Napisano

ostatni model w tym roku, coś koło 43 minut modelowania z głowy, zmarszczki za rok:

thedogshy.jpg

salut.

Napisano

O! Piesio hevy emo? ;] Fajnie Ci to idzie, możesz coś powiedzieć na temat robienia tych zagnieceń? Mi jakoś one nigdy nie mogą wyjść ;/