michalo Napisano 16 Maj 2014 Share Napisano 16 Maj 2014 Wow, dzięki za porównanie! Ładnie odwzorowałeś tą pracę. Z taką motywacją pociągnąłem to dalej, trochę pokombinowałem;) (suwak i sznurki nie moje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Dream Bardzo ładnie jak zwykle :). GRubcio miażdzy system :).... Michalo no taka troche ostro styrana ta panienka chyba po ostrej bibie no i czy jej mam wie ,że ćpie? :) Pzdrp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Ugh nom troszkę przedobrzylem. Ale wierzcie, parę godz temu wyglądała lepiej ;-) No cóż.. Na takim crapie kiedyś wyrosną piękne kwiaty :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 ja się zastanawiam, który bardziej przekonujący jako demon z brodą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 wybierz 6 panie, wybierz 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 8-1 jest mi najblizszy jesli idzie o silhouette (oczywiscie akolici wow beda optowac za dwoma poprzednimi), choc generalnie posiada zbyt "miekkie" wlasciwosci twarzy (kosc policzkowa, bedzie mnie starszyc po nocach). Na plus nos i ucho. I jeszcze szybki overpaint: Wyostrz troche rysy (zwlaszcza kosc jarzmowa) zarysuj wyrazna linie szczeki, zmniejsz nieco szerokosc ust i wykorzystaj oczodoly ze szkicu 6 lub 7 (bo podoba mi sie krzywizna ich luku brwiowego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 (edytowane) córeczka z mamusią. Na razie prosto z Bruszaka, niebawem osiatkuję i zaanimuję... Pan Demon też będzie. Edytowane 19 Maj 2014 przez Chrupek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Sculpt na koniec strony; pochwalone niech beda piecdziesiatki pozujace na publicznych sesjach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Dwa studia z koncowki maja (nareszcie wykonczone!): I dzisiejsze speedy na deser! Konterfekt Mojzesza Kislinga (chyba w najblizszym czasie pokusze sie o dwie-trzy rzezbiarskie interpretacje jego obrazow). Pendant ce temps à Nantes... (Tymczasem w Nantes): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 (edytowane) a idz pan w uj, świetne te twoje rzeźby. Zazdroszcze skilla, aż wstyd wrzucać tu swoje wypociny ;P seria postaci dobiega końca, tylko panda została dzisiejsze dwie baby, po 2h Edytowane 26 Sierpień 2014 przez rice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 (edytowane) edit:dodam w tym samym posice zeby nie spamowac, maly update Oboje wymiatacie panowie.. :/ Więc zmienię temat na coś trochę w innym stylu. Szykuje się kilka pracek teraz.. Oto pierwszy koncepcik: [ATTACH=CONFIG]95511[/ATTACH] DreamLoveIt, to są sculpty z sesji na żywo? Jeśli tak to jak wygląda proces rzeźbienia, czekasz aż modelka się przekręci wtedy dostosowujesz pozycję i rzeźbisz częściami? Myślę też że mieszanie tych twardych krawędzi z miękkimi trochę odrealnia całą figurę. Można rozpoznać, że to ty robiłeś ;) Bardzo mi się podobają nogi tej pierwszej pani! Rice, myślę, że jakbyś trochę podszlifował krawędzie, których nie kontynuujesz, coś na wzór jak rzeźbiarze wykańczają/nie wykańczają swoję busty, wyglądało by lepiej. A takto bardzo fajne buzie a fryzury ekstra/. Edytowane 9 Czerwiec 2014 przez michalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 rice: Ojtam, ojtam, a pan to moze sie nie rozpedzil z anatomia? A jesli na dodatek to slodkosci z Blendera to wypada mi tylko uklonic sie z atencja i poprosic o dokladke;P Oboje wymiatacie panowie.. :/ Z kolei pan niech sie tu nie krzywi, tylko do roboty;) DreamLoveKIT, to są sculpty z sesji na żywo? Jeśli tak to jak wygląda proces rzeźbienia, czekasz aż modelka się przekręci wtedy dostosowujesz pozycję i rzeźbisz częściami? Czesc istotnie jest z sesji (np. dwa ostatnie i Marie z postu #1045), a czesc stanowi wykwity mojej wlasnej inwencji (np. kleczace studium z #1048. Reszte informacji masz na privie - jak ktos bardzo bedzie ich oczekiwal, to moge je opublikowac, ale wydaje mi sie, ze ludzie nie zgaladaja tutaj w poszukiwaniu watpliwej jakosci lektury. Myślę też że mieszanie tych twardych krawędzi z miękkimi trochę odrealnia całą figurę. Można rozpoznać, że to ty robiłeś ;) Bardzo mi się podobają nogi tej pierwszej pani! Geneze wlosow mozna wyjasnic parafrazujac moja ulubiona opinie autorstwa zaprzyjaznionej rysowniczki koncepcyjnej, ktora okreslila je mianem "zaginionego pomostu laczacego secesje z art deco" (oczywiscie w pejoratywnie-kpiacym tonie;). Konsensus panuje jedynie w kwestii tego, ze stanowia one forme mojego podpisu. I na koniec, pod wplywem ostatnich prac Sebazx6ra, ktore nawiasem mowiac zaliczam do jego najbardziej udanych, zebralo mi sie na wspomnienia z dziecinstwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Bardzo fajny :D... Wlosy wlasnie mi sie mega podobaja :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Hey Dream, nie chodziło mi o twarde krawędzie na włosach ale na ciele. Np obie panie na tej stronie takowa czasem mają. Ale może to ten matcap. Simba świetny. Już mam dłuższy czas naszykowanego Króla Lwa do oglądania ;) Moja Bja najulubięńsza (Space Jam też - oglądałem ripa z kina na vhs'ie ;) jak weszło do kin) A co nie teges z tym Rysiem? :( NIe ma co komentować ? Zależało mi na atrakcyjnym wygrądzie, włąśnmie a la Lion King itp. twory więc proszę o jakąś krytykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Przykro mi jest to pisać, ale ryś wygląda słabo, a nawet bardzo słabo ;(. Odnośnie textury to pozostawię bez komentarza. Za dużo gluta za mało formy. Takie moje odczucie. Popracowałbym trochę clay zwykłym ale też Trymdinamic z małym instesity by poszukać trochę bryły. Oglądaj model często z różnych stron, bo czasem jak z jednej jest oki to z drugiej dziwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Szkoda bo mi się podobał ;) Ale dobrze wiedzieć. Dzięki, skorzystam z rad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Dream Jak robisz kudly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 14 Czerwiec 2014 Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Dream Jak robisz kudly? High res equals PROFIT, chief! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Czerwiec 2014 Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Tak myslalem, Dynamesh uzywasz na kazdym etapie? Wlaczasz Polish? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 18 Lipiec 2014 Share Napisano 18 Lipiec 2014 Clay Polish to jedna z dziesiatek funkcji, ktora powinna zniknac w nadchodzacej "piatce". Malo efektowana, zbyt proceduralna i rozpieprza siatke - nie stosuje. Na Dynamesh jade mniej-wiecej do 5-6 etapu z grafiki z ostatniego postu i najczesciej trzymam sie sredniego zageszczenia siatki. Na wyzsza rodzielczosc wchodze jedynie przy uzyciu kolejnych subdivow. Generalnie wywodze sie ze starej pre-dynameshowej szkoly: dodatkowe subdivy wlaczam kiedy zaczyna brakowac rodzielczosci, a najnizszy subdiv wyglada jak fasetowana galareta. Bardzo ulatwia to kontrole nad spojnoscia plaszczyzn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 20 Lipiec 2014 Share Napisano 20 Lipiec 2014 Bardzo lubię twoje prace! Czyściutkie i doprawdy śliczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość klaudiaaa Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Naprawdę ładne prace tez mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej77 Napisano 18 Sierpień 2014 Share Napisano 18 Sierpień 2014 Jestem pod wrażeniem:) świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widok Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Jedna z pierwszych prac w zbrush. Liczę na krytykę. Render paskudny - dopiero się uczę który suwak do czego służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Speed 1h Postanowiłem w końcu pouczyć się zbrusha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 25 Sierpień 2014 Share Napisano 25 Sierpień 2014 (edytowane) Podobnie, ja coś tam ruszyłem żeby go odkurzyć bo nie korzystałem od pewnego czasu. I tak - wiem, było już dużo takich prac :D czysty proces odtwórczy z wykorzystaniem wielu bruszy co by wszystko odkurzyć. _______________ small update Edytowane 27 Sierpień 2014 przez No]2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 11 Wrzesień 2014 Share Napisano 11 Wrzesień 2014 O i na tym koniec, wyszło jak wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 16 Wrzesień 2014 Share Napisano 16 Wrzesień 2014 i dzisiejszy speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 taki glutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 30 Grudzień 2014 Share Napisano 30 Grudzień 2014 Fajny gutek ;) choć miejscami trochę dziwnie wygląda.Wygląda na trochę niskiego, jakby krasnolud. Popracował bym nad proporcjami bo takto fajniuchny. Tutaj ode mnie postać i próba malowania. Pomożecie w starym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 Czas rozprostowac stare Zbrushowe kosci, ten soft ma moc. Work in progress @rice: fajny glutek!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 Jak jarają Cie takie klimaty to podpatrz tego pana no i sobie ogarnij anatomię bo to co zrobiłeś mięśniom i klatce piersiowej nawet przy takiej stylizacji nie przejdzie ;P ps. a i nadgarstek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 Przejdzie, przejdzie, co ma nie przejsc? Jakas komisja jest? ;) To z conceptu. I tak mocno dodalem od siebie, zeby to urealnic;) A jezeli chodzi o anatomie to mam taki plan, ze jak sobie to skoncze to zaczne robic jakies studium anatomii realistycznej, bo i tutaj nastapila erozja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 troche mi sie skojarzyło z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 No patrz Reanimejtor... też się bawię znowu, przy okazji odświeżam anatomię. Ale zacząłem trochę przed releasem 4R7... klicek robił ciasta na twitchu i mi się spodobało. Uwaliłem rogi, ale może góral z rogami powinien być? plus efekt dziada jff: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 2 Luty 2015 Share Napisano 2 Luty 2015 Efekt dziada pierwszej wody! Widac zes z fortow! rice: fajne bardzo:) ja jade z Tego:) Nie jest latwo. pewne rzeczy wygladaja dobrze tylko w 2d ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 27 Luty 2015 Share Napisano 27 Luty 2015 (edytowane) ultra wygodny, niesamowicie miękki fotel do pracy przy kompie sculpt w blenderze ................. kolejny Edytowane 1 Marzec 2015 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Speedowe studia nad anatomią...[blender, dyntopo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Niedlugo bedzie wiecej (i lepiej) ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 1 Czerwiec 2015 Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Mój ulubiony Zbrusher powrócił, cool! Dawaj @DreamLoveKit! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 Dwa speedy z demo sesji na école supérieure des beaux-arts de Nantes. 60 minut: 210 minut: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 DreamLoveKit Studiujesz tam? wykładasz? co to za sesja? Można zobaczyć film? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszko Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Nauka Zbrusha na postawie ilustracji Amanda Duarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamLoveKit Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 dwa starsze szkice (probujace sie przypodobac): i studium z ubieglego weekendu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 Uwielbiam twój styl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszko Napisano 26 Luty 2017 Share Napisano 26 Luty 2017 (edytowane) Dalsza nauka zbrusha na podstawie Edytowane 26 Luty 2017 przez zbyszko credits Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 27 Luty 2017 Share Napisano 27 Luty 2017 Hej. Brakuje tutaj anatomii. Nogi od razu się rzucają w oczy a w iinych widokach - brak kości, np łokieć. Nawet stylizowana postać powinna mięc chociaż jakieś ich ślady. Z przodu widać, że się uśmiecha, w widoku z boku już nie. Malując oczy zapomniałeś wyłączyć symetrii dla refleksu światła. To co ma na głowie jest fajne ;) Największe braki widać w znajomości z ludzkim ciałem a więc jeszcze sporo przed tobą. Czuć potencjał wieć jeśli masz zapał to dużo podciągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszko Napisano 5 Kwiecień 2017 Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Kolejny sculpt Dragon Girl (Wickle) na podstawie ilustracji Centchi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 5 Kwiecień 2017 Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Fajnie............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi