blomd Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 (edytowane) Witam. Pomyślałem, że nie będę zostawiał starego modelu na wieczne zapomnienie, tak więc postanowiłem go wyrenderować :) W planach jest jeszcze jeden render. Szczególnie chciałbym podziękować karkosikowi za pomocną krytykę i motywacje do pracy. Soft: max, vray i odrobina PS Oto efekty pracy: Hi res: http://img30.imageshack.us/img30/9527/ferrarif4306d2.jpg Zapraszam do komentowania. Edytowane 23 Maj 2012 przez blomd 1
Karkosik Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Z czym do ludzi ??!! :D:D:^^ Żarcik oczywiście. Moje zdanie już znasz także 5*
mateogala Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 chciałbym zobaczyć Render z Profilu LEWA Strona Przód :)
jlidesign Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Rewelacja i ta biel. Bosko Przyłączam się do chłopaków, daj ujęcie aby pokazać przód. Pozdrawiam Ivan ***** 1
Predator Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Zapodaj wersje w czerwieni bo ta biala wersja jest mala profanacja Ferrari :P.Pozatym bardzo ladnie sie prezentuje. 1
NV Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Światła tylnie boskieeee ! Chce przód, bok ! More and more !
rzulu Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Te tarcze na drugim renderze to chyba ciut za duze nie ?
blomd Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Napisano 1 Sierpień 2010 Tweester, mateogala- render przodu już się szykuje Karkosik, jlidesign, Nvidia - Dzięki :) Predator- Niestety felgi były robione pod kolor biały, a do czerwonego zupełnie nie pasują. Dzięki :) rzulu- może troszkę się przeskalowały :P Dziękuję wszystkim za komentarze, następne rendery powinienem zapodać na dniach :)
mateogala Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 a z tego co Pamiętam F430 ma bardzo fajną Koncepcję z żółtym Lakierem. Felgi czarne, obręcze felg żółte i lakier żółty :)
Thunder Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 render wypas, model już troszeczkę gorszy ale też daję radę ;)
blomd Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Napisano 5 Sierpień 2010 (edytowane) Ok, zamieściłem nowy renderek i clay'e w pierwszym poście. Co o nich sądzicie :)? Edytowane 5 Sierpień 2010 przez blomd
pecet Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Bardzo fajnie wyszedł biały lakier jak i całe studio, sam się z takim zmagam ale tak ładnie mi nie wychodzi. Model jak już Thunder napisał troche odstaje, zwłaszcza coś dziwnego zrobiłeś z linia łącząca tył i bok: http://pecet3d.8p.pl/konnekt/f430.jpg
Pawelkos Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Moze model rzeczywiscie troche odstaje od aryginaly, ale krzywizn w siatce chyba nie, a renderki wypas, fajne studio, ja nawet bylbym gotow nominowac go na fronta ;) Co do renderu z przodu, to wybrales troche nieszczesliwie kadr bo teraz prawy wlot powietrza na zderzaku wyglada plasko, jak tekstura, no i flary od swietel troche slabe, a tak poza tym to swietne renderki, podobac sie ;)
NV Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 blomd : A z ciekawości pokaż bez ps;a jak masz ? Chciałem zobaczyć jakie efekty w 3d wyciskałeś a jakie w 2D, oczywiście nie mówię, że to gorzej czy coś jak nie z 3d ale dla swojej własnej wiedzy i ciekawości bym chętnie sprawdził .
dac77 Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Bardzo ładny model. Myślałeś może o innych wersjach kolorystycznych? Ja bym chętnie zobaczył to w czerni, bordo, głębokim granacie, żółci i aluminium. Fajnie wyszły te felgi i te siateczki z dziurkami.
blomd Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Napisano 5 Sierpień 2010 thuned, pecet, pawelkos- Dzięki :) Nvidia - w sumie PS posłużył mi głównie do przyciemnienia lakieru, delikatnej zmiany kadru,a w przypadku pierwszego renderu z fizycznej kamery do zmiany koloru studia, bo ten wynalazek vray'a nie do końca pokazuje rzeczywiste :P Te z tego co się orientuję są bez PS: http://img716.imageshack.us/f/ferrarif43011.jpg/ http://img155.imageshack.us/f/ferrarif4306.jpg/ dac77 - Dzięki. Owszem, myślałem też o innych, ale tak jak już pisałem wcześniej- inny kolor niż biały nie za bardzo komponuje z tymi felgami :)
peter_f Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Ależ fura! Pięknie wyszło! No i te tylne lampy! Super!
blomd Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Napisano 11 Sierpień 2010 hehe, uncle dzięki za uwagę. Szczerze mówiąc nie myślałem, że położenie klocków ma jakieś znaczenie, ale tarcze już na przednim renderze są pomniejszone :). SeRj-9, peter-f - Dzięki :) 1
Stachu Napisano 11 Sierpień 2010 Napisano 11 Sierpień 2010 wg mnie jets jakiś za wysoki i koła są za duże. sprawiają wrażenie jakby były tak na silę wciśniete. ale graficznie to wymiata, fotoreal :)
krzyhhh Napisano 12 Sierpień 2010 Napisano 12 Sierpień 2010 piękne autko. Model i render super. Jest ze smakiem. małe ale do modelu... to faktycznie tarcze przerośnięte . I same felgi mają śruby nie równo rozmieszczone.
makbol Napisano 13 Sierpień 2010 Napisano 13 Sierpień 2010 Sprawdziłem Twoje poprzednie sceny i widać bardzo duży postęp. Gratulacje :). Ciekawi mnie jak wygląda studio, więc jeśli mógłbyś jakiś screen (chociaż nie liczę bo to chyba za duża prośba) to byłbym bardzo wdzięczny.
Lubus Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 Robisz niesamowite postępy ,już jestem ciekaw twojego następnego autka.
uncle Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 noo, chyba umiejscowienie szczek ma spory wplyw na skutecznosc chamowania :), no i fakt ze kola jakies takie duze :)
plutko Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 noo, chyba umiejscowienie szczek ma spory wplyw na skutecznosc chamowania :), no i fakt ze kola jakies takie duze :) Chamowania moze, ale hamowania juz nie. Do szkoly na lekcje jezyka polskiego i fizyki wroc ;) Fajne rendery, niezle oddany ten bialy lakier.
Rekomendowane odpowiedzi