Napisano 1 Sierpień 201014 l Witam. Pomyślałem, że nie będę zostawiał starego modelu na wieczne zapomnienie, tak więc postanowiłem go wyrenderować :) W planach jest jeszcze jeden render. Szczególnie chciałbym podziękować karkosikowi za pomocną krytykę i motywacje do pracy. Soft: max, vray i odrobina PS Oto efekty pracy: Hi res: http://img30.imageshack.us/img30/9527/ferrarif4306d2.jpg Zapraszam do komentowania. Edytowane 23 Maj 201212 l przez blomd
Napisano 1 Sierpień 201014 l Z czym do ludzi ??!! :D:D:^^ Żarcik oczywiście. Moje zdanie już znasz także 5*
Napisano 1 Sierpień 201014 l Rewelacja i ta biel. Bosko Przyłączam się do chłopaków, daj ujęcie aby pokazać przód. Pozdrawiam Ivan *****
Napisano 1 Sierpień 201014 l Zapodaj wersje w czerwieni bo ta biala wersja jest mala profanacja Ferrari :P.Pozatym bardzo ladnie sie prezentuje.
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor Tweester, mateogala- render przodu już się szykuje Karkosik, jlidesign, Nvidia - Dzięki :) Predator- Niestety felgi były robione pod kolor biały, a do czerwonego zupełnie nie pasują. Dzięki :) rzulu- może troszkę się przeskalowały :P Dziękuję wszystkim za komentarze, następne rendery powinienem zapodać na dniach :)
Napisano 1 Sierpień 201014 l a z tego co Pamiętam F430 ma bardzo fajną Koncepcję z żółtym Lakierem. Felgi czarne, obręcze felg żółte i lakier żółty :)
Napisano 5 Sierpień 201014 l Autor Ok, zamieściłem nowy renderek i clay'e w pierwszym poście. Co o nich sądzicie :)? Edytowane 5 Sierpień 201014 l przez blomd
Napisano 5 Sierpień 201014 l Bardzo fajnie wyszedł biały lakier jak i całe studio, sam się z takim zmagam ale tak ładnie mi nie wychodzi. Model jak już Thunder napisał troche odstaje, zwłaszcza coś dziwnego zrobiłeś z linia łącząca tył i bok: http://pecet3d.8p.pl/konnekt/f430.jpg
Napisano 5 Sierpień 201014 l Moze model rzeczywiscie troche odstaje od aryginaly, ale krzywizn w siatce chyba nie, a renderki wypas, fajne studio, ja nawet bylbym gotow nominowac go na fronta ;) Co do renderu z przodu, to wybrales troche nieszczesliwie kadr bo teraz prawy wlot powietrza na zderzaku wyglada plasko, jak tekstura, no i flary od swietel troche slabe, a tak poza tym to swietne renderki, podobac sie ;)
Napisano 5 Sierpień 201014 l blomd : A z ciekawości pokaż bez ps;a jak masz ? Chciałem zobaczyć jakie efekty w 3d wyciskałeś a jakie w 2D, oczywiście nie mówię, że to gorzej czy coś jak nie z 3d ale dla swojej własnej wiedzy i ciekawości bym chętnie sprawdził .
Napisano 5 Sierpień 201014 l Bardzo ładny model. Myślałeś może o innych wersjach kolorystycznych? Ja bym chętnie zobaczył to w czerni, bordo, głębokim granacie, żółci i aluminium. Fajnie wyszły te felgi i te siateczki z dziurkami.
Napisano 5 Sierpień 201014 l Autor thuned, pecet, pawelkos- Dzięki :) Nvidia - w sumie PS posłużył mi głównie do przyciemnienia lakieru, delikatnej zmiany kadru,a w przypadku pierwszego renderu z fizycznej kamery do zmiany koloru studia, bo ten wynalazek vray'a nie do końca pokazuje rzeczywiste :P Te z tego co się orientuję są bez PS: http://img716.imageshack.us/f/ferrarif43011.jpg/ http://img155.imageshack.us/f/ferrarif4306.jpg/ dac77 - Dzięki. Owszem, myślałem też o innych, ale tak jak już pisałem wcześniej- inny kolor niż biały nie za bardzo komponuje z tymi felgami :)
Napisano 11 Sierpień 201014 l Autor hehe, uncle dzięki za uwagę. Szczerze mówiąc nie myślałem, że położenie klocków ma jakieś znaczenie, ale tarcze już na przednim renderze są pomniejszone :). SeRj-9, peter-f - Dzięki :)
Napisano 11 Sierpień 201014 l wg mnie jets jakiś za wysoki i koła są za duże. sprawiają wrażenie jakby były tak na silę wciśniete. ale graficznie to wymiata, fotoreal :)
Napisano 12 Sierpień 201014 l piękne autko. Model i render super. Jest ze smakiem. małe ale do modelu... to faktycznie tarcze przerośnięte . I same felgi mają śruby nie równo rozmieszczone.
Napisano 13 Sierpień 201014 l Sprawdziłem Twoje poprzednie sceny i widać bardzo duży postęp. Gratulacje :). Ciekawi mnie jak wygląda studio, więc jeśli mógłbyś jakiś screen (chociaż nie liczę bo to chyba za duża prośba) to byłbym bardzo wdzięczny.
Napisano 17 Sierpień 201014 l Robisz niesamowite postępy ,już jestem ciekaw twojego następnego autka.
Napisano 17 Sierpień 201014 l noo, chyba umiejscowienie szczek ma spory wplyw na skutecznosc chamowania :), no i fakt ze kola jakies takie duze :)
Napisano 19 Sierpień 201014 l noo, chyba umiejscowienie szczek ma spory wplyw na skutecznosc chamowania :), no i fakt ze kola jakies takie duze :) Chamowania moze, ale hamowania juz nie. Do szkoly na lekcje jezyka polskiego i fizyki wroc ;) Fajne rendery, niezle oddany ten bialy lakier.