Napisano 13 Grudzień 201113 l fajne naprawdę-dałbyś radę wrzucić kiedyś jakiś step by step ;) byłby baaardzo pomocny.
Napisano 13 Grudzień 201113 l Jakas chaotyczna i nie do konca przemyslana ta pracka. Przychylam sie do zdania Rotcore'a. ze kolorem i saturacja tak rzuciles nie do konca gdzie trzeba, nie trafia do mnie sposob w jaki statek "wisi" w powietrzu, wyglada to jakos martwo i nie dziala z przestrzenia. No i te domki z fot, maaan, nie blenduje sie to wcale ladnie i widac kopipejst. Jak juz tak wystrzeliles jak z tym robotem z wczesniejszej wrzuty, to nie ma co odpuszczac ;)
Napisano 28 Lipiec 201212 l Podoba mi się kadr i kolorki. Wszystko mi się w tej pracy podoba :D mogliby jeszcze w niego strzelać :)
Napisano 28 Lipiec 201212 l Takie pytanko odemnie: Pracujesz w jakimś zawodzie z tym związanym albo studiujesz ? Praca kozak.
Napisano 28 Lipiec 201212 l Autor Ryjówka - dziekuje:) Dobry Pasterz - dzieki tez:) tak jakoś zrobiłem, ze zamiast strzelania w niego wybuchają. porrr13 - thx. Koncze studia architektoniczne i czasem wpadnie jakis freelanserski job zwiazany z digitalem :)
Napisano 29 Lipiec 201212 l Ostatnia praca jest rewelacyjna. Projekt potwora i tej struktury, oświetlenie, kompozycja, materiały, no rewelka po prostu. Widać, że się napracowałeś, detale sycą oczy, kolorki pięknie dobrane. Mam tylko jedno ale - nie wiem, w jakiej skali ten potwór jest... Mi się wydaje, że jest ogromny, takie mam wrażenie, ale wtedy z kolei ta dziura w ścianie nie miałaby sensu bo by sie w nią nie zmieścił a w ogóle mógłby tę ścianę spokojnie przeskoczyć. No chyba, że on jest mniej więcej wielkości człowieka i sobie skacze z dachu na dach gdzieś bliziutko widza, ale wtedy światło z wybuchów nie powinno na niego tak silnie oddziaływać. Mam nadzieję, że jasno piszę jakie mam wrażenia. Ale ta krytykato tylko detal, całokształtowo super obrazek!
Napisano 30 Lipiec 201212 l Kapitalna praca ! Bardzo mi się podoba od samego potwora po całą scenę. Świetny kadr... nie no rewelacja. Ah to oni do niego czymś wybuchają ? Jakoś myślałam, że to potwór psotny podsadził pół miata i teraz ucieka :D Tak czy siak, praca robi naprawdę duże wrażenie !
Napisano 31 Lipiec 201212 l Design stwora, wykonanie miasta i chmury z gliny nie podobają mi się strasznie, ale kadr i mood na kozaku. Lecą gwiazdki. Na razie na zachętę 4 :P
Napisano 31 Lipiec 201212 l Doprawdy nie wiem co kryję się w twojej głowie, ale niech tam pozostanie:) bo żeby takie cuda tworzyć... fiu fiu fiu jak to ćwierkał dawniej elemelek fiu fiu fiu...
Napisano 31 Lipiec 201212 l Jakbym dostał koncept takiego stworka do wymodelowania to bym skakał z radości. Świetny jest. Jaki i cała ilustracja. :)
Napisano 1 Sierpień 201212 l Witaj! Dla mnie stwór nieczytelny nieco w dizajnie. Może trafniej- mało przekonujący. Kadr i architektura są świetne, moim zdaniem dobrze budują dynamikę całości. Odczuwam ostatnio przesyt grafiką w zaprezentowanej kolorystyce- wiadomo- bezpiecznie i efektownie, ale wg. mnie dużo lepiej do odważnego konceptu, pasowałaby równie odważna kolorystyka. Luźna sugestia, bo praca naprawdę jest bardzo fajna- zerwanie ze schematem kolorystycznym byłoby taką wisienką na torcie :)
Napisano 2 Sierpień 201212 l damn/! ale ty będziesz kosił za niedługo, zaczynam cie lubić ;p zdrówko!
Napisano 24 Sierpień 201212 l Autor dzieki za front i komenty:) tutaj postanowilem podkonczyc starsza rzecz:
Napisano 24 Sierpień 201212 l Fajne to, klimacik jest. Tyle ze postać też bardzo mroczna się wydaje - taki trochę średniowieczny kat z koszyczkiem ;-) A jak bym miał się czepiać, to trochę za słabo czuć połączenie postaci z otoczeniem - mało widać ze idzie po tej trawie w lesie, tak jakoś płasko to wygląda, jakby wklejone, wiszące w powietrzu...
Napisano 25 Sierpień 201212 l dla mnie mega! pieso wilko coś i ten ozor-świetne!-pytanie tylko czy te grzyby w dolnym lewym rogu to wyleciały z kosza?są natyle jasne,że takie odniosłem wrażenie,ale ich układ raczej mówi co innego-tak czy owak kozacki rysunek.
Napisano 25 Sierpień 201212 l Światło , faktury i bryła suuuper! Projekt postaci, jej poza, proporcje i kostium mi nie pasi. Do zagięć i fałdek na tkaninie mogłeś użyć refek bo oprócz rękawic wyszło mało przekonująco. Swoją drogą ciekawe co sie tam dzieje... a może to jakiś mag przyszedł swojego chowańca grzybkami nakarmić?
Napisano 27 Sierpień 201212 l Autor dziekuje za cenne uwagi:) troszke podkrecilem zeby nie bylo, ze tak zostawiam i dorzucam bonus
Napisano 27 Sierpień 201212 l Bonus jest ultra, super, ekstra, fajny, w sci-fi chyba lepiej się czujesz??
Napisano 27 Sierpień 201212 l Teraz kapturek pierwsza klasa! A ten drugi to mistrz świata, pozazdrościć!
Napisano 27 Sierpień 201212 l EC ładnie zauważył te nieścisłości z ubiorem, teraz miodnie to wygląda. Sc-fi, eleganckie, przez 10min szukałem do czego się przyczepić, ale nic nie udało się wychwycić, pozazdrościć, można wiedzieć ile czasu zajęła druga pracka ?
Napisano 27 Sierpień 201212 l No teraz grzybiarz o wiele lepszy, mi tylko się wydają te nogi nieco przy-długie, ale nie jakoś drastycznie. Detal na super poziomie, jak dla mnie. No i fajnie, że tak starą pracę przemalowałeś, na +. A co do bonusa, to zawsze chciałem malować takie scenki ;) Pozdro! Nogi wydaja się długie, ponieważ pas jest zapięty na wysokości +- pępka, dlatego taka iluzja się tworzy. Wliczyłem to w moje obliczenia wzrokowe :) Edytowane 27 Sierpień 201212 l przez Dann.G
Napisano 27 Sierpień 201212 l No teraz grzybiarz o wiele lepszy, mi tylko się wydają te nogi nieco przy-długie, ale nie jakoś drastycznie. Detal na super poziomie, jak dla mnie. No i fajnie, że tak starą pracę przemalowałeś, na +. A co do bonusa, to zawsze chciałem malować takie scenki ;) Pozdro! Nogi wydaja się długie, ponieważ pas jest zapięty na wysokości +- pępka, dlatego taka iluzja się tworzy.
Napisano 29 Sierpień 201212 l Autor bombadil - dzieki:) nie koniecznie sie czuje lepiej, ale chyba nie pierwszy mi to mowisz. EC - dzieki za rady. nie masz za bardzo czego zazdrościć bo lecisz skillem w równym tempie;) porrr13 - milo mi:) druga zajela ok... moze 20 h, bo bylo sporo przemalowywania i slepych zaułków. selfu - jak sie zmruży oko, to chyba ujdzie;) ale sama poza jest faktycznie niefortunna i slabo czytelna. a to zaczęte i zamknięte w przeciągu doby:
Napisano 29 Sierpień 201212 l Ladne upy, miejscami pachnie Omenem w pozytywnym tego znaczeniu. Jedyne uwagi jakie ewntualnie bym mial, to swiatelka krawedziowe ktore polozone sa w taki sposob iz splaszczaja mase obiektow. ( Glownie w ostatniej pracy ) 5 gwiazdek.
Napisano 29 Sierpień 201212 l Gorąco tutaj! W ostatnim bardzo ciekawy design, tylko tak ja ice zauważył szczególnie skały wyszły płasko i świecący 'odwłok, oko?' ściąga wzrok na prawo. Pozdrawiam.
Napisano 4 Wrzesień 201212 l za prawde powiadam, zacne jest to co tworzysz... "czerwony kapturek" miażdży: ]
Napisano 4 Wrzesień 201212 l Bonus Sci-fi jest niesamowity i robi ogromne wrażenie :) Powodzenia w kolejnych pracach!
Napisano 5 Wrzesień 201212 l rewelacyjne prace :) znikłeś na jakiś czas z tego co pamiętam ,ale jak wróciłeś to z zawrotnym poziomem prac ^^pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 201212 l Bonusowa grafika przywodzi mi na myśl concepty Syda Meada. Może słusznie się dopatruję takich wpływów?
Napisano 7 Wrzesień 201212 l Autor Varmer, KoMic, JacekCichy, Razer, chudek - dzięki wielkie:) ICE - z Omenem dałeś czadu. Śmieszne jest, że najbardziej jaram się odpuszczonymi malarskimi pracami i aktualnie staram się jakoś to ogarnąć zamiast rozwijać detal po całości, ale brakuje mi jakby luzu, bo sympatyczne szkice przekształcają się niekontrolowanie w to co widać teraz. Masz rację co do blików i biję się w pierś, postaram się zwalczyć ten przykry nawyk. Caly czas jeszcze uwrażliwia mi sie oko na takie drobne sprawy, więc mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej. Soulinka12 - dzieki, masz racje, zniknąłem na trochę. Powiedzmy, że wpadam falami;) Sobian - bardzo mi miło w takim razie. Nie powiedziałbym, ze inspiruję się Syd Mead'em, ale bardzo prawdopodobne, że tak jak większość ludzi interesujących się sci-fi przesiąknąłem podświadomie jakąś częścią jego tworów - biorąc pod uwagę ilość i popularność produkcji, przy których pracował;) dobrze jest jednak liznąć wszystkiego i nie dać się do konca zaszufladkować, więc to sygnał, żeby gryźć temat jeszcze w inną stronę. Pozdrawiam!