Napisano 11 Sierpień 201014 l "Któregoś czerwcowego dnia dostałem od Marcina Kobyleckiego pomiętą karteczkę z zarysowaną mapą Polski" Tak zaczyna się krótka opowieść Rafała Wojtunika na temat powstawania filmu "Animowany przewodnik po polskim sukcesie". Zapraszamy do zapoznania się z "Nieanimowanym przewodnikiem po Animowanym przewodniku po polskim sukcesie". Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1336
Napisano 11 Sierpień 201014 l Miodzio PDF. Wielkie gratulacje dla Klicka za modele - i dla reszty, szczególnie dla odpowiedzialnych za kolory i shadery. Jeśli mógłbym uścisnąć dłoń Rafała - od razu odciąłbym swoją, oprawił w ramę i powiesił w kuchni dla przyszłych pokoleń.
Napisano 11 Sierpień 201014 l Ściskałeś, nie odciąłeś, teraz mam wątpliwości czy dać ci kolejną okazję:)
Napisano 11 Sierpień 201014 l super dokument, wrzucam jako inspiracje na dysk do case study. malo takich fajnych w sieci.
Napisano 11 Sierpień 201014 l thx :) ogólnie starałem się do tego makingofa podejść trochę inaczej, poruszając tematy które na ogół są pomijane, jakieś ciekawostki etc. No i miało być szybko i prosto. Nikomu, ze mną włącznie nie chciało się wkopywać w projekt po raz wtóry żeby zrobić to bardziej klasycznie :)
Napisano 11 Sierpień 201014 l Ściskałeś, nie odciąłeś, teraz mam wątpliwości czy dać ci kolejną okazję:) Wtedy nie byłeś jeszcze sławny, piękny i bogaty. Bardzo fajnie że to umieściłeś w sieci. Podpowiedz może kiedy spodziewać się pełnej wersji filmiku..
Napisano 11 Sierpień 201014 l Bardzo ciekawy pdf. Dzięki wielkie! I podpinam się pod pytanie kiedy można będzie całość zobaczyć bo trailer wygląda smakowicie ;) Pozdrawiam i gratuluję!
Napisano 11 Sierpień 201014 l Dziwię się że dopiero teraz kto to tu wrzuca, widziałem to ładnych pare miechó temu na jakimś wykłądzie platige'a w warszawie. Wzorowa robota, wrażenie tym lepsze że pełna wersja tego wideo to istny film propagandowy Polski L-:
Napisano 11 Sierpień 201014 l szkoda ze zwierzatka trzody sie zaaplikowaly do tej realizacji bo wygaldaja...uroczo :) dzieki za tego pdf-a i tez z checia bym juz obejrzal cala animacje :)
Napisano 11 Sierpień 201014 l Cóż, nie mam wpływu na to co kiedy się upublicznia, nie mam też pojęcia kiedy. Co więcej, obawiam się że to nie do końca zależy od Platiga.
Napisano 11 Sierpień 201014 l Fajnie wyszły te plastelinowe owce i krowy. Materiały też mi się podobały. V-Ray? Myślałem, że to było zrobione w MentalRay albo RenderManie. Generalnie wszystko bardzo fajne. Nawet nie wiedziałem że tyle roboty to kosztowało.
Napisano 12 Sierpień 201014 l Plastyka tych fragmentów upublicznionych po prostu piękna. Bardzo czekam na możliwość obejrzenia całości. Fajnie się czytało pdf'a. Zwierzątka ultra-słodkie :)
Napisano 12 Sierpień 201014 l mam nadzieje, ze juz w koncu upublicznia gospodarke, bo zarzadza, making off fajowo napsiany z jajem, gdbys bigu tak mowil jak piszesz :)
Napisano 12 Sierpień 201014 l Podoba się - sprytnie wykombinowane i bardzo przyjemnie się ogląda ;) Fajną ma fryzurę ziomek na końcu - ten po lewej, znaczy się "syn chyba.
Napisano 12 Sierpień 201014 l Ogrom świetnej pracy zniewala. Trzoda również. Bardzo miły dla oka making-of. Ilość i jakość projektów zasiliła by niejedną produkcję :D
Napisano 13 Sierpień 201014 l na profilu vimeo masz tez pierwszą minutę, nie widziałem tego wcześniej. Ale do sióstr bezendu mogłeś mieć inny profil ;)
Napisano 13 Sierpień 201014 l Nad caloscia zapanowal zdecydowanie rezyser i reke rezysere czyli Bigleba czuc bardzo co jest bardzo pozytywne.Fajnie ze Bigleb starasz sie nadac filmom prowadzonym przez siebie tak indywidualny charakter. I genialny zabieg z paletami pod kolejne fragmenty zgadza sie ze w polsce to co jest podstawa za granica nie jest zbyt czesto praktykowane a zdecydowanie uplastycznie nawet surowy stylistycznie obraz. Trzoda i wogole szeroko pojete futrzaki wyszly uroczo:).Postaci moze mniej mi osobiscie wchodza stylistycznie.Maszyny i environmenty super. Gratulacje kolejnej produkcji. pzdr. Kuba
Napisano 13 Sierpień 201014 l Bigu, siostry są spoko, ale powiedzmy sobie szczerze: Reklama ta ma trafiać do przeciętnej młodzieży, a tutaj, jeśli już masz do czynienia z młodzieżą, to w większości wypadków nieprzeciętną :P
Napisano 15 Sierpień 201014 l Bigu na prezydenta galaktyki! Świetny klimat udało się wam wyciągnąć z takiego drętwego tematu..uwielbiam twoje wyczucie i styl.. nie mogę się doczekać całości.
Napisano 15 Sierpień 201014 l Nie no wiesz, siostry to zwykła chałtura i spoko, ale te inne animacje to już inna klasa. To taka luzna uwaga. Składałeś jakiś rok temu coś dla Walk Group może?
Napisano 16 Sierpień 201014 l MaciekG thx, mam nadzieję że film w całości nie zawiedzie. olaf, as, Siostry mają swoich fanów więc chyba dobrze pokazać że się w tym palce maczało. Nie uważam nawet żeby to była zła reklama, mimo że w targecie się również nie mieszczę. Dla Work Group? nie mam pojęcia, w zeszłym prawie w ogóle nie robiłem komerchy ( nie licząc gospodarki ) więc chyba nie.
Napisano 16 Sierpień 201014 l pytam, bo rozmawialem wtedy z kims przez telefon o podobnym imieniu i nazwisku, a ze wolno mysle to pytam dopiero teraz ;) ja nie ganie siostry, bo wierze, ze przez sama oryginalnosc moga miec fanow, copywriter tez ma u mnie szacun, ale realizacyjnie to "montaż template nr 4, postpro template nr 6" przypomina bardziej "a pamietacie, ze jutro startujemy z nową reklamówką?".