le_chu Napisano 18 Sierpień 2010 Napisano 18 Sierpień 2010 Witam, miałem kilka renderów które robiłem pod jeden z konkursów Octane i tak sobie leżały bez żadnej post produkcji więc postanowiłem w wolnych chwilach się pobawić trochę i jakoś pokończyć te pracki. Modelowałem i texturowałem jak zawsze w Blenderze, PP w Szopie, technicznie raczej nie ma tu żadnych rewolucyjnych rozwiązań :) Temat pracy też raczej czytelny - konkretny aparat konkretnie pojechany przez życie. Miłego oglądania :) Wersje są dwie - studyjna i pustynna taka zahaczająca o artyzm :P
pecet Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Naprawde dużo wyciągnąłeś z takiego - wydawało by się - nudnego tematu. Jak dla mnie wszystko jest super 5*
peter_f Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Cholernie dobra robota! Modelik, tekstury i rendy pierwsza klasa. DOF przepiękny! Jedynie może zbyt monochromatyczne jak dla mnie, ale to kwestia upodobań :) Tak czy inaczej 5*****
Ex3 Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Najs. Też niedawno pracowałem nad Leicą tyle że własną modyfikacją M9 :) (filmik pokażę później jak znajdę) P.S. W wizjerze widać że nie przyłożyłeś się do budowy soczewek i wygląda jakby miała cały dalmierz wyjęty :) hm.. jako ramki dałeś ramy filmu średnioformatowego a Leica jest małoobrazkowa :D:D
slayer2004 Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Super wyszło. Model, kolorki i nastrój świetne :)
Faun Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 zainwestuj w futerał;) Aparat za 20k w takim stanie?!
Touch Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Piękna sprawa(!) Jest parę rzeczy, które można by poprawić (prawdopodobnie rozdzielczość mapek zadrapań itp. lub ich przeostrzenie w PS), ale ogólne wrażenie przejedwabiste. Pozdr
le_chu Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Napisano 19 Sierpień 2010 Hej, dzięki bardzo za pozytywny odzew. pecet, rzulu, slayer2004 - dzięki :) peter_f - z kolorkami tak miało być, ogólnie to chciałem trochę przećwiczyć utrzymanie wszystkich prac w jednej tonacji, bo na ogół mam z tym problem jeśli chodzi o post produkcję. Ex3 - model w chyba 2 miejscach odbiega trochę od oryginału, robiony był do kolekcji gadżetów i chciałem sobie trochę uprościć pracę :) Co do filmu, to myślałem że ta Leica jest średniego formatu ale chyba pomyliłem z Twoją. Jeśli zaś chodzi o ramki to ciężko jest coś fajnego znaleźć w necie, przynajmniej ja miałem problemy, więc bez bicia przyznam się że trochę na czuja tą ramkę wkomponowałem. Faun - pomyślimy ;) Touch - racja, wyszedł miejscami problem z AA, szczerze mówiąc nie wiem czemu bo mapki były dosyć dużej rozdzielczości. Sharpen też lekko przesadzony w kilku miejscach, ale późno dosyć to składałem i jakoś dopiero dzisiaj się ujawniły te błędy ;)
chudy Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 no bardzo bardzo ładne to :) świetny klimat, kolorki i cała reszta. Pozdr. D
Eddy__ Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Ode mnie piąteczka :) Nie ma co wygląda to świetnie - szczególnie dobrze wyszły otarcia i zarysowania.
Raju Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Świetne - bardzo dopracowany model i tekstury, rendery mają klimat. 5*
Pawelkos Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Jak dla mnie rewelacja, wszystko wyszlo swietnie, od modelu przez tekstury i postpro. Swietne te wszystkie detale i zadrapania. Ode mnie 5*
La R Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 No toż to genialne jest. Odrobinę mi się bump na korpusie za mocny wydaje wyszedł, ale tak to piąteczka. RK.
deshu Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Właśnie się dziwiłem, że nie pochwaliłeś się na max3d, jakież cudeńko wypuściłeś z octane:) Rewelacyjna robota. Aż chce się głaskać.
choroboro Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Wszystko bardzo fajne a kolorki prześwietne...:)
Neb Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 znakomite rendery! Świetny detal, i materiały.
Rekomendowane odpowiedzi