stach13 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Zauważ że wszystkie krzesła, meble są robione tak by z podłożem stykały się jak najmniejszą częścią a przy tym zachowywały maksymalną stabilność co jest logiczne bo im mniejszy kontakt tym mniejsze uszkodzenia podłoża podczas przesuwania takiego elementu a z krzesłami to się szaleje i to bardzo po podłodze, przy takim X jak ty masz podczas przesuwania nachylenie go w jakakolwiek stronę owocuje dwiema soczystymi rysami w podłodze, wiem że to 3d i tu nawet auto bez silnika się prezentuje dobrze, ale z takimi modelami to trochę inna sprawa, bo zawsze klient może sobie takie zażyczyć w domu jak mu się spodoba na jakiejś wizualizacji, do modelował byś przynajmniej jakieś stopki plastikowe pod ten stojak, pamiętaj realizm, funkcjonalność i efekt wizualny te 3 rzeczy musisz połączyć w jedno żeby modele dobrze się sprzedawały. Powodzenia w handlu, trzymam kciuki co by paczka schodziła jak ciepłe bułeczki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Dzięki stach, twój post odnosi się bardziej do projektantów tych mebli, ja tylko modeluje, tam gdzie mają być stopki to są, np. na fotce stojaka nie było niczego takiego jak plastikowa stopka, czy cokolwiek innego, zresztą sam trzymałem go w ręce i dokładnie przyjrzałem mu się :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Eee. to przepraszam ja myślałem ze to twoje projekty, chciałem dobrze a wyszło jak zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Ladne modele, wiadomo klienci często rezygnuja z wielu elementow jak chocby gumowe koleczka podporki żeby zejsc z koszta;) tak mi się przynajmniej wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 bardzo spodobało mi się to krzesło które Wodzumarcin zaprezentował dzisiaj w swoim wątku, no i postanowiłem też je wymodzić :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 pokazał też kilka innych mebli: http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=967702&postcount=1040 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 no ale to chyba nie wchodzi w skład modern :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 tym razem fotelik: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 Pewny jesteś, że to wygodne? Bo chyba bym nie ryzykował nocy na tym ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Październik 2010 Autor Share Napisano 9 Październik 2010 siedzi się nawet przyjemnie, poduchy są bardzo miękkie i nieźle uginają się pod Ciężarem, takie moje uczucia po minucie siedzenia w ikei :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Listopad 2010 Autor Share Napisano 10 Listopad 2010 taka sofka: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 podobaja mi sie mebelki :) bardzo dobra robota :) przegglądałem speed modeling i powiem ci że widać MEGA progres, co do skórzanych obić, gratki wielkie bo to niełatwe :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Listopad 2010 Autor Share Napisano 11 Listopad 2010 dzięki ziomek, kolejny modelik: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 szybki renderek dwóch ostatnich modeli: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Robisz z głowy te modele czy z jakiegoś katalogu? Robienie fałdek imitujących zagięcia materiałów opanowałeś do perfekcji :) Tylko ta sofa ma nie zachęcające oparcie - niskie proste, i twarde na oko. Ale może taka jest w rzeczywistości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 @smoku132 dzięki, modele robione niektóre z głowy a niektóre z katalogów w necie. Co do sofy to zgadzam się, ma strasznie niezachęcające oparcie, ale dla podwyższenia komfortu siedzenia producent dodał poduchy :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Siema ziom. Bardzo mile studio dla oka. Mebelki tez bardzo stylowe, poduszki jak na moje oko nie dopracowane...pierwsze mi na mysl przyszly kopytka 8). Skonczyles juz ta paczke? Cisniesz juz nastepna? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 something special for you: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Listopad 2010 Autor Share Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) jeszcze dwa krzesła łącznie z tym i koniec, mogę zdradzić że jeszcze eames lounge chair będzie :) @slowiak dzięki, lampek mam już troszku w paczce ale z chęcią wymodeluję, rep+ krzesełko, jakoś ze 3-4 godziny się zeszło, ta wiklina mnie wykończyła : salut. Edytowane 17 Listopad 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 kolejne krzesło, zaje...bardzo dużo czasu mi z nim zeszło, jakieś 5-8 godzin... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Materiał wygląda trochę jak skaj z plastiku :P Sam modelik jak zwykle dobry. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Mebel którego nie chciało mi się kończyć, ale przemogłem się i jest :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 no i wyszedl bardzo zajebiaszczo! Powiem to jeszcze raz: w tych zmarszczkach jestes najlepszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 brakuje jeszcze na górze siedziska eames lounge chair grubych nierówności, tzn to wygląda za cienko i płasko, to że dałeś zmarszczki to nie wszystko, natomiast na ottomanie jest za grubo, mógłbyś bardziej skurczyć w dół. Taka wersja by znacznie bardziej efektownie wyglądała, moim zdaniem kupiliby coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 @Dunuś jest kilka rożnych wersji obić tego krzesła, pokazujesz pierwsze lepsze z googla zamiast troche pogrzebać. Może modelował go z innej refki np takiej : albo i innnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 a właśnie że nie pierwsze lepsze z googla :) a po drugie, w swoim poście zasugerowałem swój gust, bo takie akurat wersje nie pasią jeśli chodzi o efektowność i wykonanie, moim zdaniem sztywno brzmią, oczywiście tłumaczę tu swój gust. Ale niczego nie narzucam, tylko proponuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 ja sie tylko spotkalem z takimi glebokimi wcieciami, plaskich w prawdziwych fotach nie widzialem, w renderach tak, mimo wszystko swoj sposob zrobienia czegos jest lepszy niz kalkomania pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 tutaj troszkę poprawiona wersja z nałożonym bardziej błyszczącym materiałem żeby lepiej zmarszczki było widać: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 no i fender stratocaster :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Indian jak ty to robisz ze ci teczkę przykleili? Zrób coś pozameblowego bo szkoda takie moce przerobowe marnować na sofy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 @plasti dzięki :) @lucek No cały czas myślę za co by się tu wziąć, ale jakoś pomysłów nie ma :) Na razie chcę dokończyć teczkę, a potem się pomyśli :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 A ile już tych modeli masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 no już koło 50 będzie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Luty 2011 Autor Share Napisano 8 Luty 2011 kolejny model z którego jestem w miarę zadowolony (dla zainteresowanych siatka: http://img707.imageshack.us/img707/192/siata.jpg ) Vibieffe 470 Fancy: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Luty 2011 Autor Share Napisano 8 Luty 2011 jeszcze wersja z mniej matowym materiałem aby ładnie było zmarszczki widać: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) taka maska : salut. Edytowane 9 Luty 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Luty 2011 Autor Share Napisano 11 Luty 2011 (edytowane) takie dosyć szybkie siedzisko że się tak wyrażę :) salut. Edytowane 17 Luty 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 Piękna robota indian! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 indian miszcz! Zrób tutka jak wymodelować takiego ryjka tam pliiiiis:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 z mniejszej ilosci poly nie dalo sie tej twarzy zrobic? Rozumiem ze to po wygladzeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Luty 2011 Autor Share Napisano 16 Luty 2011 @Bonifatz dzięki :) @xmass dzięki :) tutka nie zrobię bo mi się nie chce, ale mogę CI pokazać z czego korzystałem: http://wiki.polycount.com/FaceTopology?highlight=(\bCategoryTopology\b @Sebazx6r dało by się, ale 20K to nie tak strasznie dużo :) tak po wygładzaniu. Vittorio Locatelli Xochicalco Candleholder: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 indian, dzięki za linkacza. Jak możesz to zapodaj jeszcze linka zkąd bierzesz referki do modelowania mebli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Luty 2011 Autor Share Napisano 19 Luty 2011 proszę bardzo, refelki zazwyczaj od klientów, jak potrzebuje więcej profili to : http://www.google.pl http://www.classicdesign.it/index_lng-1.html http://www.aram.co.uk/ http://www.smow.com/ i wiele więcej... salut. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Fajny ten...Vittorio Locatelli Xochicalco Candleholder?:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Super pracki robicie panie Indian :) Można prosić siatkę Candleholder'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 indian, dzięx. Masz repika ode mnie za dobre chęci;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 Vibieffe 245 Follow-me [60K poly]: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Witam, Widze, ze robisz modele jak szalony. Bardzo ladnie Ci idzie. Mam nadzieje,ze i ja za jakis czas wpadne w taki wir :) Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Troche dziwnie wygląda ta przerwa między siedziskami - myślę że lepiej by było ją zmniejszyć i zróżnicować żeby tak symetrycznie nie wyglądała. Ładne zmarszczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 dzięki wielkie kozioo, poniżej wersja z poprawkami i dodanym szwem, o którym zapomniałem + siatka dla zainteresowanych :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi