F/X Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Witam wszystkich i zapraszam do udziału w 17 edycji speeda. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Chyba najlepszy "plakat" jaki widziałem :) Fajny temat więc trzeba by wyskrobać 1,5 godziny :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenError Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Aż chce się brać udział :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 o lol! @F/X to sie postarales! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Bardzo fajny temat no i plakacik też pierwsza klasa:D Może zainkasuję więcej niż 1 głos:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 pięknie:) wczoraj myślałem, że fajnym tematem byłaby broń palna, albo biała :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 No to ja pierwszy ;] Wybór po prostu nie mógł paść na nic innego jak na Buster Sword z Final Fantasy VII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenError Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Więc moje Nunchaku :D Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Aż chce się brać udział :D Właśnie, może uda mi się coś stworzyć i wreszcie przełamać swoje ochy i achy do innych prac i wziąć się za siebie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 to ode mnie motylek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 (edytowane) ja przygotowałem taki sobie nożyk :) PS: bez smootha specjalnie dla gumena :) Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 A to moj modelik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 to i moje. nauka blendera - bevel i latice. Clay dwukolorowy. Broń biała, obuchowo sieczna - niestety brak tekstury nie pozwala na zaakcentowanie elementów siecznych (końcówki kija działają jak pika). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 To i ja zapodam taki miecz z filmu Outlander, trochę zmodyfikowany 1,5 modeling i 0,5 na zapanowanie nad Subsurf-em razem 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 dobra nie chce sie wtracac do waszej bitwy, ale kurde ola-f, WTF? to jest speed modeling? seriously? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 stach13 - wypas:), wygląda jak obrabiany na frezarce numerycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 stach, ładnie wyszło, widać wkład pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Może będzie to pytanie trochę offtopowe, ale ma mimo wszystko pewien związek z tematem :-P. Z chęcią bym wziął udział, ale gdy używam funkcji extrude w Mayce, to extruduje mi nie tylko zaznaczony fragment, ale i inne krawędzie/punkty/fejsy modelu, przesuwając je przy okazji w losowych kierunkach :O. Any ideas? :- P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Cortes pokazałbyś siateczkę bez wygładzenia? Model super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 @Kubajaniak i @maciek.m - bardzo mi sie podobaja wasze modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 o co chodzi Leleń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 ola-f ale jak ty to zrobiłeś? 0_o btw. Stach świetny film wybrałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisałem bevel i latice. zrobiłem sobie spline, dałem na niego bevel (jak w tutorialu vine plant grow na youtube) po czym nałożyłem na obiekt modyfikator latice, który customizował mi kształt rośliny w zależności jak ją obróciłem i przesunąłem. Listek zrobiłem z cylindra - wyciąłem mu górną ściankę, nadałem kształt liścia, następnie subdiv i wybrane punktu z krawędzi wciągnąłem do środka. po uzyciu opcji smooth tak wyszedł. dalsza część to duplikowanie i obracanie grupy liści wokół osi X. Nie wiem czy mozna takich modyfikatorów uzywac, ale jak czesto stosuje się wycinanie boleanem to sobie pozwoliłem, bo to w sumie podobny "upraszczacz". Ogólnie wszystko zajęło ok godzinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Szabla oficerska, zdobień nie zdążyłem wykonać:), pałąk zajął najwiecej czasu... 1.5H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 stach13 .... zmiarzdzyles mnie, to jest swietne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) Nożyk ;] Czas: 1,5 h. Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez wueres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Wrzuć na jakiś serwer np imageshack i link bezpośredni umieść w klamrach [/img] pod wpisem. Ładny nożyk:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirat85 Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) Chainsword Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez Pirat85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Mój pierwszy speed modeling! Ale jestem podekscytowany :) Wstawiam tak bardziej for fun jedną z moich ulubionych melee: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Godzil świetna jest :) dałbyś radę zdradzić w paru zdaniach jak tą wstążkę(?) zrobiłeś? z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) Z braku czasu, kilka obiektów TUBE na około, poprawianie vertexów i chamferowanie krawędzi. Ale polecam np. wypuścić płaszczyzne po wcześniej narysowanym splinie na około obiektu... Fajnie że się podoba :) Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez Godzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Serwus, mam pytanie. Jak wyrenderować tylko i wyłącznie siateczkę obiektu? Bo model i rendery clay'ów (czy clay'i?) już mam :) Edit: Soft Blender 2.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 mozesz w materiale wybrac wire. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Dzięki ola-f. To ja załączam mały toporek :P Mój drugi, w pełni ukończony model. Równo 1,5h. I chyba przesadziłem z subsurfem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Możesz też zrobić screena z siatką z programu :) Fajowy sikor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Nie zdążyłem poprawić trzonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Ode mnie taki oto rapier:D(siatki końca ostrza nie ma, bo mi się dziwne bugi robiły) Czas 1,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Ładnie, ładnie matik:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Jak by ktoś zrobił najnormalniejszy miecz pewnie wygra :P albo zwykłą katanę :P Po tym możecie zrobić sobie miesięczny modeling typu, najgorsza śmierć wykonana bronią białą :P Albo najlepszy pancerz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 No przecież zrobiłem najzwyklejszą maczetę właśnie :) Kurcze... a mogłem łopatę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 (pseudo)kiścień ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Z braku czasu, kilka obiektów TUBE na około, poprawianie vertexów i chamferowanie krawędzi. Ale polecam np. wypuścić płaszczyzne po wcześniej narysowanym splinie na około obiektu... Fajnie że się podoba :) dzięki. zabawię się w wolnej chwili :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 bron obuchowa to też bro biała z tego co pamietam - na wikii jest podział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 no jest jest:), chyba że zadaje dodatkowo 2K8 obrażeń od odgnia/lodu to wtedy zalicza się do tej grupy miotającej pociski:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 a tego na wikii nie było :) swoją drogą ktoś powinien poprawić na dwutygodniowy speedmodeling, bo odpuscilem z nowa pracą z braku czasu a widze ze mam jeszcze weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 No to nadganiaj! :)Jestem ciekaw co zrobisz... albo wykorzystaj mój pomysł i zrób łopatę, nabij gwoździami jak trzeba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 witam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borob92 Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 (edytowane) to z mojej strony młotek dwuręczny. Ten młotek idzie do do głosowania. Edytowane 4 Październik 2010 przez borob92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi