Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i zapraszam do udziału w 17 edycji speeda.

speedmodeling17.jpg

Powodzenia

• Odpowiedzi 81
  • Wyświetleń 41,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba najlepszy "plakat" jaki widziałem :)

Fajny temat więc trzeba by wyskrobać 1,5 godziny :)

salut.

Napisano

o lol! @F/X to sie postarales!

Napisano

Bardzo fajny temat no i plakacik też pierwsza klasa:D Może zainkasuję więcej niż 1 głos:D

Napisano

pięknie:) wczoraj myślałem, że fajnym tematem byłaby broń palna, albo biała :D

Napisano

No to ja pierwszy ;] Wybór po prostu nie mógł paść na nic innego jak na Buster Sword z Final Fantasy VII.

BusterSwo_sxhhhh.jpg

Napisano
Aż chce się brać udział :D

Właśnie, może uda mi się coś stworzyć i wreszcie przełamać swoje ochy i achy do innych prac i wziąć się za siebie :P

Napisano

ja przygotowałem taki sobie nożyk :)

knifecopy.jpg

PS: bez smootha specjalnie dla gumena :)

Edytowane przez cortes

Napisano

to i moje. nauka blendera - bevel i latice. Clay dwukolorowy.

Broń biała, obuchowo sieczna - niestety brak tekstury nie pozwala na zaakcentowanie elementów siecznych (końcówki kija działają jak pika).

staff.jpg

Napisano

To i ja zapodam taki miecz z filmu Outlander, trochę zmodyfikowany 1,5 modeling i 0,5 na zapanowanie nad Subsurf-em razem 2h

outlander01.jpg

Napisano

dobra nie chce sie wtracac do waszej bitwy, ale kurde ola-f, WTF? to jest speed modeling? seriously? ...

Napisano

Może będzie to pytanie trochę offtopowe, ale ma mimo wszystko pewien związek z tematem :-P. Z chęcią bym wziął udział, ale gdy używam funkcji extrude w Mayce, to extruduje mi nie tylko zaznaczony fragment, ale i inne krawędzie/punkty/fejsy modelu, przesuwając je przy okazji w losowych kierunkach :O. Any ideas? :- P

Napisano

Cortes pokazałbyś siateczkę bez wygładzenia? Model super.

Napisano

@Kubajaniak i @maciek.m - bardzo mi sie podobaja wasze modele.

Napisano

ola-f ale jak ty to zrobiłeś? 0_o

btw. Stach świetny film wybrałeś :)

Napisano

Napisałem bevel i latice. zrobiłem sobie spline, dałem na niego bevel (jak w tutorialu vine plant grow na youtube) po czym nałożyłem na obiekt modyfikator latice, który customizował mi kształt rośliny w zależności jak ją obróciłem i przesunąłem. Listek zrobiłem z cylindra - wyciąłem mu górną ściankę, nadałem kształt liścia, następnie subdiv i wybrane punktu z krawędzi wciągnąłem do środka. po uzyciu opcji smooth tak wyszedł. dalsza część to duplikowanie i obracanie grupy liści wokół osi X.

Nie wiem czy mozna takich modyfikatorów uzywac, ale jak czesto stosuje się wycinanie boleanem to sobie pozwoliłem, bo to w sumie podobny "upraszczacz". Ogólnie wszystko zajęło ok godzinki.

Napisano

Szabla oficerska, zdobień nie zdążyłem wykonać:), pałąk zajął najwiecej czasu... 1.5H

szablagoto.jpg

Napisano

Nożyk ;] Czas: 1,5 h.

knifel.jpg

Edytowane przez wueres

Napisano

Wrzuć na jakiś serwer np imageshack i link bezpośredni umieść w klamrach [/img] pod wpisem.

Ładny nożyk:).

Napisano

Mój pierwszy speed modeling! Ale jestem podekscytowany :) Wstawiam tak bardziej for fun jedną z moich ulubionych melee:

caleq.jpg

Napisano

Godzil świetna jest :) dałbyś radę zdradzić w paru zdaniach jak tą wstążkę(?) zrobiłeś? z góry dzięki.

Napisano

Z braku czasu, kilka obiektów TUBE na około, poprawianie vertexów i chamferowanie krawędzi. Ale polecam np. wypuścić płaszczyzne po wcześniej narysowanym splinie na około obiektu...

Fajnie że się podoba :)

Edytowane przez Godzil

Napisano

Serwus, mam pytanie. Jak wyrenderować tylko i wyłącznie siateczkę obiektu? Bo model i rendery clay'ów (czy clay'i?) już mam :)

Edit: Soft Blender 2.5

Napisano

Dzięki ola-f.

To ja załączam mały toporek :P Mój drugi, w pełni ukończony model. Równo 1,5h.

I chyba przesadziłem z subsurfem...

toporek.png

Napisano

Możesz też zrobić screena z siatką z programu :)

Fajowy sikor :)

Napisano

Ode mnie taki oto rapier:D(siatki końca ostrza nie ma, bo mi się dziwne bugi robiły)

Czas 1,5h

szabella.jpg

Napisano

Jak by ktoś zrobił najnormalniejszy miecz pewnie wygra :P albo zwykłą katanę :P Po tym możecie zrobić sobie miesięczny modeling typu, najgorsza śmierć wykonana bronią białą :P Albo najlepszy pancerz ;]

Napisano

No przecież zrobiłem najzwyklejszą maczetę właśnie :) Kurcze... a mogłem łopatę...

Napisano
Z braku czasu, kilka obiektów TUBE na około, poprawianie vertexów i chamferowanie krawędzi. Ale polecam np. wypuścić płaszczyzne po wcześniej narysowanym splinie na około obiektu...

Fajnie że się podoba :)

dzięki. zabawię się w wolnej chwili :) pzdr

Napisano

bron obuchowa to też bro biała z tego co pamietam - na wikii jest podział.

Napisano

no jest jest:), chyba że zadaje dodatkowo 2K8 obrażeń od odgnia/lodu to wtedy zalicza się do tej grupy miotającej pociski:).

Napisano

a tego na wikii nie było :) swoją drogą ktoś powinien poprawić na dwutygodniowy speedmodeling, bo odpuscilem z nowa pracą z braku czasu a widze ze mam jeszcze weekend.

Napisano

No to nadganiaj! :)Jestem ciekaw co zrobisz... albo wykorzystaj mój pomysł i zrób łopatę, nabij gwoździami jak trzeba ;)

Napisano

to z mojej strony młotek dwuręczny.

Untitled1.jpg

Ten młotek idzie do do głosowania.

Edytowane przez borob92