Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i zapraszam do udziału w 17 edycji speeda.

speedmodeling17.jpg

Powodzenia

• Odpowiedzi 81
  • Wyświetleń 41k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba najlepszy "plakat" jaki widziałem :)

Fajny temat więc trzeba by wyskrobać 1,5 godziny :)

salut.

Napisano

o lol! @F/X to sie postarales!

Napisano

Bardzo fajny temat no i plakacik też pierwsza klasa:D Może zainkasuję więcej niż 1 głos:D

Napisano

pięknie:) wczoraj myślałem, że fajnym tematem byłaby broń palna, albo biała :D

Napisano

No to ja pierwszy ;] Wybór po prostu nie mógł paść na nic innego jak na Buster Sword z Final Fantasy VII.

BusterSwo_sxhhhh.jpg

Napisano
Aż chce się brać udział :D

Właśnie, może uda mi się coś stworzyć i wreszcie przełamać swoje ochy i achy do innych prac i wziąć się za siebie :P

Napisano

ja przygotowałem taki sobie nożyk :)

knifecopy.jpg

PS: bez smootha specjalnie dla gumena :)

Edytowane przez cortes

Napisano

to i moje. nauka blendera - bevel i latice. Clay dwukolorowy.

Broń biała, obuchowo sieczna - niestety brak tekstury nie pozwala na zaakcentowanie elementów siecznych (końcówki kija działają jak pika).

staff.jpg

Napisano

To i ja zapodam taki miecz z filmu Outlander, trochę zmodyfikowany 1,5 modeling i 0,5 na zapanowanie nad Subsurf-em razem 2h

outlander01.jpg

Napisano

dobra nie chce sie wtracac do waszej bitwy, ale kurde ola-f, WTF? to jest speed modeling? seriously? ...

Napisano

Może będzie to pytanie trochę offtopowe, ale ma mimo wszystko pewien związek z tematem :-P. Z chęcią bym wziął udział, ale gdy używam funkcji extrude w Mayce, to extruduje mi nie tylko zaznaczony fragment, ale i inne krawędzie/punkty/fejsy modelu, przesuwając je przy okazji w losowych kierunkach :O. Any ideas? :- P

Napisano

Cortes pokazałbyś siateczkę bez wygładzenia? Model super.

Napisano

@Kubajaniak i @maciek.m - bardzo mi sie podobaja wasze modele.

Napisano

ola-f ale jak ty to zrobiłeś? 0_o

btw. Stach świetny film wybrałeś :)

Napisano

Napisałem bevel i latice. zrobiłem sobie spline, dałem na niego bevel (jak w tutorialu vine plant grow na youtube) po czym nałożyłem na obiekt modyfikator latice, który customizował mi kształt rośliny w zależności jak ją obróciłem i przesunąłem. Listek zrobiłem z cylindra - wyciąłem mu górną ściankę, nadałem kształt liścia, następnie subdiv i wybrane punktu z krawędzi wciągnąłem do środka. po uzyciu opcji smooth tak wyszedł. dalsza część to duplikowanie i obracanie grupy liści wokół osi X.

Nie wiem czy mozna takich modyfikatorów uzywac, ale jak czesto stosuje się wycinanie boleanem to sobie pozwoliłem, bo to w sumie podobny "upraszczacz". Ogólnie wszystko zajęło ok godzinki.

Napisano

Szabla oficerska, zdobień nie zdążyłem wykonać:), pałąk zajął najwiecej czasu... 1.5H

szablagoto.jpg

Napisano

Nożyk ;] Czas: 1,5 h.

knifel.jpg

Edytowane przez wueres

Napisano

Wrzuć na jakiś serwer np imageshack i link bezpośredni umieść w klamrach [/img] pod wpisem.

Ładny nożyk:).

Napisano

Mój pierwszy speed modeling! Ale jestem podekscytowany :) Wstawiam tak bardziej for fun jedną z moich ulubionych melee:

caleq.jpg

Napisano

Godzil świetna jest :) dałbyś radę zdradzić w paru zdaniach jak tą wstążkę(?) zrobiłeś? z góry dzięki.

Napisano

Z braku czasu, kilka obiektów TUBE na około, poprawianie vertexów i chamferowanie krawędzi. Ale polecam np. wypuścić płaszczyzne po wcześniej narysowanym splinie na około obiektu...

Fajnie że się podoba :)

Edytowane przez Godzil

Napisano

Serwus, mam pytanie. Jak wyrenderować tylko i wyłącznie siateczkę obiektu? Bo model i rendery clay'ów (czy clay'i?) już mam :)

Edit: Soft Blender 2.5

Napisano

Dzięki ola-f.

To ja załączam mały toporek :P Mój drugi, w pełni ukończony model. Równo 1,5h.

I chyba przesadziłem z subsurfem...

toporek.png

Napisano

Możesz też zrobić screena z siatką z programu :)

Fajowy sikor :)

Napisano

Ode mnie taki oto rapier:D(siatki końca ostrza nie ma, bo mi się dziwne bugi robiły)

Czas 1,5h

szabella.jpg

Napisano

Jak by ktoś zrobił najnormalniejszy miecz pewnie wygra :P albo zwykłą katanę :P Po tym możecie zrobić sobie miesięczny modeling typu, najgorsza śmierć wykonana bronią białą :P Albo najlepszy pancerz ;]

Napisano

No przecież zrobiłem najzwyklejszą maczetę właśnie :) Kurcze... a mogłem łopatę...

Napisano
Z braku czasu, kilka obiektów TUBE na około, poprawianie vertexów i chamferowanie krawędzi. Ale polecam np. wypuścić płaszczyzne po wcześniej narysowanym splinie na około obiektu...

Fajnie że się podoba :)

dzięki. zabawię się w wolnej chwili :) pzdr

Napisano

bron obuchowa to też bro biała z tego co pamietam - na wikii jest podział.

Napisano

no jest jest:), chyba że zadaje dodatkowo 2K8 obrażeń od odgnia/lodu to wtedy zalicza się do tej grupy miotającej pociski:).

Napisano

a tego na wikii nie było :) swoją drogą ktoś powinien poprawić na dwutygodniowy speedmodeling, bo odpuscilem z nowa pracą z braku czasu a widze ze mam jeszcze weekend.

Napisano

No to nadganiaj! :)Jestem ciekaw co zrobisz... albo wykorzystaj mój pomysł i zrób łopatę, nabij gwoździami jak trzeba ;)

Napisano

to z mojej strony młotek dwuręczny.

Untitled1.jpg

Ten młotek idzie do do głosowania.

Edytowane przez borob92