norden Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) Edytowane 21 Listopad 2010 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 No nareszcie Kokos teczka! =] mam nadzieje ze upy beda czeste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 OMG co tak długo!, nooo dzięki tobie jestem teraz syty :D ... naaah aj łant mor :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Miodne pracki, fajnie czuje się przestrzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Świetne prace, kolorystyka taka, jaką lubię. Jak napisał resh fajnie czuje się przestrzeń. Czekam na następne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Wydaj się że nie ma enviro którego nie mógłbyś namalować. Jak u Ciebie z procesem tworzenia? Ile w tym refek i czy od razu jedziesz kolorkiem czy najpierw łapiesz walor w B&W? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 trzy ostatnie s pierwszego posta najlepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einule Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Świetna kolorystyka - naturalna i przekonująca, a jednocześnie nie nudna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) emmilius>// Niektóre prace widzę natychmiast w głowie inne nie przychodzą tak łatwo i wtedy mocno zmieniam/kombinuje... czego nie lubie. Odrazu kolorem jade... W zwyczaju mam podkładać z fotek niebo...ale to jest taka frajda do malowania że tego nie robie za czesto... Jade zazwyczaj bez refek... ale nie radze sobie dobrze z ludźmi... dlatego ich zazwyczaj wklejam z fotek... w ostatecznosci organizuje znajomych których przebieram i robie im zdjecia ; ) dekiel>// Trzy ostatnie najlepsze bo z ostatniego tygodnia ; ) Wcześniej pogrążyłem się w jakiejś ciemności przez ponad rok i mniej myslałem w czasie rysowania... Edytowane 21 Listopad 2010 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 No kolego , zmiażdżyłeś tutaj właśnie nie jednego :) Fajne pomysły i fajnie zrobione , pragnę jeszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Świetne. Nie ma się do czego przepić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Miłe oku koncepty. A masz coś z finished matte co mógłbyś pokazać, czy poobejmowane tymi klazulami - sam już nie pamiętam jak na to mówicie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 noooo to co lubie jeszcze jak bys te malunki wyostrzyl to juz calkiem by bylo git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) dla SBT77 na próśbę (część z tego mogliście widzieć wcześniej nie pamietam co wrzucałem na maxa). Te pracki były we własnym domowym zakresie... Tylko tą pierwszą panoramkę robiłem dla pewnego studia... ok 3 lat temu... gdy zaczynałem przygode w zabawe z matte miałem również wkład przy tworzeniu tych obrazków... jednak nie wrzucam ich ze źródeł tylko z sieci... bo nei wiem czy moge Edytowane 21 Listopad 2010 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Ło, Panie - wypas... Rozumiem po tej z pająkiem, że najpierw jest koncept a potem montujesz na nim z fotek ? W sumie to dość oczywiste... ale wolę zapytać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Tylko tą pierwszą panoramkę robiłem dla pewnego studia... ok 3 lat temumuszę spytać Grześka i Tomka jak się z Tobą pracuje ;) spoko prace, bez zachwytu ale jak na początek drogi jest dobrze, widać że sie nie rozdrabniasz i idziesz w jedną stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 carlsberg zdecydowanie najlepszy - pod kazdym wzgledem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Oh gawd. Te z antychrysta epickie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 widać że sie nie rozdrabniasz i idziesz w jedną stronę. Myślicie że to jest właściwa droga ? Ja ostatnio się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że chyba tak jeśli chce się coś robić komercyjnie. Żeby obecnie konkurować na rynku trzeba być w elitarnej czołówce, a to jest niemożliwe na wszystkich polach. W zasadzie nawet żeby być najlepszym, albo jednym z najlepszych w jednej konkretnej dziedzinie też nie jest łatwo, stąd ktoś kto się nie specjalizuje ma raczej ciężko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 życie często szybciej odpowiada na to pytanie. jedni mogą sobie pozwolić na pełne kierunkowanie swojej kariery inni nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Ola-f mam na myśli tych CA/Ilustrator wannabies, którzy na razie o żadnej karierze nie mogą mówić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 25 Listopad 2010 Autor Share Napisano 25 Listopad 2010 (edytowane) Trochę z innej beczki... Kiedyś mię w szkole (liceum) pozowlili i dali pieniądz na farby żebym sobie pomalował po ścianach ;) To se pomalowałem... we wakacje. Zamalowałem 45m kwadratowych i schudłem 16 kg ;D od chodzenia po drabinie i biegania po schodach by czyścić pędzle po 40-50 razy dziennie ... wyglądałem wtedy okropnie Edytowane 25 Listopad 2010 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Norden kopiesz zadek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Zamalowałem 45m kwadratowych najs. fajnie ze to wstawiles, najlepszy dowod na to ze talent to tylko mała iskra, reszte trzeba sobie wyrobić łapą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 ach przy tym po prostu nie da się przejść obojętnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Ola-f mam na myśli tych CA/Ilustrator wannabies, którzy na razie o żadnej karierze nie mogą mówić ;) kariere determinuje to co wrzucasz do folio. jak masz czas to wrzucasz to co chcesz jak nie masz czas, wrzucasz to na czym zarabiasz i tak zaczyna się kierunkowanie z ktorego ciezko sie wyrwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Bardzo trafne spostrzeżenie olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Hehe. Pamiętam ten "fresk" na małym korytarzu :D Teraz młodzież tam myśli że go malowali jacyś starożytni albo kosmici :] Na żywca to robi jeszcze większe wrażenie. Swoją drogą to była fajna szkoła mimo wszystko, że pozwolili na coś takiego na korytarzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 25 Listopad 2010 Autor Share Napisano 25 Listopad 2010 Grześ>//no ze 150 nowych odwiedzin w tamtym wątku "korytarzowym" rocznie to może mam ; ) Co mnei zdziwiło... to że w sumie nikogo tak naprawdę nie interesowało co ja chce tam dokładnie namaziać... w sensie jakiś mglisty projekt był... ale nikt jakoś specjalnie z "szefostwa" sie tym nie interesował... Szkoda że dzisiaj nie mogę zrobić tego jeszcze raz... cofnąć sie z dzisiejszą wiedzą itd... i cyknąć to w nieco inny sposób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 W tzw. wolnym czasie od walki o przeżycie myslę dalej nad swoją ucieczką z tej nędznej krainy nad Wisłą i pracuje nad portfolio. Ponizej taki WIPek do ujęcia widoku z okna jadącego pociągu. W tej chwili pracuję nad światłami miasta... jak skoncze za kilka dni to zrobi się z tego ładną animację...6-7sekund razem z krótkim making offem. Na pierwszym planie będą w rozmazie (motion blur) drzewka/słupki/barierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 to na dole mega luks!!! to wyzej ssie(jak dla mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Leszek przyznaj się, to na dole bardzie jci się podoba bo bliżej twojemu stylowi :D Obydwa kamieniują i linijkują :) czekam na animację:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 chce Ci się robić ciągle to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 ola-f >// Beksiński malował trupy i krzyże / Giger flaki, waginy i penisy / Ja lubie miasta których nigdy nie będzie. Pytaniem jest ile razy zadałeś komuś to samo pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 (edytowane) Fakt mieli zajawkę, ale budynki to jeszcze nie miasta. Pytam ilekroć widzę monotonię, bo mnie zastanawia czy w takiej twórczości jest miejsce na radość tworzenia. Wygląda bardziej na twórczy żywot glonojada czy twory rodem z głowy Romana Giertycha (ale tu sugeruje sie jego wyrazem twarzy). Ale to mój punkt widzenia i nie pisze tego by Cie obrazić, jestem zwyczajnie ciekaw. Edytowane 9 Grudzień 2010 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 o co wam chodzi, przeciez te u gory jest zayebiste... nie rozumiem co niektorych, ale kazdy ma swoj gust... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 olaf, ale każdy grafik ma temat czy elementy obrazka, do których uwielbia wracać. KAŻDY ja uwielbiam zimowe góry i ciemne nieba, Omen lubi wybuchy i latające odłamki, leszek lenia lubi portrety w stylu malarskim, Telthona lubi rysować gołe baby, Regnar jest super w robieniu enviro, Commander Bartnik świetnie rysuje miasta i maszyny, ty lubisz pokolorowane kreski a Norden miast albo jak bardziej wolisz - budynki OCZYWIŚCIE ZE W TAKIEJ TWÓRCZOŚCI JEST MIEJSCE NA RADOŚĆ TWORZENIA, bo gdyby jej nie było nikt nie miałby siły żeby się uczepić jednej rzeczy. Największą frajdę przecież daje rysowanie tego, co się lubi. Jesli ktoś powraca ciagle do jednego tematu, to chyba coś znaczy? Że jednak ta radość jest? @tr3buh - jakie wam, jak na razie tylko Leszek marudzi ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ok troche sobie pobalansowałem... tym i dodałem chmurków... bo stwierdziłęm że na wykańczanie gleby dzisiaj to już nie ma co się brać... Lece na piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 ta chmurka na pierwszym planie po prawej nie powinna byc pod ukosem bo obrazek ma same piony i poziomy. no i te dwa sterczace kolki przypominajace flagi na pierwszym planie na tej konstrukcji po lewej tez nie bardzo daja rade reszta masa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Mnie się wydaję że na jak taki odległy obiekt to ten budynek w tle jest za ciemny odbyć kontrastowy. Nie czuć tej przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 a czy matte paintingów nie powinno się robić jak najbardziej kolorystycznie naturalnych, żeby potem gość od korekcji albo kompozycji swoim szablonem przez scenę nie poleciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2010 (edytowane) Morbid Karbid>// Masz rację... tak jest że gdy dostajesz materiał, matte painterzy dopasowywują się kolorystyką do źródła żeby composer cię nie kopnął w zad. Co innego jest ze scenami które są tworzone prawie w całości w komputerze. W tym przypadku wzorcową kolorystykę tworzy się jeszcze na etapie preprodukcji (oczywiście to tylko teoria w przypadku niskobudżetowych filmów) I na podstawie tego wzorca i konceptów otoczenia ustawiasz światła na planie itd... Mejty tworzysz również do tego wzorca... Oczywiscie czeka cię mnóstwo poprawek przy wysoko budżetowych filmach i czasem robi się zupełnie od zera lub prawie od zera wiele wersji podmalówki która będzie pasować do wciaż zmieniającego się montażu lub wizji pana reżysera na spółkę z producentem ; ) W przypadku powyzszej pracy mojej... ja tutaj jestem panem bogiem ;D bo to do mojego folio... I mogę sobie ustawiać layery kolor korekcji jakie mi sie podoba ;) jeszcze w czasie tworzenia... mając pod spodem surową wersję bez kolor korekcji... tak więc mogę się zawsze cofnąc i jeszcze coś zmienić upek: Edytowane 10 Grudzień 2010 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 bardzo mi sie podoba :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 oo, tak jest znacznie lepiej wdł mnie ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Skonczyłem w wolnej chwili dłubać taki krótki szocik do folio, o którym tutaj była mowa wcześniej. Pod spodem link do wersji oglądalnej. Hasło na dole postu... password: 3dsmaxpeople Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 bardzo spoko. przez przepalenia straciłeś głębię i paletę (głównie w dalszych planach) ale wyglada bardzo klimatycznie i porządnie. Brakuje dzwieku - aż się prosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 ola-f>// vimeo leci w brązowe kule... i podnosi kontrast... po przeformatowaniu na jakies mp4.... czy nei wiem czego oni tam uzywają...było dobrze zanim wgrywałem... nei mam siły z tym walczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Dużo fajnych matte. Widać w nich uchwycony klimat. Podobają mi się zwłaszcza te mroczniejsze kawałki. Szot pomysłowo zrobiony. Przypomina mi scenę z pociągiem w Batman Begins z małym Brucem Waynem gdy przejeźdzał przez Gotham City z rodzicami. A jak matte do Hardkoru? Już upichcone czy dopiero ruszasz? ;> Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 mocne ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi