vrocker Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Jak ktoś szuka małej inspiracji to: klik parę fajnych filmików. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 http://www.123rf.com/photo_7182469_funny-demon-cartoon-character-isolated-object.html http://en.fotolia.com/id/23589448 http://www.dreamstime.com/MYTHOLOGICAL/stock-photography-funny-demon--image14766262 Z tego co widzę to autorem jest Denys82 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Hehe fajny concept:D Rezerwuję grubasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 (edytowane) nikt nie robi lepszych demonow niz Alex Olivier, po prostu jego rzezby to czysty majsterczyk, facet jest niesamowity jesli chodzi o tworzenie wszelakich demonow, potworow, mutantow z piekla rodem, jesli ktos szuka jakichkolwiek inspiracji to polecam przejrzec jego portfolio, a poza tym to dobra okazja zeby zaznajomic sie z pracami tak utalentowanego artysty http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=062748 Edytowane 8 Styczeń 2011 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Mój pierwszy speedsculpt. Miał być demon a wyszła domodziewczyna. Trochę zboczyłem z tematu, ale przynajmniej fajnie się ją lepiło. Koło 3,5 godziny. Jeśli to za duży hardkor to mogę usunąć post: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 bardzo ladnie ;] z egzorcysta mi sie skojarzylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Czemu nikt nigdy nie pokazuje siatki lub 1 sdiv'a??? ;] @Lucek: "Hehe fajny concept Rezerwuję grubasa." -> Tymi słowami zobowiązałeś się do udziału ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 aleście się rozgadali panowie :D dobrze, przynajmniej wątek się nie kurzy:) co do inspiracji, to ja przypomnę pana, którego przypominać nie trzeba :) aaron sims. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 @Vega bo ten przepis z siatka jest gupi pewnie:P Generalnie faktycznie siescie rozgadali -troche za malo roboty a za duzo gadania panowie drodzy;) @Jose - szacun za cale cialko, ale jakies te proporcje dzikie zupelnie i z twarzy to to srednio do dziewczynki podobne Finisz odemnie, jak panowie chca to dorzuce siatke, ale ona jest syfiasta, z zkulek szlo + troszke zmian topologii w blenderze coby lepiej sie rzezbilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 Heh morte fajna anatomia. Aż diablo sam sobie zmiażdżył suty. Rogi zrobiłeś na prosto i pogiąłeś czy na żywca lepiłeś? Bo musiałeś kupę czasu nad nimi zmitrężyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 no Morte, przedni ten "Van Den Bogart" :pTwój jednak wygląda na groźniejszego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 kurde Morte, czysta zajebistosc wlasnie TAK wyglada badass muthafuckin demon :D :D P.S.: twarz dziewczynki jest podobna do tej z "egzorcysty" tam tez dziewczynka nie miala dziewczynkowej mordy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 dzwieki chlopaki @lucek- generalnie jakis tutek powinienem byl obejrzec bo z tymi rogami faktycznie troche czasu poszo i nie jestem jakos szczegolnie happy co do nich... Ale z drugiej strony to wiesz zapisanie jakies formy idzie mega szybko, a detale zjadaja mase czasu:) @lukanus - heh no faktycznie, aczkolwiek bronic sie bede bo te filmiki widzialem dopieor po rozpoczeciu prac. Rogi, zarowno moje jak i jego zapewne, sa inspirowane konceptami do darksiders, z autodestruct.com :) @trybuh dzieki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 Morte: Bardzo fajne. Trzyma klimat :) Ja wrzucam skalnego demona 2.5h jak na razie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 F/X - mistrzowskie pierwsze wypociny w zbrushu... program ciekawy... aczkolwiek system zapisu projektu doprowadzil mnie prawie do zawalu :) 2,5 h nie skonczone bo glupio zapisalem :) baza zsphere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 rowr: Te łapki z tyłu troche bez sensu. Oczy też popraw żeby nie wychodziły z oczodołów i bedzie ok. Final: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 mialy byc skrzydla :D i zapisalem sama zsphere zamiast calosc wiec raczej juz nie edytuje :]...nie ogarniam tego programu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 @F/X - pozamiatane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 @slowiak: Morte zrobił lepszy IMO :P Wszystko okaże się w sondzie, ale z diablo nikt niema szans ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 @Vega - kwestia gustu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 siup: skrobane z Zkulek. niecałe 4h (mam jeszcze 7 min :) ). pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Ta edycja będzie ciekawa :) Tyle ciekawych prac się pojawia. Ja już się zabralem i mam o ile dobrze pamietam 17:30 coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Lukanus: najs, normalnie zrobię coś nowego, nieźle panowie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 rowr, Twój demon ma mój głos - mrozi krew w żyłach:D lukanus - ostro, koncept z głowy? fajnie asymetria z ukruszonym rogiem. tylko ta środkowa para nie siedzi, chodzi mi o mocowanie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 ooo lukanusie, mega zacne! czyba cos nowego jeszcze wyskrobie jak znajde chwile:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 dzięki panowie. @polka, koncept z głowy, a te mocowanie faktycznie skaszanione :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Oj widzę, że poziom panowie narzuciliście taki, że szans to nie mam, ale nie tylko o to tutaj chodzi :]. Mam już pomysł co zrobię, i chętnie wezmę udział dla samego treningu. Sculpciki naprawdę świetne, dawajcie dalej chętnie popatrzę, może się czegoś nauczę. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 nowa wersja, została godzina coś jeszcze mu dorzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 To mój pierwszy scoulpt który pokazuje na jakimkolwiek forum choć było ich tak wiele że i na palcach jednej ręki można policzyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 No nic... pierwszy mój sculpt w życiu... Jak widzę pracę takiego Morte-go to moja szału nie robi :D... jak znajdę chwile to może szarpnę się na drugie podejście... PS. Nabyłem wczoraj drogą kupna książkę "Blender Kompendium"... jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem ksywki ludzi biorących udział jej pisaniu... Morte, Mookie, Szczur - jaki ten nasz 3D świat jest mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Siedzę i dłubię tego bezpłciowego demona. Podchodzi do mnie żona i pyta: - Co robisz? - Pracę na konkurs. - A na czym polega ten konkurs? - Na speedsculptingu. - Widzisz? I taka z tobą jest rozmowa... (i się obraziła :D ) Tez tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Nie za bardzo bo nie mam żony :) Morte używa Blendera?? Tego nie wiedziałem :) Myślałem, że Wingsa. Co do sculptu to popracuj nad nim :) Nie obrażaj się na zetkę :) Ja 3x wracałem do tego programu. Dodaj mu oczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazio Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Ja mam żonę, ale też robi 3d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mc01 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Witam wszystkich oraz pozdrawiam innych uczestników. Wersje matcap oraz z kolorkami. 3 i pół godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 trochę tu cicho przez ostatnie dwa dni... vrocker, pierwszy model imo lepszy. ma unikalny design i wygląda na podłego :)...takie mam odczucie :) Uriel, świetny ten pomysł z "podwójną głową". Papa pio, najlepsze jest to, że teraz kiedy już wiesz jak to działa, to może być już tylko lepiej :) tak więc szarpnij się na coś jeszcze, albo jeśli masz ochotę, doszlifuj to co już zrobiłeś. Mc01, witaj :) Ciekawy koncept. Masz jeszcze pół godziny, może dodaj jakiś detal, lub - skoro bawisz się kolorkami - dodaj mu jakieś demoniczne znaki/ symbole, etc. ;) a ode mnie kolejna skrobanka: momentami bez pomysłu, no i z czasem ledwo, ledwo (Zbrush odmawiał posłuszeństwa :( ), wiec zostaje jak jest. do sondy i tak pewnie pójdzie pierwszy koncept (chyba). pozdrawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 wow. Super edycja, oby tak dalej! Wrzucam swoje. Cały czas mam problemy z rigiem dlatego wrzucam bez. Chyba widać skąd czerpałem inspiracje :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 A rigujesz zspherkami czy bipedem? Lukanus: Fantastyczny design. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 na razie chciałem ograniczyć się tylko do zbrusha by nie przeskakiwać co chwila pomiędzy programami. Spróbuję później bipedem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 lukanus: ciągle szukam formy zła idealnego moze jeszcze przed deadlinem uda mi się znaleźć, tak czy inaczej fajna zabawa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mc01 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Wykorzystałem te pół godziny na poprawienie stylistyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Pytanie zagadka... czy Wy tutaj kozacy prawda ... sculptujecie przy użyciu tabletu??... bo w sumie w życiu tego urządzenia w dłoni nie miałem... wiem, że w 2d to sprzęt obowiązkowy, ale zastanawia mnie czy w 3d też znajduje zastosowanie... w ołówku mam nienajgorszy skill i zastanawiam się czy mógłbym to jakkolwiek w 3d wykorzystać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mc01 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Osobiście mogę Ci polecić używanie tabletu do sculptingu jak i polypaintu. Co prawda niektóre narzędzia wymagają precyzji (myszki) jak np. Move brush itp. Ale tablet jest fajną rzeczą w ZB. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Ja wszystko jadę tabletem. Nie potrafię użyć myszki w zetce :) kiedyś robiłem, ale teraz nigdy nie uzyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Patrzę po prostu na ostatniego demona Lukanusa i zastanawia mnie jak on zrobił te drobniutkie zmarszczki na rogach i klacie bo robiąc to myszką to zaorać się można... tak sądzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 Papa, można całkiem sprawnie rzeźbić myszką (patrz modele Marqsona choćby), ale jeśli masz dostęp do tabletu, to w mojej opinii korzystanie z myszki mija się z celem. ja również korzystam z tabletu. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 lol @lukanus to żeś dowalił, nie wiem czy jest sens kończyć swojego ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 co to za wątpliwości? jedziesz slowiak, bez gadania :p co się nauczysz, co się wprawisz, to Twoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Ja już swojego nie poprawię bo pojutrze kończy się czas, a przez weekend nie będę miał dostępu do neta, żeby zamieścić zmiany... Ostatni tydzień to miałem w chacie pandemię grypy i przez myśl mi nie przeszło usiąść do kompa... Ale w następnej bitwie powalczę dzielniej ;]... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 Jak ktoś robi WIĘCEJ NIŻ JEDNĄ PRACĘ niech napisze mi którą zgłasza :) Bo później muszę się zastanawiać i wybierać. Zawsze wybieram tą najnowszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 @Vega - z tą sondą to proszę cię poczekaj jeszcze, pod wieczór usiądę i skończę swojego diaboła ;0) Dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi