Morbid Karbid Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 hej, Po roku dostałem w końcu pozwolenie na pokazanie części ilustracji do nowej gry karcianej. Ta część, którą pokazuję będzie używane w celach marketingowych. Są bardziej dopracowane niż większość, którą namalowałem. Ogółem namalowałem ponad 170 obrazków, z czego zdecydowana większość to jednogodzinne speed paintingi. Jeszcze obowiązkowa notka od wydawcy: Coming in 2012 PURGE: Sins of Science The First Ever Real Time Strategy Trading Card Game blablabla pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 miazga :), szczególnie pierwsza pani i koleś z przewodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 No to teraz przez tydzień nie ma co wrzucać artów na forum - i tak nikt nie zauważy :) Sam nie wiem już co mi się najbardziej podoba. A te godzinne jakoś pokażesz kiedyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 mechy lepsze niż postaci ale ogólnie respekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 No cóż... w pewnym sensie nie ma zaskoczenia, bo jak zwykle prace kopią tyłek :D Bardzo mi się podoba sposób, w jaki traktujesz elementy mechaniczne, budynki, pancerze itd., no i te fajne, atmosferyczne smaczki (dymki/mgiełki). Świetna robota. Nie podaruję natomiast panny na pierwszej ilustracji - prawa noga ma dość nienaturalny skrót, trochę kłuje to w oczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 up zatyka japę permanentnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 super teraz bede sie wpatrywal godzinami i moze sie czegos naucze 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Brak słów. Druga pracka i ten koleś który coś przywołuje (?) najbardziej mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Aha, jeszcze pytanie - po ile czasu orientacyjnie wyszło na ilustrację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 bardzo fajne, w jakiej rozdziałce robiłeś pracki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Piękne ilustracje. Masz niesamowity zmysł malarski. Postacie przyzwoite, reszta kopie tyłek mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Kolor i environmenty to zdecydowanie Twoja najmocniejsza strona, sa po prostu extra. Ponadto detal(np. but panienki na pierwszym) jest miodnie i to bardzo. Przyczepilbym sie jedynie do postaci, czesto to wlasnie one sa jedymi mankamentami Twoich obrazkow. To co najbardziej razi w postaciach to chyba twarze, zwroc uwage np na pracy z "commanderem" ze twarz wyglada troche jak wyciagnieta z bajek tj. duze oczy, stosunkowo niskie czolo i ogolnie mala czaszka wzgledem calej twarzy. Suma sumarum jest na czym oko zawiesic :)) p.s. Fajnie by bylo jakbys wrzucil choc kilka tych godzinnych speedziakow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 to jeszcze nie ma fronta? moderatorzy śpią? koks roboty, tylko twarze kuleją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Coo za kolory! U mnie w fotoszopie to chyba takich nie ma :O :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 u mnie tez chyba nie ma tych kolorów ale się zastanawiam jak ktoś robiący takie koks mechy i enviro ma takie problemy z twarzami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melkor Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 drugie bombowe, ogólnie mistrzostwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekINblue Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 prace wgniatają w fotel, niesamowite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Wlasnie skonczylem ogladac bardzo smutny film i nie wiedzialem gdzie sie podziac. Ten watek kilkoma mocnymi uderzeniami pomogl mi sie otrzasnac. Teraz musze sie otrzasnac z tego watku. Chyba obejrze jakis film. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Zbieram szczękę z podłogi... przyłączam się do pytań poprzedników... łatwiej będzie zanalizować jak Tyś to zrobił :P Kolosalne, klimatyczne, bezduszne, potężne... to mi przychodzi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Hampfffaaarrr... Mialem jutro swoja teczke updatowac ale sie chyba wstrzymam jeszcze :P Masakra! Wlasnie zainaugurowales moj folder "Inspiracje_2011". Niewazne ile ci za taka robote placa i tak za malo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 jezeli chodzi o ciebie to juz mnie malo rzeczy zaskoczy;] Pewnie ze mozna sie przypieprzac do twarzy, do gestów, anatomii itp, ale wszystkie twoje prace zawsze maja jakis hmm, magiczny klimat. Sa strasznie dojrzałe, malarskie, plastyczne... Swietnie tworzysz tekstury, swietnie oddajesz material. No same komplementy mi się cisną na usta;] Mimo ze nie wszystkie pracki sa idealne, to dla mnie i tak biegniesz na samym poczatku w tym digitalowym maratonie;p PS1. machnij wszystkie pracki jesli mozesz;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 całe życie się będę zastanawiał jak wy to robicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Epic. Mocno potrząsnąłeś tym forum, nie mogę się napatrzeć. Normalnie nie zasnę teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 UUuu... szalenie mocarne rzeczy! Aż miło popatrzeć. W każdym jest coś szczególnego jak dla mnie. Postaci niekiedy faktycznie odrobinkę nie siedzą o ile miałyby być malowane realistycznie. Ja akurat bardzo lubię różne kosmate deformacje więc mnie to w ogóle nie razi! :) Ekstra pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 bardzo ladne prace, najbardziej podoba mi sie enviro leander: a co to byl za film jesli mozna sie spytac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 mniodzik :) a mógłbyś kilka z tych speedowych pokazać :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 hej fajnie, że zrobiły obrazki wrażenie. Szkoda, że nie mogę pokazać na razie wszystkiego. Ponad 170 obrazków w folderze wygląda dość konkretnie, chociaż z jakością bywa różnie. Malowanie pod presją czasu nie działa korzystnie w moim przypadku. Budżet pozwalał na poświęcenie obrazkowi od 6 do 12 godzin. Nad niektórymi pracowałem trochę więcej, w tej chwili już nie pamiętam. O realizm czy udaną stylizację twarzy zupełnie nie dbałem z powodów budżetowych. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 od 6 do 12 godzin. Shit. Duży, naprawdę duży szacun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 O realizm czy udaną stylizację twarzy zupełnie nie dbałem z powodów budżetowych. jak się jest na etapie "czego nie na maże to i tak ludziom dupe urwie" to można sobie tak pisać=] a tak na serio, jeżeli wolno spytać, to co na to klient, zauważał, burzył się, śmiał marudzić? =] cholernie ciekaw jestem reszty obrazków, pewnie dobry album by z tego był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 6 godzin na te łatwiejsze obrazki jak np stonoga albo przywoływanie oka saurona :) Reszta wiadomo, że dłużej bo z detalami. Klient zadowolony i przy całej masie obrazków miałem dwie drobne poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 A jest szansa na kilka "progress shotów" którejkolwiek? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Mistrzowskie prace. Moim zdaniem udaje Ci się idealnie połączyć komercje z artyzmem. Przy okazji spytam czy mógłbyś zdradzić swoją zasadę którą kierujesz się w procesie twórczym? I co wg Ciebie stanowi dobry obraz? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Super niektore :) Mocna rzecz na poniedzialkowy poranek :) Jak bedziesz mogl to pokazuj wiecej tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Świetne pracki, takie z rozmachem. Widać, że chłopak z Gdańska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 to jeszcze nie ma fronta? moderatorzy śpią? Pewnie to się wyda dziwne, ale czasem sypiamy. Prace świetne. Szczególnie druga i trzecia praca poruszyły moją wyobraźnię. To siedzące na planecie aż się prosi by zrobić z tego jakiś kawałek animacji. Z rozmachem... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aryk Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Masakra, najbardziej mnie zgniata fakt, że napisałeś o 6 godzinach pracy przy "tych z mniejszym detalem" :) heh, co tu pisać, świetne prace, gratuluję P.S. Jak odchodzisz od kompa to polecam wkładać pancerne rękawice na ręce co by bezpieczniejsze były :) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) 170 takich obrazków namalowałes ?? nie mam pytań. Szacunek. Pozdrawiam p.s. nie wrzucaj tego na CGT! .. chyba ze wolisz pracowac zamiast spac ;) Edytowane 3 Styczeń 2011 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 po prostu urwalo mi ryja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 dzięki jaras nieeeee :) 170 ogółem z czego ok 150 to jednogodzinowe speedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 dobra! a pokazesz chociaz jednego takiego speeda? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 NO obrazki masa :) Szukałem tej gry na necie by zlookać te arty w akcji ale nic nie znalazłem może sypniesz linkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Kurde, uwielbiam Twój styl :) Jest moc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Przepięknie! Pokaż jakiegoś speeda ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Ej, mała, pokaż speeda;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Fajoskie, takie epic, choć anatomia w pierwszym zupełnie mi nie siedzi, ręce tworzą kompozycyjnie dziwne kierunki a ręka która trzymająca gun walący kulami wielkości pomidorów powinna mieć jakąś spine a nie flaczka ;) niemniej kot, szczególnie te mechy (2 i 5 !) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 No tak. To na tym Morbid zdrayca się skupiał... Pamiętam rozmowę z Nidzicy: "Po zrobieniu 100 speedów zacząłem łapać o co w tym chodzi" :). Tego pana na tle floty to chciałbym dla siebie :). No cóż, Marcinie, all the best na przyszłej drodze życia :). Myślę, że będzie świetlana :). PS. Dwie uwagi od klienta? Uuu, to był dobry klient. Rozpieścił Cię :). Ja bym miał 100 przy każdej, jak wiesz ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Ja bym miał 100 przy każdej, jak wiesz ;). To i tak by mu dawało świetny wynik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros1 Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Szaleństwo jakieś, też bym speedy zobaczył :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Nigdy , przenigdy nie przestanie mnie zaskakiwać Twój poziom Stary. Po raz kolejny przekonuję się, że to co tworzysz to magia! NIESAMOWITE! 2. to mój ulubiony - rewelacyjne te efekty świetlne! 5***** i graty fronta! P.S. Na pielgrzymie pod kosmodromem jasnogórskim podziękujesz za talent ;) Czekamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 pierwsza i ostatnia pracka - pełne dynamizmu bardzo mi się podoba choć rzadko zaglądam do działu 2d to nie wytrzymałem i muszę w tym miejscu pochwalić autora w czym jak można przeczytać po postach nie będę oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi