vision3d Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 Jakis czas temu pracowalem przy wstepnym setupie oswietlenia Chryslera 200. W wolnym czasie machnalem dodatkowo taki oto shot:) Model dostarczony przez klienta, poprawilem pare mniejszych rzeczy + dodalem detale do wnetrza jak marszczenia foteli, szwy itp. Scena standardowo robiona w 3ds maxie + Vray 1.5, postprodukcja w shopie. sama animacja dostepna pod tym linkiem: 1
gientekwl Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 wnętrze wyszło absolutnie genialnie :) modelu nie oceniam, bo jak zwykle na wypasie.
Lukii Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Nie mogę ogarnąć jak Ty robisz te odbicia na lakierze takie czyste i i płynne ehh miazga!!! a modeling jeszcze lepszy...
vision3d Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 dzieki, ale model nie moj:) ja tylko dodalem w nim pare detali :)
Tores Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Przydała by mi sie praktyka w takim modelowaniu. Moje jedyne audi poszło w zapomnienie więc siedzę przy kanciakach. Piękny model i animacja. W animacji jedynie światło przelatujące przed samochodem trochę mnie dezorientowało.
peter_f Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Przepiękne detale i świetny modeling. Wiem, że model nie w całości Twój, ale powiedz ile czasu przeciętnie zajmuje Ci zrobienie auta. Trzaskasz je aż miło i wszystkie w super jakości! 5*****
vision3d Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 tutaj to naprawde 5% jest mojej roboty w modelingu, takze nie ma co oceniac:) przecietnie na autko schodzi mi sie teraz jakies 5-6dni calkiem intensywnej pracy. Dla ciekawskich podglad studia;) 1
blinq Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Renderek rewelacyjny! Dzięki wielkie za screeny ze studia - przyda się bardzo :)
Bonifatz Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) pytanie jest czy robisz to jeszcze z otwartymi czy już z zamkniętymi oczyma ;D Perfekcyjne wykonanie jak zwykle! edit : btw analizując Twoj setup doszedłem do czegoś takiego : http://www.lucas3d.net/car_studio.jpg jeżeli zaśmiecam to daj znać to usunę. Edytowane 8 Marzec 2011 przez Bonifatz
vision3d Napisano 8 Marzec 2011 Autor Napisano 8 Marzec 2011 calkiem spoko :) tylko u mnie na tej kuli jest owiniety gradient zeby nieco doswietlic linie boczna, pozatym ostry cien pochodzi z oddzielnego studia, tutaj rendzilo mi sie wszystko na miekko ;)
deshu Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 vision, a powiedz czym jest ten plane nad samochodem w studiu?
adek Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 To się nazywa specjalizacja z tymi samochodami :) Jak zwykle piękne renderki i modeling.
plasti Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 jak zawsze na wypasie :] 5* vision, a powiedz czym jest ten plane nad samochodem w studiu? tzw sandboxem, jest po to aby rozswietlic gore samochodu, poprzez odebranie blasku swiatla z vray light i zrobienie ladnego rozmytego mlecznego swiatla(odbicia swiatla), aby karoseria i skora mogly odebrac ten rozmyty blask :]
eco Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Zacne rendery - model nawet fajny ale widać że nie Twój bo ty byś nie puścił płazem nierównej szczeliny pomiędzy drzwiami a karoserią tuż za klamką. Ogólnie te szczeliny to wielgachne jakby model był miniaturą.
GrześDuro Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Plasti chyba softboxem? Vision3d takze dzieki za wglądzik w studio;) nurtuje mnie uzycie zarowno sky'a jak i sfery. Działa to? visible to camera, czy in reflections czy jak to sie omija? 5 za skill
deshu Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Dzięki Plasti :) Optyczne interakcje kumam - zadałem mało precyzyjne pytanie: Chodziło mi o to , czy jest tam jakiś konkretny materiał, czy zwykły biały standard czy vraymat
plasti Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 ok, dzieki za korekte, cos mi nie pasawalo :] - SOFTBOX
Raffez Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Przezajeb*** śliczny model, światła a licznik to fotorealistyka... Tylko jakbyś mógł podać tytuł nuty jaki leci w tle to byłbym wdzięczny :)
vision3d Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 dzieki Panowie, widze ze Plasti ladnie wytlumaczyl:) Raffaez - niestety nie wiem nie ja to montowalem, ja tu tylko poswiecilem z grubsza;)
Gość pepe87 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Raffaez- Muzyka to J. Ralph - One Million Miles Away
SWRSC Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 któryś z filtrów rozjechał AA na niektórych ujęciach animacji i wydaje mi się, że niektóre są za szybkie. Całość fajnie się prezentuje.
Rekomendowane odpowiedzi