vision3d Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Jakis czas temu pracowalem przy wstepnym setupie oswietlenia Chryslera 200. W wolnym czasie machnalem dodatkowo taki oto shot:) Model dostarczony przez klienta, poprawilem pare mniejszych rzeczy + dodalem detale do wnetrza jak marszczenia foteli, szwy itp. Scena standardowo robiona w 3ds maxie + Vray 1.5, postprodukcja w shopie. sama animacja dostepna pod tym linkiem: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gientekwl Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 wnętrze wyszło absolutnie genialnie :) modelu nie oceniam, bo jak zwykle na wypasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukii Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Nie mogę ogarnąć jak Ty robisz te odbicia na lakierze takie czyste i i płynne ehh miazga!!! a modeling jeszcze lepszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vision3d Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 dzieki, ale model nie moj:) ja tylko dodalem w nim pare detali :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tores Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Przydała by mi sie praktyka w takim modelowaniu. Moje jedyne audi poszło w zapomnienie więc siedzę przy kanciakach. Piękny model i animacja. W animacji jedynie światło przelatujące przed samochodem trochę mnie dezorientowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter_f Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Przepiękne detale i świetny modeling. Wiem, że model nie w całości Twój, ale powiedz ile czasu przeciętnie zajmuje Ci zrobienie auta. Trzaskasz je aż miło i wszystkie w super jakości! 5***** Link to comment Share on other sites More sharing options...
vision3d Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 tutaj to naprawde 5% jest mojej roboty w modelingu, takze nie ma co oceniac:) przecietnie na autko schodzi mi sie teraz jakies 5-6dni calkiem intensywnej pracy. Dla ciekawskich podglad studia;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blinq Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Renderek rewelacyjny! Dzięki wielkie za screeny ze studia - przyda się bardzo :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berger Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Nogi całuję za podgląd studia, genialne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifatz Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 (edited) pytanie jest czy robisz to jeszcze z otwartymi czy już z zamkniętymi oczyma ;D Perfekcyjne wykonanie jak zwykle! edit : btw analizując Twoj setup doszedłem do czegoś takiego : http://www.lucas3d.net/car_studio.jpg jeżeli zaśmiecam to daj znać to usunę. Edited March 8, 2011 by Bonifatz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vision3d Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 calkiem spoko :) tylko u mnie na tej kuli jest owiniety gradient zeby nieco doswietlic linie boczna, pozatym ostry cien pochodzi z oddzielnego studia, tutaj rendzilo mi sie wszystko na miekko ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deshu Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 vision, a powiedz czym jest ten plane nad samochodem w studiu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kulki Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 vision3d twoja doskonałość zaczyna mnie nudzić:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 To się nazywa specjalizacja z tymi samochodami :) Jak zwykle piękne renderki i modeling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plasti Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 jak zawsze na wypasie :] 5* vision, a powiedz czym jest ten plane nad samochodem w studiu? tzw sandboxem, jest po to aby rozswietlic gore samochodu, poprzez odebranie blasku swiatla z vray light i zrobienie ladnego rozmytego mlecznego swiatla(odbicia swiatla), aby karoseria i skora mogly odebrac ten rozmyty blask :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
eco Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Zacne rendery - model nawet fajny ale widać że nie Twój bo ty byś nie puścił płazem nierównej szczeliny pomiędzy drzwiami a karoserią tuż za klamką. Ogólnie te szczeliny to wielgachne jakby model był miniaturą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrześDuro Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Plasti chyba softboxem? Vision3d takze dzieki za wglądzik w studio;) nurtuje mnie uzycie zarowno sky'a jak i sfery. Działa to? visible to camera, czy in reflections czy jak to sie omija? 5 za skill Link to comment Share on other sites More sharing options...
deshu Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Dzięki Plasti :) Optyczne interakcje kumam - zadałem mało precyzyjne pytanie: Chodziło mi o to , czy jest tam jakiś konkretny materiał, czy zwykły biały standard czy vraymat Link to comment Share on other sites More sharing options...
plasti Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 ok, dzieki za korekte, cos mi nie pasawalo :] - SOFTBOX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffez Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Przezajeb*** śliczny model, światła a licznik to fotorealistyka... Tylko jakbyś mógł podać tytuł nuty jaki leci w tle to byłbym wdzięczny :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vision3d Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 dzieki Panowie, widze ze Plasti ladnie wytlumaczyl:) Raffaez - niestety nie wiem nie ja to montowalem, ja tu tylko poswiecilem z grubsza;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pepe87 Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Raffaez- Muzyka to J. Ralph - One Million Miles Away Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWRSC Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 któryś z filtrów rozjechał AA na niektórych ujęciach animacji i wydaje mi się, że niektóre są za szybkie. Całość fajnie się prezentuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts