ReflectVision Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 (edytowane) Witam, Początkowo miało to być R8, jednak koncepcja się zmieniła i z braku laku zabrałem się za Chargera, co mam nadzieję da mi motywacje do pociągnięcia dobrego detalu. Plan : Progress: Na razie tyle, mam nadzieję, że nikomu nie pokrzyżowała planów moja zmiana automobilu. Pozdrawiam K. Edytowane 29 Maj 2011 przez ReflectVision
ReflectVision Napisano 28 Maj 2011 Autor Napisano 28 Maj 2011 powitanie kome :) bitwa dawno rozpoczęta, rzekłbym, że żółwie tempo, patrząc na rozwój niektórych projektów. No i niestety gdzieniegdzie pojawić niezgodności z oryginałem z powodu braku blueprintów. Większość fotek też kiepska, ale już nie takie kombinacje się robiło.
polka dot Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 może uda Ci się jeszcze uwypuklić bok. traci na tym trochę muskulatury. ale wiem co to znaczy modelować bez printów pozdrawiam
maciek.m Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Tylko czekałem aż zaczniesz bo wiedziałem, że bedzie pięknie, no i jest pięknie i do tego bez blueprintow masakra:P Oglądałem nie raz twoje bmw x6 sprzed kilku lat i jestem ciekaw jak bedzie wyglądał końcowy efekt teraz :)
Bubu Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Bug, buga, bugiem pogania xD ;)To Ty jeszcze zyjesz ? ;p
FF Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 O panie, niezły come back. Aż mi sie zachciało wystartować. Szkoda ze nie moge dokonczyc tu swojego evo IX;)
ReflectVision Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 kome - wiem wiem, bok za płasko, ale zauważyłem to dopiero jak dorwałem nowe fotki, podciągnie sie go :) maciek.m - bez słodzenia, sam jestem ciekaw efektu koncowego (o ile do tego etapu dotrwam w ogóle :) ) Bubu - pewnie ze żyje broł i jakos sie trzymam :) wzialbys sie do roboty ! Freedom Fighter - również weź sie do roboty ! :D
FF Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Jak mi wpadnie jakis ciekawy samochod do glowy to kto wie;) czekam na wiecej, dawaj dawaj.
ReflectVision Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 Aha, zapomniałem dodać, na początek robię wersje podstawową, którą przekształcę w Mopara z powodu małej ilości zdjęć, więc baza musi być dobra. To tak gwoli informacji hehe.
ReflectVision Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 No i mały update na dobry początek dnia Wiem, że brakuje wentyla, po mału do celu.
Karkosik Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Jooooooopi***e , chłoopie ciśniesz jak czołg!!! Pieeeeknie idzie, ależ jakże mi się podoba Twój modelling świetny, te chamfery na łączeniu blach mmmm już widze jak się bedzię pięknie na nich światło załamywało (a nie jakies tam ostre krawedzie:D) Mam tylko małe pytanko, ta krateczka to jest diff/bump/disp.reflect co tototo jest? Miazga chłopie, a fele świetnie wyglądają , takie masywne, zajeboza!! To jest auto a nie jakieś tam pitu pitu R8:D Jak nigdy nie chciałem to tym razem baaardzo chciałbym siateczki zobaczeć i dowiedzieć się jaką metodą pracujesz (tylko z ciekawości):D Pozdrawiam Cie Mistrzu, karkosik! 5*
Thunder Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 zaisty model milordzie mógłbyś w skrócie opisać jak robiłeś te lampy? jakiś myk czy wszystko ręcznie? no i tak jak przedmówca siateczki chciałbym zobaczyć ;) Pozdrawiam
ReflectVision Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 (edytowane) Witaj Karkosik, materiały na lampach to narazie taka pseudo bump mapa pod kolor, żebym miał rozpoznanie jak to mniej więcej będzie wyglądało. Felgi będa inne, te są od wersji r/t (można powiedzieć więc, że zrobie obie wersje, ktoś na forum widzialem mial robic zwyklego chargera, czekam aż rozpocznie dla porównania ). Jeżeli chodzi o r8 to znudziły mi się już troche zabawki, pora zrobić fajnego amerykańca. A metoda ? Nie wiem jak ją opisać, ale polymodeling. Siatki jeżeli chcesz zobaczyć to są, ale tylko po MS. Także i tak nic nie będzie w nich widać. No chyba, że felg, to dorzuce wkrótce :) Thunder - ręcznie :) Pozdrawiam Edytowane 29 Maj 2011 przez ReflectVision
Karkosik Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 "Jeżeli chodzi o r8 to znudziły mi się już troche zabawki, pora zrobić fajnego amerykańca." - DOBRZE RZECZE, POLAĆ MU!!!
Smoku Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Ciesze się, że mogę oglądać takie modele :) Wspaniała robota.
-=S3B=- Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Jak dla mnie to pozamiatales... Jest szansa na siateczki? Pozdr. S
Berger Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 ReflectVision: U Ciebie poziom tylko w górę, fajnie że znowu coś na forum wrzucasz :)
nonameplum Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Oj ciemność dla konkurencji widzę... ciemność :) Ja jeszcze dopytam się co do modelignu. Robisz metodą podobną do Bergera... Czyli baza na to wrzucasz ms i dopiero lecisz ze szczegółami?
maciek.m Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Ja wiedziałem że tak bedzie eh eh :( :P Pieknie Ci to idzie nie moge sie doczekac dalszych upów:)
ReflectVision Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 Podziękowanie dla wszystkich nonameplum - robie metodą swoją odwieczną, no i wiadomo od ogółu do szczegółu, wszystko co da się zrobić przed MS - robię, reszte wycinam po (oczywiście nie booleanem, tylko robione pod nastepnego MSa) Obiecane siateczki Pozdrawiam
Simple_man Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Kucze z kim trzeba się przespać, co by takie bryki pykać w maksie ?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Z "księżniczką Zofią" ;P Model masakra :D Dobrze, ze teraz kompy sa na tyle mocne zeby uciagnac takie szalenstwo :) Mozna stosowac bryle bazowa itp :) Dajesz czadu chlopie!!!
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Na tym forum nie moge o tym pisac... ;P Gdzie updejty??!! Gmin domaga sie updejtow!! :)
ReflectVision Napisano 31 Maj 2011 Autor Napisano 31 Maj 2011 Dobrze, ze teraz kompy sa na tyle mocne zeby uciagnac takie szalenstwo Wiktor, całość ma teraz ok 500k poly, czy ja wiem czy to duzo ? :) mrkrzysiek - dzięki mistrzu. Dorzucam to co zrobiłem wczoraj, niestety miałem tylko godzinkę czasu. Dziś podciągne.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 No jeszcze znosnie, ale czuje, ze jak sie rozkrecisz to padnie liczba w postaci milionow ;P A jak bedziesz mial rezerwy na kompie to wymodeluj kurz i rysy, i kropki asfaltu na karoserii, i moze owady na przednim grillu ;P
kliment woroszyłow Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Słabe.... ale wierze ze się poprawisz :D na zachętę dąłem 5*. No i te trójkąty!!!!!!!!!!! :P
Loozack Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Wow, gnieciesz cohones tym modelem mistrzu, ciężko to będzie przebić, no chyba, że się zacznie modelować rysy na karoserii ;) Pozdrawiam.
SereCk Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Loozack, nie gadaj, tylko sam cos wreszcie wrzuc :D Reflect, klasa jak zwykle:) Nawet nie chce mi sie szukac niezgodnosci :)
RA Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Właśnie na takie rzeczy liczyłem w przypadku tej bitwy. Fajnie podana pokazówka dużych umiejętności. Bardzo mi się to podoba. :)
maciek.m Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Miazga :) Moglbys pokazac siatke miejsca gdzie przetloczenie dolnych swiatel wchodzi w przod zderzaka? zawsze mam z tym problem zeby tak plynnie wchodzilo i sie nie krzaczylo:]
Berger Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Świetne, nie mogę się doczekać renderów, mam nadzieję, że wtedy też pokażesz rąbek tajemnicy :)
maciek.m Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Dzieki wielkie, eh jakie to proste :) I Dolaczam sie do posta powyzej :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 To naprawde sie leczy... ;P Koncz i zmykaj, bo sie nabawimy tutaj Wszyscy kompleksow ;P
piechur Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 "poka siatke poka siatke metoda bergera ? dołączam się do prośby :poka siatke" Qba i garstka innych to " mistrzowie ceremonii zdolni do wysiłku" reszta wyskakująca w temacie z jakimiś "prośbami" to nic innego jak banda wygłodniałych hien. Liszcie mu felgy i ssijcie wydech iiiihuha P.S * fajf stars jak w morde szczelył !!!
SereCk Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Kolego PIECHUR, colne bardzo i dosadne to wszystko co napisales, podpisuje sie rekoma i nogami. "Metoda BERGERA", chcialem sie dowiedziec co to takiego, bo nic nowego w tym nie widze, tymbardziej wydaje mi sie ze trzeba miec jednak pewne doswiadczenie w modelowaniu typowym sposobem, prezentowanym przez np Loozacka, by przejsc na MEDIUM POLY, czego wieksza czesc poczatkujacych nie rozumie i ma braki u podstaw w zrozumieniu o co w tym chodzi
Berger Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Za niedługo chyba powieszę tego kto wymyślił stwierdzenie "metoda bergera" :)
piechur Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Metoda Bergera - fakt masz fajne, chwytliwe nazwisko. Mógłbyś nim promować cokolwiek, chociażby zestaw ćwiczeń na zwiększenie objętości łydki a na pewno odniósłby sukces w sieci. Tyle, że stwarzanie takich pojęć to zajęcie dopre dla młodych adeptów triDowania, którzy liczą na to, że istnieje sposób by modelować na takim poziomie bez ślęczenia setek godzin przed kompem. A tridowanie jest jak sport. Nie ma gupich ćwiczeń, są tylko źle wykonywane.
ReflectVision Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 To ja może w zgiełku tych uczuć wrzucę kolejnego update ? K.
lukasz1330 Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 W sumie to tylko taki szczegół na siłę, no ale to wszystko co zauważyłem :) reszta miodzio
ReflectVision Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 (edytowane) racja poprawione majstruje przy przodzie, potrzebny jest szereg poprawek meh. Edytowane 3 Czerwiec 2011 przez ReflectVision
ReflectVision Napisano 4 Czerwiec 2011 Autor Napisano 4 Czerwiec 2011 Buda już praktycznie ukończona, ale przecież musi to jakoś hamować Narazie brak mocowania hamulca do zawieszenia, nie wiem czy czas pozwoli na taki detal. Możliwe ze się uda.
Karkosik Napisano 4 Czerwiec 2011 Napisano 4 Czerwiec 2011 Moda w tej bitwie na felgi/tarcze hamulcowe/ zaciski zaskutkowała tym że jak zwykle zmiażdzyłeś. Z ręką na sercu mogę stwierdzić, ze jak narazie to nie ma lepszego , zarówno jeśli chodzi o gładkość,detal,dokładnośc, a kończywszy na tempie, miażdżysz Stary!!
Rekomendowane odpowiedzi