Xaia Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 Pozwolę sobie zacytować odpowiedź Pani Marty Godzisz (Dyrektor Zarządzający) " część szkoleń będzie odbywała się w siedzibie ATM FX przy Wale Miedzieszyńskim, pozostałe w okolicach siedziby ATM FX - w salach przeznaczonych do poszczególnych przedmiotów." Taką informację ja dostałem. Wykłady się jeszcze nie odbywają, szkolenia się jeszcze nie zaczęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdans85 Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 polecam podroz polskim busem http://www.polskibus.com/search-results nie wiem jak stoja teraz bilety bo najlepiej rezerwowac tam jak najwczesniej wtedy jest na prawde tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Październik 2011 Share Napisano 9 Październik 2011 Jak już będziecie szukali mieszkań w wawie to polecam sprawdzać na jakdojade.pl ile czasu wam będzie zajmował dojazd do miejsca kursu. Warszawa jest spora, przejechanie do centrum z najbardziej oddalonych miejsc może zająć nawet półtorej godziny. Najlepsza strona do sprawdzania busów. Jak ktoś chce się sensownie poruszać po warszawie to od razu polecam kupić kartę miejską, najtańsza opcja biletowa. Zaznaczam że może się przydać nawet osobom które maja samochód, korki w centrum i brak miejsc parkingowych to standard. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 9 Październik 2011 Share Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) wpierw trzeba się dostać :P także zobaczymy po rozmowach ;) mam paru znajomych w Warszawie więc myślę, że nie będzie problemów tym bardziej jeszcze, że będę tylko weekendowo ;) w ogóle jest drugi nabór otwarty... ciekawe to ;) Edytowane 10 Październik 2011 przez chrish3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 niech ludzie co dziś rekrutują się podzielą uwagami ;) bogdans85 to spotykamy się tam na miejscu czy gdzieś wcześniej? ja jednak będę ok 13 w Warszawie. ewentualnie wyślij mi na prv Twój nr kom. to zdzwonimy się ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdans85 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 moj kolega dzis ma przesluchanie.napisze co jak czegos sie dowiem.na miejscu sie spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 (edytowane) również czekam na jakieś informacje z dzisiejszych rozmów ;) Edytowane 12 Październik 2011 przez faza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 ok ;) a przygotowujecie jakąś prezentacje w powerpoint czy po prostu będziecie pokazywać portfolio i opowiadać co i jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 ja zrobiłem w pdf, opisałem jedynie kilka prac, w sumie 11 stron, na stronie 1-3 prace i krótka notka o pracach, czy komercyjne czy nie. Myślę, że to pokażę i powiem coś dodatkowo o pracach i może wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdans85 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 wogole z tego co sie dowiedzialem od kogos kto juz mial rozmowe, to musze powiedziec ze nie ma sie czego bac. pokazujesz co masz gadasz o tym i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 no tak, a czego wy się spodziewaliście? ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 raczej nikogo tam nie zabiją. ;) jakieś inne wieści z dzisijszych rozmów, dużo osób w garniturach? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 w garniturach ? nie będę się tłukł 5 godzin w pociągu pod krawatem.. rozumiem jakiś strój lepszy ale czy zaraz garnitur ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nucleo Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Nie wiem jak Wy, ale ja dokładnie tego się spodziewałem. Bardziej mnie interesują sprawy techniczne, czyli czy jest tam projektor i komp żeby wyświetlić prezentację w PowerPoincie? Czy ewentualnie można pokazać swoje portfolio na stronie www? W sprawie garniturów to ja uważam, że to przesada. Lepiej po prostu założyć lepszą koszulę i dopasowane spodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 myślałem nad powerpointem ale chyba po prostu zgram na pendrive po parę renderów - animacji z każdego projektu jaki zrobiłem i tak to z pliku odpalę albo jeszcze zrobię w pdf tak dla pewności ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdans85 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 jest komp i projektor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 ja nie mam zamiaru zakładać garnituru, ale byłem ciekaw czy byłbym jedynym bez ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 no to widzimy się jutro panowie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 To ja jutro liczę na pełny raport i jeśli możecie zapytajcie się kiedy zaczynają się szkolenia, ja na swoich rozmowach kompletnie o tym zapomniałem z nerwów, a na maila nie dostałem odpowiedzi > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Mam nadzieję, że osoby, które w tym roku się tam dostaną podzielą się za jakiś czas wrażeniami, bo w sumie sam chciałem się zgłosić do Drimagine, ale w związku ze wszystkimi zmianami, które miały miejsce w tym roku postanowiłem odczekać do przyszłego, kolejnego naboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Tak z ciekawości, o przyjęciu wiadomo od razu, czy trzeba jeszcze czekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nucleo Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Byłem dzisiaj jako ostatnia osoba (na wcześniejszy termin się spóźniłem i wcisnęli mnie na koniec). Komisja bardzo sympatyczna i w dodatku dość młoda. Powiedzieli, że w poniedziałek będą się odzywać do wszystkich z informacją czy się załapali czy nie. Spotkanie wyglądało tak, że usadzili mnie przy laptopie i pokazywałem po kolei slajdy od czasu do czasu komentując i odpowiadając na pytania. Nie jestem gadatliwy, więc szybko przeleciałem przez wszystko co miałem, a że komisja też specjalnie się nie dopytywała to szybko zeszło (~5min), czyli tak jak przewidywałem. Zajęcia mają zacząć się na początku listopada i dla studiów dziennych jest wtedy obowiązkowy wyjazd integracyjny. Ludzie z zaocznych mogą się zabrać razem z nimi, ale nie muszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Wyjazd integracyjny :> Mam nadzieje, że będą konkretne informacje z przynajmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Wiadomo dokąd i kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 dokładnie tak jak napisal nucleo ;) p.s. nucleo byłeś jako ostatni ? no to chyba się poznaliśmy ;) o której wchodziłeś na sale ? ja byłem przed Tobą przynajmniej tak mi się wydaje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 Jakby ktoś chciał się spiknąć żeby wynająć mieszkanko w Wawie tak we 2-3 osoby to jestem chętny. Pisać gg: 8285783. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 a będziesz na stacjonarnych? ja weekendowo i parę opcji mam w sumie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 Hej. Opiszę czego się dowiedziałem (stacjonarne/dzienne). 1. Szkolenie ma trwać 2 lata (jeden rok = 10 miesięcy). Przewidziano ok. 1000h zajęć na jeden rok. (Pierwsza edycja Drimagine miała ponoć 2700h druga 2500h na rok). 2. Zajęcia zaczynają się już w pierwszym tygodniu Listopada. 3. Planowany jest 2 dniowy wyjazd integracyjny fundowany przez uczelnię. 4. W planach jest też znalezienie uczestnikom spoza Warszawy wspólnego lokum tak by ludzie nie byli rozsiani po całej Warszawie (co jest ciekawym rozwiązaniem bo z tych 1000h zajęć robi się ich ze 2 razy więcej, o ile grupy są już na tyle dojrzałe by wolny czas nie poświęcać na LAN party ). 5. Jeśli poziom uczestnika jest dość wysoki (ponoć w tej edycji zgłosiło się wielu wymiataczy i organizatorzy mają ćwieka bo muszą podnieść poziom kursu) to ma on możliwość otrzymywania płatnych zleceń (te keys'y co wspominali na stronie) . 6. Ma się zmienić materiał. Indywidualne podejście do kursanta (czyli jak ktoś już czuje swoją specjalizację to może mniej czasu poświęcać na inne zagadnienia). 7. Skupienie się przede wszystkim na praktyce i pracy w grupie. Jak mi się coś jeszcze przypomni do dopiszę do listy. W poniedziałek mają rozsyłać maile dla tych co się dostali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 1000 godzin w 10 miechów. Wakacje będziecie mieli w porównaniu z nami. ;P Ale to chyba lepiej bo u nas momentami była przeginka z tym. Czasem po 8 godzinach ćwiczeń trzeba było jeszcze robić następne 8h prace domowe na kilka przedmiotów. ;) Akademik i wspólne mieszkanie polecam wszystkim, nawet już mieszkającym w warszawie. Jak Marvin mówi, od siebie nauczycie się drugie tyle co w szkole, wiedza będzie wam wpadać mimochodem. Szczególnie że jest dużo ludzi z wysokim poziomem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nucleo Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Jak dla mnie zapowiada się fajnie. Osobiście nawet żałuję, że nie będzie mnie w kraju podczas wyjazdu integracyjnego. Nie wiem jaki był poziom w poprzednich edycjach, ale ze względu na różny wiek i dotychczasowe doświadczenie prawdopodobnie poziom jest bardzo zróżnicowany. Ja zacząłem się zajmować stricte grafiką 3d jakieś 3-4 miesiące temu, więc na pewno "wymiataczem" nie jestem. 1000h w ciągu roku, czyli ~20h tygodniowo. W przypadku dziennych to w sam raz, a w przypadku zaocznych nie do końca sobie to wyobrażam. W sprawie mieszkań radziłbym jeszcze poczekać na propozycję ze strony szkoły, bo ona na pewno będzie najlepsza pod względem ekonomicznym. chris3, ostatecznie wszedłem jako ostatni, czyli około 16. Ty siedziałeś obok mnie w "poczekalni" w niebieskiej koszuli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 dokładnie w niebieskiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Mieli dzwonić dzisiaj, czy za tydzień jak już wszystkich przesłuchają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 i jak tam, dostaliście się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 oczywiście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nucleo Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Ja dostałem wczoraj maila z potwierdzeniem, ale dopiero późnym wieczorem, wiec możliwe, że niektórzy dostali/dostaną później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Kurdę, tak patrzę an to wszystko to chyba za rok sam spróbuje swoich sił w Drimagine, a architekturę sobie już odpuszczę. Jaki trzeba mniej więcej reprezentować poziom aby się tam dostać ? Trzeba być już wymiataczem w np. 3ds maxie czy niekoniecznie, bo większy nacisk jest tam na animacje itp. ? Jak już to jaki trzeba mniej więcej reprezentować poziom ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 ja również dostałem wczoraj maila z potwierdzeniem wczoraj wieczorem, więc widzimy się wkrótce? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Coś jeszcze w mailu dostaliście oprócz potwierdzenia? Ja miałem trochę inny termin rozmów niż wszyscy tutaj, ale również się dostałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Gnacik: Myślę, że wystarczy pokazać, że Ci zależy, a poziom opanowania ogólnie pojętego 3d jest drugorzędny. Jeszcze dostałem informację, że więcej dowiem się wkrótce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 gnacik masz jeszcze szanse bo do 25 jest drugi nabór ;) czy ktoś z niestacjonarnych wybiera się tez na wyjazd szkoleniowo-integracyjny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Hej, mam pytanko odnośnie tej szkoły. Czy jest szansa się tam dostać znając tylko grafikę 3D? O rysowaniu 2D nie mam zielonego pojęcia, a mam coraz większą chęć pójść do tej szkoły. Drugie pytanko. Czy można tam używać 3d maxa? Na stronie w programach jest tylko wymieniona Maya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n1h1l Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Kubajaniak - da się, ja się właśnie dostałem mimo tego, że nie rysuję. Na kursie będzie używana Maya chrish3 - właśnie zastanawiam się nad tym wyjazdem, bo jak na razie zadnego info o nim nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Kubajaniak jeżeli siedzisz w 3D i masz pasje to pewnie, że się da :) co do oprogramowania to też do tej pory robiłem tylko w 3d Max ale jestem nastawiony na naukę innego oprogramowania m.in Maya :) wydaje mi się, że sens tworzenia modeli czy animacji jest ten sam zmieniają się tylko nazwy opcji i parametrów. ale z tego co wiem to do każdego podejście jest indywidualne :) n1h1l: też chcę jechać ale jeżeli zrobią to w środku tygodnia to może być ciężko... ale będą wysyłać info o tym to zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n1h1l Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 ja też siedziałem w 3ds max i w Blenderze, ale na moim początkującym poziomie nie zrobi mi różnicy przestawienie się na coś innego. co do wyjazdu, to chyba będę mógł wziąć wolne, ale zależy ile ;) poczekamy na maila, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 słyszałem, że łatwiej jest zrobić animacje w maya bo max głównie nastawiony na architekturę ;) ale mogę się mylić. Blender ma ciężki interfejs jak na początek przynajmniej jak dla mnie. Próbowałem coś robić ale zrezygnowałem ;/ potem jak wszedłem w maxa to dużo łatwiej było coś wyskrobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 A jest ktoś kto był na rozmowach i się nie dostał? Bo mam wrażenie, że przyjmowali wszystkich chętnych (ok. 30 osób na obie formy szkoleń ? bo narazie były tylko 2 dni na rozmowy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blank Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 ja też się dostałem na niestacjonarne... pracuje tylko w Blenderze i się zastanawiam jak ciężkie będzie przeniesienie się do maya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 @chrish3- Max i Maya to prawie bliźniacze programy. Skoro studio Blur czy nasze PI robią na nim animacje to znaczy że robi to się podobnym kosztem pracy jak w maya. Jakby było inaczej to nikt na świecie maxa by nie wybrał to ustawienia pipelineu firmy. Blender ciężki interface miał półtora roku temu, teraz to bajka. Soft jest niczym przy umiejętnościach i tych nigdy nie zastąpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrish3 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 bliźniacze są na pewno i tak jak mówisz umiejętności i ciężka praca są najważniejsze :) jakieś 3 lata temu próbowałem blendera. Myślałem potem wrócić do niego podczas tworzenia mojej pracy inżynierskiej ale jakoś się zraziłem no i wybrałem maxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nucleo Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 gnacik, na pytanie jaki poziom ciężko jest odpowiedzieć słowami. Moje portfolio (mniej więcej to co pokazałem w DRIMAGINE) znajdziesz na mojej stronce (http://www.awilewski.pl). Do tej pory studiowałem mechanikę i budowę maszyn na warszawskiej polibudzie i po 4 roku przerwałem, więc nie jesteś sam. Pracuję w modo i solidworksie. Solidworksa nauczyłem się na studiach, bo to typowy inżynierski program do projektowania. W grafice siedzę 3-4 miesiące, wtedy ściągnąłem modo i zacząłem naukę na własną rękę od zera. Prace, które wysłałem to niektóre z efektów moich prób/ćwiczeń i nie były robione na wygląd. Skoro ja dałem radę to każdy kto się tym interesuje da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 Boże... dlaczego jestem jeszcze w technikum? :| jak czytam te wszystkie posty to aż po prostu chce się być w Drimagine :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi