Loozack Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Witam, czas najwyższy ruszyć z tym projektem, tak więc poniżej wrzucam kilka screenów z samą nieskończoną jeszcze bryłą: Jest jeszcze miejscami trochę krzywo ale mam nadzieję, że uda mi się później to poprawić :) Pozdrawiam.
Predator Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 stara gwardia nareszcie w akcji ! :D brakuje jeszcze tylko z oldschool'u Sikhama :D. Bede zagladal i dopingowal :).
SereCk Napisano 14 Lipiec 2011 Napisano 14 Lipiec 2011 Tlumy czekaja i sie domagaja:) UPY UPY UPY..!! :D
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 Coś te wakacje nie sprzyjają modelowaniu, oj nie sprzyjają ;) Ale pora wreszcie wrócić do roboty, także wrzucam malutki update (dalszy ciąg wkrótce): W miarę dodawania szczegółów zamierzam robić też i inne ujęcia, ale te dwa będą się powtarzać przez cały proces modelowania, tak żeby stworzyć takiego "niby-wipa" jakiego kiedyś zrobiłem do Astry GTC, także zainteresowani mogą sobie porównywać screeny z poszczególnych etapów, żeby dokładnie widzieć co się zmieniło :) Dzięki za komenty i pozdrawiam. P.S. Predator, heheh, to były czasy... :)
SereCk Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Piknie Piknie, ale to standart u niego:D Loozack, ja juz na miejscu :D Wracam do swojej 485 na dniach :D POZDR
Loozack Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 JohnZi, dzięki, a teraz renderuj Aventadora, żebym mógł to samo napisać o Twojej pracy ;) SereCk, heheh, dzięki, no i miło słyszeć, że zabierasz się spowrotem za Italię, bo już się trochę zakurzyła a publiczność czeka :P Pozdrawiam.
blomd Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Model kozak. Wszystko gładziutko, równiutko, z niecierpliwością czekam na rendery ;)
Smoku Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Loozack super :) Mimo, że bitwa dobiegła końca, bardzo bym chiał zobaczyć ten model skończony :) Działaj
GRiPi Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 Heh, chciałem Cię złapać na krzywych nadkolach, ale wyszło na zdjęciach, że to Ferrari tak ma :/ Poprawić możesz jedynie kształt dolnej listwy w przednim zderzaku, bardziej intensywnie przechodzi z cienkiego w bardziej gruby kształt, przesyłam refkę ;) Powodzenia! http://www.webwallpapers.net/wp-content/uploads/2011/04/Automotive-Photography-of-Richard-Thompson-Ferrari-F430-Scuderia-3-1920x1440.jpg
Loozack Napisano 9 Październik 2011 Autor Napisano 9 Październik 2011 blomd, Smoku, dzięki, też chętnie bym go już skończył i wziął się za renderowanie ;) GRiPi, hehe, co do tylnego nadkola to sam się dziwiłem, że nie idzie płynnie, a co do listwy to masz rację, poprawię to później, dzięki :) Pozdrawiam.
Loozack Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Kolejne przebudzenie ;) Te siatki są takie tymczasowe, po prostu chciałem zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało z nimi. Pozdrawiam.
arturskoczek Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Pięknie to wygląda ! gratuluję... Pytanie, głupie zapewne... jakim cudem mając tyle trójkątów w siatce (okolice tego odblasku) wszystko wychodzi tak równo...? kwestia gęstości siatki ?
SereCk Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Wystarczy pomyslec, poznac podstawowe zasady dzialania TS i MS, zeby wiedziec gdzie mozna zroboic trisa:) Loozack, dobra robota, ale strasznie gesto masz :) Gratzki modelu no i produkcji przy ktorej miales okazje robic w PI:) Pzdro
Loozack Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 arturskoczek, dzięki, a co do pytania to zgadza się, im gęstsza siatka tym mniej podatna na zniekształcenia tam gdzie są trójkąty, dlatego też niektóre dziury (jak choćby tą na odblask) wycinałem dopiero po MSx1. Ale w przypadku mniej zagęszczonych siatek też można sobie czasem pozwolić na trójkąty, zwłaszcza na w miarę płaskich powierzchniach bo na zaokrąglonych to już zazwyczaj wychodzą babole. SereCk, jest gęsto bo dziury wycinałem po MSx1, ale na to wystarczy, że dam znowu tylko MSx1 i już więcej nie trzeba, także nie jest gęściej niż zwykle ;) Dzięki stary, fakt, współpraca z PI przy tamtym projekcie była dla mnie dużym wyróżnieniem :) Pozdrawiam.
RA Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 Patrzę się na ten dyfuzor i uśmiecham się jak głupi. :) Taki odruch na piękną robotę.
Loozack Napisano 8 Luty 2012 Autor Napisano 8 Luty 2012 RA, cieszę się, że Ci się podoba :) Kolejny update... Tyłek jak widać jest już w większości ogarnięty także powoli przesuwam się teraz do przodu. Pozdrawiam.
Slim_ Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 Kawał dobrego modelingu ;) Można prosić o siatki w miejscu wcięcia lamp w karoserię? W tą górną część.
Loozack Napisano 8 Luty 2012 Autor Napisano 8 Luty 2012 Proszę bardzo: Cięte po MSx1 także cudów nie ma ;)
Loozack Napisano 8 Luty 2012 Autor Napisano 8 Luty 2012 Freedom Fighter, dzięki, a co do siatek to raczej tak, nie chcę zabić kompa. Pozdrawiam.
vision3d Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 szykuje sie cudo:) sama przyjemnosc renderowac potem tak dokladny wozek :)
martix69 Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 no jestes świr :) kurde napatrzeć się nie mogę. Ile to ma teraz poly?
Loozack Napisano 8 Luty 2012 Autor Napisano 8 Luty 2012 vision3d, dzięki, a no chętnie bym go już porenderował ;) martix69, heheh, bez przesady, znam większych na tym forum :P Hmm, wydaje mi się, że jak ostatnio patrzyłem to było coś koło 400k trisów (po MS oczywiście). Pozdrawiam.
FF Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 znasz większych w modelingu na tym forum? wydaje mi sie za najwyżej równie dobrych;)
Loozack Napisano 11 Luty 2012 Autor Napisano 11 Luty 2012 Jeszcze trochę i karoseria będzie gotowa, jee ^^ Pozdrawiam.
FF Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 no cudo ten model, jedyne do czego mogę sie przyczepić to marka samochodu:D
Slim_ Napisano 12 Luty 2012 Napisano 12 Luty 2012 Piękny model. FF jak można się przyczepić do Ferrari? ;)
Loozack Napisano 23 Luty 2012 Autor Napisano 23 Luty 2012 Dzięki za komentarze, poniżej kolejny update. Pozdrawiam.
KoMic Napisano 23 Luty 2012 Napisano 23 Luty 2012 ladny czysty, chociaz nie gustuje w tego tupu tematyce: ]
Loozack Napisano 2 Marzec 2012 Autor Napisano 2 Marzec 2012 Dzięki :) No to jedziemy dalej... Hamulce są tymczasowe, do finału wymodeluję lepsze, muszę też zaznaczyć, że logo konia z tyłu oraz napis "Ferrari" na klapie dostałem od kolegi, który miał je akurat już zrobione, także nie są moje. Pozdrawiam.
Bruneq Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 aleeee krzywooo i wogole brzyydkooo :P i ten render taki jakis szary i ciemny...no i loga nie umiał sam wymodelować :P sesesese ]:->
Loozack Napisano 2 Marzec 2012 Autor Napisano 2 Marzec 2012 Damn, czyli muszę zacząć wszystko od początku... :P
Oleksiak Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Wymiatasz. Czekam na rendery pewnie mnie wcisną tak w fotel że z niego już nie wyjdę. :P
Loozack Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Napisano 11 Wrzesień 2012 Witam po długiej przerwie i wszystkich tych, którzy czekali na rendery zapraszam tutaj > Ferrari F430 Scuderia :) Pozdrawiam.
SereCk Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 Ten lakier to cos pieknego... :) Idealny wyszedl :)
Pawlito Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 A powedz, opony Ty jeszcze wygładzasz przez ts/ms, czy to tylko smoothing grupy (zoptymalizowany "lowpoly")? edit: dobra, pytania nie było zobaczyłem sobie siatkę
Rekomendowane odpowiedzi