Napisano 3 Lipiec 201113 l Witam, czas najwyższy ruszyć z tym projektem, tak więc poniżej wrzucam kilka screenów z samą nieskończoną jeszcze bryłą: Jest jeszcze miejscami trochę krzywo ale mam nadzieję, że uda mi się później to poprawić :) Pozdrawiam.
Napisano 3 Lipiec 201113 l stara gwardia nareszcie w akcji ! :D brakuje jeszcze tylko z oldschool'u Sikhama :D. Bede zagladal i dopingowal :).
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Autor Coś te wakacje nie sprzyjają modelowaniu, oj nie sprzyjają ;) Ale pora wreszcie wrócić do roboty, także wrzucam malutki update (dalszy ciąg wkrótce): W miarę dodawania szczegółów zamierzam robić też i inne ujęcia, ale te dwa będą się powtarzać przez cały proces modelowania, tak żeby stworzyć takiego "niby-wipa" jakiego kiedyś zrobiłem do Astry GTC, także zainteresowani mogą sobie porównywać screeny z poszczególnych etapów, żeby dokładnie widzieć co się zmieniło :) Dzięki za komenty i pozdrawiam. P.S. Predator, heheh, to były czasy... :)
Napisano 6 Październik 201113 l Piknie Piknie, ale to standart u niego:D Loozack, ja juz na miejscu :D Wracam do swojej 485 na dniach :D POZDR
Napisano 6 Październik 201113 l Autor JohnZi, dzięki, a teraz renderuj Aventadora, żebym mógł to samo napisać o Twojej pracy ;) SereCk, heheh, dzięki, no i miło słyszeć, że zabierasz się spowrotem za Italię, bo już się trochę zakurzyła a publiczność czeka :P Pozdrawiam.
Napisano 6 Październik 201113 l Model kozak. Wszystko gładziutko, równiutko, z niecierpliwością czekam na rendery ;)
Napisano 6 Październik 201113 l Loozack super :) Mimo, że bitwa dobiegła końca, bardzo bym chiał zobaczyć ten model skończony :) Działaj
Napisano 9 Październik 201113 l Heh, chciałem Cię złapać na krzywych nadkolach, ale wyszło na zdjęciach, że to Ferrari tak ma :/ Poprawić możesz jedynie kształt dolnej listwy w przednim zderzaku, bardziej intensywnie przechodzi z cienkiego w bardziej gruby kształt, przesyłam refkę ;) Powodzenia! http://www.webwallpapers.net/wp-content/uploads/2011/04/Automotive-Photography-of-Richard-Thompson-Ferrari-F430-Scuderia-3-1920x1440.jpg
Napisano 9 Październik 201113 l Autor blomd, Smoku, dzięki, też chętnie bym go już skończył i wziął się za renderowanie ;) GRiPi, hehe, co do tylnego nadkola to sam się dziwiłem, że nie idzie płynnie, a co do listwy to masz rację, poprawię to później, dzięki :) Pozdrawiam.
Napisano 27 Styczeń 201213 l Autor Kolejne przebudzenie ;) Te siatki są takie tymczasowe, po prostu chciałem zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało z nimi. Pozdrawiam.
Napisano 27 Styczeń 201213 l Pięknie to wygląda ! gratuluję... Pytanie, głupie zapewne... jakim cudem mając tyle trójkątów w siatce (okolice tego odblasku) wszystko wychodzi tak równo...? kwestia gęstości siatki ?
Napisano 27 Styczeń 201213 l Wystarczy pomyslec, poznac podstawowe zasady dzialania TS i MS, zeby wiedziec gdzie mozna zroboic trisa:) Loozack, dobra robota, ale strasznie gesto masz :) Gratzki modelu no i produkcji przy ktorej miales okazje robic w PI:) Pzdro
Napisano 27 Styczeń 201213 l Autor arturskoczek, dzięki, a co do pytania to zgadza się, im gęstsza siatka tym mniej podatna na zniekształcenia tam gdzie są trójkąty, dlatego też niektóre dziury (jak choćby tą na odblask) wycinałem dopiero po MSx1. Ale w przypadku mniej zagęszczonych siatek też można sobie czasem pozwolić na trójkąty, zwłaszcza na w miarę płaskich powierzchniach bo na zaokrąglonych to już zazwyczaj wychodzą babole. SereCk, jest gęsto bo dziury wycinałem po MSx1, ale na to wystarczy, że dam znowu tylko MSx1 i już więcej nie trzeba, także nie jest gęściej niż zwykle ;) Dzięki stary, fakt, współpraca z PI przy tamtym projekcie była dla mnie dużym wyróżnieniem :) Pozdrawiam.
Napisano 29 Styczeń 201213 l Patrzę się na ten dyfuzor i uśmiecham się jak głupi. :) Taki odruch na piękną robotę.
Napisano 8 Luty 201213 l Autor RA, cieszę się, że Ci się podoba :) Kolejny update... Tyłek jak widać jest już w większości ogarnięty także powoli przesuwam się teraz do przodu. Pozdrawiam.
Napisano 8 Luty 201213 l Kawał dobrego modelingu ;) Można prosić o siatki w miejscu wcięcia lamp w karoserię? W tą górną część.
Napisano 8 Luty 201213 l Autor Freedom Fighter, dzięki, a co do siatek to raczej tak, nie chcę zabić kompa. Pozdrawiam.
Napisano 8 Luty 201213 l Autor vision3d, dzięki, a no chętnie bym go już porenderował ;) martix69, heheh, bez przesady, znam większych na tym forum :P Hmm, wydaje mi się, że jak ostatnio patrzyłem to było coś koło 400k trisów (po MS oczywiście). Pozdrawiam.
Napisano 8 Luty 201213 l znasz większych w modelingu na tym forum? wydaje mi sie za najwyżej równie dobrych;)
Napisano 11 Luty 201213 l no cudo ten model, jedyne do czego mogę sie przyczepić to marka samochodu:D
Napisano 2 Marzec 201213 l Autor Dzięki :) No to jedziemy dalej... Hamulce są tymczasowe, do finału wymodeluję lepsze, muszę też zaznaczyć, że logo konia z tyłu oraz napis "Ferrari" na klapie dostałem od kolegi, który miał je akurat już zrobione, także nie są moje. Pozdrawiam.
Napisano 2 Marzec 201213 l aleeee krzywooo i wogole brzyydkooo :P i ten render taki jakis szary i ciemny...no i loga nie umiał sam wymodelować :P sesesese ]:->
Napisano 2 Marzec 201213 l Wymiatasz. Czekam na rendery pewnie mnie wcisną tak w fotel że z niego już nie wyjdę. :P
Napisano 11 Wrzesień 201212 l Autor Witam po długiej przerwie i wszystkich tych, którzy czekali na rendery zapraszam tutaj > Ferrari F430 Scuderia :) Pozdrawiam.
Napisano 18 Wrzesień 201212 l A powedz, opony Ty jeszcze wygładzasz przez ts/ms, czy to tylko smoothing grupy (zoptymalizowany "lowpoly")? edit: dobra, pytania nie było zobaczyłem sobie siatkę