Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

czas najwyższy ruszyć z tym projektem, tak więc poniżej wrzucam kilka screenów z samą nieskończoną jeszcze bryłą:

f01w.jpg

f01.jpg

001w.jpg

001.jpg

b01w.jpg

b01.jpg

Jest jeszcze miejscami trochę krzywo ale mam nadzieję, że uda mi się później to poprawić :)

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 9,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

stara gwardia nareszcie w akcji ! :D brakuje jeszcze tylko z oldschool'u Sikhama :D. Bede zagladal i dopingowal :).

Napisano
  • Autor

Coś te wakacje nie sprzyjają modelowaniu, oj nie sprzyjają ;) Ale pora wreszcie wrócić do roboty, także wrzucam malutki update (dalszy ciąg wkrótce):

f03w.jpg

f03.jpg

b03w.jpg

b03.jpg

W miarę dodawania szczegółów zamierzam robić też i inne ujęcia, ale te dwa będą się powtarzać przez cały proces modelowania, tak żeby stworzyć takiego "niby-wipa" jakiego kiedyś zrobiłem do Astry GTC, także zainteresowani mogą sobie porównywać screeny z poszczególnych etapów, żeby dokładnie widzieć co się zmieniło :)

Dzięki za komenty i pozdrawiam.

P.S. Predator, heheh, to były czasy... :)

Napisano

Piknie Piknie, ale to standart u niego:D Loozack, ja juz na miejscu :D Wracam do swojej 485 na dniach :D POZDR

Napisano
  • Autor

JohnZi, dzięki, a teraz renderuj Aventadora, żebym mógł to samo napisać o Twojej pracy ;)

SereCk, heheh, dzięki, no i miło słyszeć, że zabierasz się spowrotem za Italię, bo już się trochę zakurzyła a publiczność czeka :P

Pozdrawiam.

Napisano

Model kozak. Wszystko gładziutko, równiutko, z niecierpliwością czekam na rendery ;)

Napisano

Loozack super :) Mimo, że bitwa dobiegła końca, bardzo bym chiał zobaczyć ten model skończony :) Działaj

Napisano

Heh, chciałem Cię złapać na krzywych nadkolach, ale wyszło na zdjęciach, że to Ferrari tak ma :/ Poprawić możesz jedynie kształt dolnej listwy w przednim zderzaku, bardziej intensywnie przechodzi z cienkiego w bardziej gruby kształt, przesyłam refkę ;) Powodzenia!

http://www.webwallpapers.net/wp-content/uploads/2011/04/Automotive-Photography-of-Richard-Thompson-Ferrari-F430-Scuderia-3-1920x1440.jpg

Napisano
  • Autor

blomd, Smoku, dzięki, też chętnie bym go już skończył i wziął się za renderowanie ;)

GRiPi, hehe, co do tylnego nadkola to sam się dziwiłem, że nie idzie płynnie, a co do listwy to masz rację, poprawię to później, dzięki :)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Kolejne przebudzenie ;)

08.jpg

08w.jpg

09.jpg

Te siatki są takie tymczasowe, po prostu chciałem zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało z nimi.

Pozdrawiam.

Napisano

Pięknie to wygląda ! gratuluję...

Pytanie, głupie zapewne... jakim cudem mając tyle trójkątów w siatce (okolice tego odblasku) wszystko wychodzi tak równo...? kwestia gęstości siatki ?

Napisano

Wystarczy pomyslec, poznac podstawowe zasady dzialania TS i MS, zeby wiedziec gdzie mozna zroboic trisa:)

Loozack, dobra robota, ale strasznie gesto masz :)

Gratzki modelu no i produkcji przy ktorej miales okazje robic w PI:)

Pzdro

Napisano
  • Autor

arturskoczek, dzięki, a co do pytania to zgadza się, im gęstsza siatka tym mniej podatna na zniekształcenia tam gdzie są trójkąty, dlatego też niektóre dziury (jak choćby tą na odblask) wycinałem dopiero po MSx1. Ale w przypadku mniej zagęszczonych siatek też można sobie czasem pozwolić na trójkąty, zwłaszcza na w miarę płaskich powierzchniach bo na zaokrąglonych to już zazwyczaj wychodzą babole.

SereCk, jest gęsto bo dziury wycinałem po MSx1, ale na to wystarczy, że dam znowu tylko MSx1 i już więcej nie trzeba, także nie jest gęściej niż zwykle ;) Dzięki stary, fakt, współpraca z PI przy tamtym projekcie była dla mnie dużym wyróżnieniem :)

Pozdrawiam.

Napisano

Patrzę się na ten dyfuzor i uśmiecham się jak głupi. :)

Taki odruch na piękną robotę.

Napisano
  • Autor

RA, cieszę się, że Ci się podoba :)

Kolejny update...

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Tyłek jak widać jest już w większości ogarnięty także powoli przesuwam się teraz do przodu.

Pozdrawiam.

Napisano

Kawał dobrego modelingu ;) Można prosić o siatki w miejscu wcięcia lamp w karoserię? W tą górną część.

Napisano
  • Autor

Freedom Fighter, dzięki, a co do siatek to raczej tak, nie chcę zabić kompa.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

vision3d, dzięki, a no chętnie bym go już porenderował ;)

martix69, heheh, bez przesady, znam większych na tym forum :P Hmm, wydaje mi się, że jak ostatnio patrzyłem to było coś koło 400k trisów (po MS oczywiście).

Pozdrawiam.

Napisano

znasz większych w modelingu na tym forum? wydaje mi sie za najwyżej równie dobrych;)

Napisano

no cudo ten model, jedyne do czego mogę sie przyczepić to marka samochodu:D

Napisano
  • Autor

Dzięki :) No to jedziemy dalej...

22.jpg

22w.jpg

23.jpg

23w.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

kolo_01.jpg

kolo_01w.jpg

Hamulce są tymczasowe, do finału wymodeluję lepsze, muszę też zaznaczyć, że logo konia z tyłu oraz napis "Ferrari" na klapie dostałem od kolegi, który miał je akurat już zrobione, także nie są moje.

Pozdrawiam.

Napisano

aleeee krzywooo i wogole brzyydkooo :P i ten render taki jakis szary i ciemny...no i loga nie umiał sam wymodelować :P

sesesese ]:->

Napisano

A powedz, opony Ty jeszcze wygładzasz przez ts/ms, czy to tylko smoothing grupy (zoptymalizowany "lowpoly")?

edit: dobra, pytania nie było zobaczyłem sobie siatkę