Quentin Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Fajnie jest. Górna powieka trochę wydaje się płaska i nos chyba za bardzo rozwalony, dość nienaturalnie on wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 ciekawa babajaga;) ..chyba też poćwiczę z fibermeshem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Słomowicz Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 Ten model siedzial na dysku gdzies od czasu 3.1-3.5. Poczatkowo byl zrobiony jako sci-fi ale w polowie drogi zmienilem zdanie. Sporym problemem bylo znalezienie konkretnych refek zwierzat, bo albo wszystko kudlate albo w niskiej rozdzielczosci. Dzisiaj jak bym od zera go robil, to zapewne poprostu bym zrobim cale umiesnienie wymyslone z glowy, nie musial bym szukac refek i model byl by ciekawszy. Bronie poczatkowo mialy byc w lapach, ale jak mialem zrobic poze postaci co ma kilkadziesiat subtooli to podziekowalem. Jak zwykle wiecej ujec na mojej stronie, bo nie bede wrzucal 10 ekranow tego samego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafpozoga Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 (edytowane) to już poziom światowy... Edytowane 3 Grudzień 2012 przez olafpozoga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 no super jest :) lubie to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 bardzo dobre modele. teczka na 5 gwiazdek jak nic! Szacun! Gratuluje skilla! długo dłubałeś model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 zmiażdzyłeś mnie tym świetnie się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 ile poli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Maxi detal :).... chcialbym choc w 1/10 tak umiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Piotrze, czy mógłbyś nakręcić jakiegoś tutka i pokazać jakich technik najczęściej używasz? Byłoby bosko =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Material wyglada jak glina interesuje mnie jak go zmajstrowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 zawsze mnie interesowal, kto szyje te duperelki wszystkim potworkom. Wydaje sie jak by nie mial zbyt duzego pola manewru: ] Po za tym, super, mocno zdetalizowany: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 POLEGŁEM! turbo Kocur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolo_idiota Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Mieć drukarkę 3d z dokładnością do 0,01 mm i wrzucić takie coś ahh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturadamczyk Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Super detal, pogratulować wytrwałości. Temat jak dla mnie jednak do porzygania - nie ma czegoś ambitniejszego niż kolejny zombi czy mutant? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Dlaczego ty znów tak zmiażdżyłeś ;] Super robota. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brave Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 miło popatrzec ....miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Kolejna nowa praca... kolejny front :-) Kim Ty jesteś, albo inaczej... SKĄD ? :D Pozdrawiam, Niedźwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyk Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Insane ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 Miazga, opada kopara. Jak Ty to robisz?;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 Brzydal po całości ;) Świetne czucie bryły. Czy rzeźbisz również w np. kamieniu? Gdybyś zrobił taką postać w jakimś marmurze był byś nieśmiertelny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 8 Grudzień 2012 Share Napisano 8 Grudzień 2012 Szkoda ,że pan Piotr nie odpisuje na listy od "fanów". Czekamy na kilka słów od miszcza! Może, prowokacja pomoże..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Słomowicz Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 Prowokacja nie zadzialala bo ja cham jestem. A tak serio to sporadycznie poprostu odwiedzam forum. Material to render kulki. Bo tak proponouje robic matcapy wlasne. Renderujesz ladna kulke do tekstury i podmieniasz na dole w slocie materialu. Od tego calego narzedzia do robienia matcapow poprzez ustawianie strzalek na tle to bym sie z daleka trzymal. Moj material to jakis tam mix z architectural + kilka swiatel + jakies tam reflekty itp. Kilka godzin go majstrowalem. Ale efekt jak widze jest, bo sie ciagle o niego pytaja. Co jakis czas cos tam w nim poprawie. Mam jego kilka wersji. Tutaj kilka glow, zrobione tak przy okazji dla odmiany kiedys. Jak mnie jedna nudzila to przeskakiwalem na inna. Mialem zrobic ze 2-3 a wyszlo 9. One wlasnie uzywaja najnowszej wersji materialu minimalnie zmodyfikowanej. A co do modelowania w realu, to jeszcze bym sobie pazura zlamal na tym marmurze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 I to jest właśnie rzeźba. :) Super główki. Pani z numerem 8 jak dla mnie wygrywa. Każdy sculpt wystarczająco bardzo się odróżnia, good. Jedyne co robisz bardzo podobne to mocno przylegające ucho a to raczej nie zdarza się za często. Ile schodzi ci czasu na jeden taki łepek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 wszystkie świetne :} kobitki małą fajowe czachy, odróżniają się :] Czwóreczka jest mega, super Ci wychodzą te wszystkie detale. Mógłbyś podzielić się matcapem :? s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kregox Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Ile te modele mają poly ? Jestem początkujący i bardzo mnie interesuje ta kwestia. Czy modele są robione najpierw w innym programie 3d a następnie detalowane w Zbrushu ? Czy cały "head" to jeden element (nie licząc oczu)? z góry dziękuje za odpowiedź // świetna galeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Słomowicz Napisano 18 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2013 Oczy zawsze osobno. W ten sposob prawidlowo wymodelujesz powieki. Szczur 4 miliony poly wymodelowany z kuli. Bawilem sie poprostu dynamesh. Porozciagany w kilku miejscach oraz troche widocznych poligonow tu i tam. Mial to byc poprostu lekki model bez namyslen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Lipiec 2013 Share Napisano 18 Lipiec 2013 ale gluuut :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Ja jestem w ogromnym szoku po tym co zobaczyłem w tym wątku. Wow Panie :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Rewelka, ale jedna uwaga. Nie wiem gdzie wygrzebales refki ale zaufaj mi, to nie jest szczur... Te miejsca z ponaciagana skora wymiataja po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Zacne sculpty. Fajnie, że dzielisz się tym na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 nie widzialem jeszcze na tym forum lepszych scultpow, czysta MIAZGA!!! piekne panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gemin Napisano 21 Lipiec 2013 Share Napisano 21 Lipiec 2013 Piękne prace, po prostu nie mogę wyjść z podziwu. Szczegółowość na mistrzowskim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fadzu Napisano 21 Lipiec 2013 Share Napisano 21 Lipiec 2013 Good 10/10! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi