Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kolejny cinematic prosto z Gamescomu...

Doprawdy zacna produkcja.

PS:nie mogłem się doszukać czy już było wcześniej,jeśli tak,wybaczenie...

serdeczności

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Od czasów trójeczki, w którą gram do dzisiaj już chyba z 10 lat, heroes leci głową w dół. Nawet tych kilka scen z lotra nie pomoże jak gra będzie do niczego;)

Napisano

Zgodze sie z kolega powyzej > Lucek

Mi sie wydaje ze problem HOMM jest taki, ze jest za drogi. Czyli co kazda nowa czesc wykupuje inna firma, wklada swoje sprawy..... a zapominaja o najwazniejszej rzeczy - gameplayu.

Fakt, to jest gra turowa, wiec nie jest tak latwo, ze naszpicujesz masakryczna iloscia grafy i juz jest zaj....biscie.

Ale znam multum osob, ktore do dzis graja w HOMM3 i brzydza sie innymi czesciami (to jest mysle 90% graczy HOMM), badz nawet jakimikolwiek grami, bo narzekaja ze w obecnych grach jest za duzo "wyku....stej" grafiki zamiast jakiegokolwiek sensu.

HOMM dobry jest do zrealizowania mysle, ale to musialby byc jakis open source.

Napisano

Może nie tyle leci głową w dół co HIII stworzył niemalże ideał chyba ;) i wymagania są tak wyśrubowane, że nikt raczej im nie sprosta :P

Napisano

Mocarny filmik! Dużo lepszy ten trailer niż wcześniejsze. Cinematic najwyższej klasy - zarówno w video, jak i audio:) Zobaczymy co wyjdzie z nowych heroesów. Osobiście podejrzewam, że będzie to coś dla współczesnej, spauperyzowanej intelektualnie młodzieży, ale zobaczymy za miesiąc.

Tak swoją drogą to zastaniam się czy ludzie, którzy tyle mówią złego o wszystich częściach Homm powyżej III grali w pozostałe części i poświęcili im więcej czasu. Bez przerwy większość powtarza jak mantrę"homm III genialne, reszta badziew", z czym absolutnie nie można się zgodzić. IV część, mimo że była inna, wcale nie była gorsza. Pod wieloma aspektami (karawany, mobilne jednostki, atak i kontratak w tej samej chwili, system klas zależnych od umiejętności i ciekawsze, choć trochę niezbalansowane umiejętności) bym rzekł, że nawet lepszy. V z dodatkami Dzikie Hordy i Kuźnia przeznaczenia to już prawie majstersztyk. Zwłaszcza rozwój postaci. III mimo wszystko mnóstwo niedoróbek miała(ktoś używał Eagle eye?;P) i była kosmicznie niezbalansowana(przyłączanie wrogich jednostek, town portal, fly, a przede wszystkim kwestia tego, że kto miał najszybszą jednostke i haste/slow na expert to wygrywał - zwłaszcza z haste). Więc niech nikt nie gada, ze ideał;] Jak dla mnie to Homm dość mocno wyewoluowało.

Napisano

Heroes IV i tak był najlepszy :) Poruszanie się bez bohatera, itd. Heroes V też był spoko. Szczególnie zamek Krasnali którzy mieli magiczne runy (magia za surowce).

Heroes III mnie średnio wciągnął :)

Napisano

No, trójeczka to klasyka, czwóreczkę jednak lubię bardziej. Koncepcja dobrze rozwiniętego bohatera który bierze armię smoków na klatę, jakoś mi pasuje do pojęcia herosa. No i postacie świetnie zrobione, bez dziwactw, jak w V.

Napisano

no ja pamiętam jeszcze pierwszego homm... no i jestem z tych wyznawców, którzy jednak nigdy nie przekonają się do cukierów z 4 i 5. herosi najlepsi byli w 3ce, a z Wake of gods (albo jakoś tak) to już było pozamiatane. bitwy kilkaset archaniołów na kilkanaście tysięcy szkieletów robiły :)

ogólnie homm3 miały pewną prostotę podobną do szachów. niby wszystko widaćod początku na planszy, a jednak każda rozgrywka inna:)

a żeby nie było oftopa, cinematik taki średni bardzo. ładny i okej, ale bez rewelacji.

Napisano

To po porstu kwestia gustu, ja gralem w Homm od dwojki i gladko przeszedlem do piatki,a czworka chyba najbardziej mi sie podobola. Szkoda, ze konserwatywni gracze wymusili na producentach powrotu do podobnych rozwiazan z przeszlosci, w piatce, takich brak samodzielnego poruszanie sie jednostek i herosow itd.Zreszta jesli ktos nie lubi nowych czesci niech nadal gra w Homm 3 i nie ma problemu. I taniej mu wyjdzie :)

Jeszcze wracajac do Homm 4 chccialem zwrocic uwage, ze byla niezlym krokiem na przod, bo sprawila ze rozgrywki staly sie ciekawsze bo sie gralo z dnia na dzien a nie z tygodnia na tydzien. Jesli chodzi o multiplayer w Homm 3 cala strategia polegala na jednym: biegac od kopalni do kopalni zbierac jak najwieksza armie prze dwa miesiace (w grze) i dopiero atakowac. W Homm 4 bylo troche wiecer roznorodnosci bo ktos mogle miesc duza armie ale za to przeciwnki sinlego heroesa no i jednstki mozna bylo codziennie kupowac co sprawilo ze przestalo sie czekania tylko konca tygodnia.

Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Co do filmiku to naprawde fajny i lepszy niz poprzednie z serii Homm ale nadal stajacy w tylke (nie za duzo ale jednak) z dzisiejszymi cinematicami do gier. To akurat sie nie zmienilo :)

Napisano

Trochę suchy ten cinematic przy tym co się ostatni widuje. Pewnie 3 lata temu by mnie powalił na cyce.

Napisano

Drock: Tak to wyglądało na poziomie łatwym. Spróbuj w ten sposób pojechać dowolną kampanię.

Napisano

co do technicznych aspektow mozna by sie z pewnoscia poprzyczepiac ale chyba oddaje ducha homam

mnie tam nakreciło

Napisano

a mi sie bardziej kojarzy z intro z 3 czesci restoration of erathia

a nie z lordem of the ringiem, Podoba mi sie to intro, oddaje mocno ducha gry. Jesli wymieniamy :) to ja lubie II III i V prawie tak samo(baaardzo). a czy oni w IIII nie zrobili walczacego bohatera po nieoficjalnym wogu wlasnie?
Napisano

Kurcze trailer zrobiłna mnie wrażenie mimo ze dosyć skromny. Świetna animacja ruchu. Ale tak naprawdę... chciałbym w to zagrać chociażby żebym mógł potem powiedzieć uczciwie że Herosi skończyli się na trójce.

Napisano

Ja to przede wszystkim chcialbym miec czas grac w te wszystkie gry co wychodza jedna po drugiej... Juz dawno stracilem nadzieje ze "nadrobie zaleglosci".

W Herosow gralem daaaaaawno temu i podobalo mi sie. Bez fanatyzmu - wtedy kolejna giera. Trailerek calkiem spoko, ale dzis musialaby okazac sie super produkcja zebym zdecydowal marnowac czas akurat na niej :D

Napisano

Ja sam w ogole nie gram, ale moja zona przeszla wszystkie misje we wszystkich Heroesach. Zapewne VI dostanie ode mnie na urodziny na poczatku listopada :). Chociaz jak sie wczesniej polapie, ze weszlo do sprzedazy to sama kupi :). Przyznam, ze jedno co mi sie nie podoba w nowych HOMM to, ze aby miec "full opcje" trzeba kupic Limited Edition za niemal 200,- PLN a dwie "nizsze" klasowo sa okrojone o bohaterow i miasta, dostepne tylko w tej najdrozszej opcji. Troche to nie fair. Ja rozumie, ze dodaje sie do lepszych wersji ksiazki, koszulki, artefakty, etc, ale gra powinna byc ta sama :(.

Oczywiscie wymagan sprzetowych nie skomentuje bo troche przesadzaja, ale generalnie klimat powinien byc ok - pewnie sam zagram z ciekawosci. Oczywiscie nie przebije czasow jak z kumplami na 286+VGA sie godzinami siedzialo i na dodatek wyrzucalo kolegow za drzwi zeby nie wiedzieli jakie sie ruchy robi :).

Edytowane przez ZelvaBOi

Napisano

Ja to dokładnie jak Nezumi. Ale Cinamatic bradzo przyjemny zwłaszcza cięcie mieczyka w 1:40 - najpierw jeden, a potem jeszcze trzech przy okazji - genialne :)