Idlero Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 Z chęcią podzielę się otoczeniem :D co prawda nie miałem okazji jeszcze tego skończyć, projekt leży dlatego mogę oddać te modele w dobre ręce. Inicjatywa szczytna nie mam pojęcia czy się uda, ale poszperam jeszcze po dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 Eta, Twój królik musi się pojawić w tym projekcie... musi ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 Arthus, taka wizja prehistorycznego 3d?? XD btw. królika nie mam na dysku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 ? ;) tak mi się przypomniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrius Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 dresiu przyjmie rólkę z chęcią;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Poszperam i też mogę coś dorzucić. Pomysł fajny tylko żeby się na pomyśle nie skończyło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieha Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Ja chętnie przyłącze się do projektu z jakimiś prostymi modelami/wypełniaczami planu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Fajny pomysł, mogę coś po animować jak będę miał wolniej. Ode mnie dwóch idiotów i ślimak jeśli się przydadzą. Coś jeszcze znajdę to dorzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 No dajcie znać czy projekt rozwinie się dalej. Bo naprawdę mogę stworzyć podforum i może tam zrobi się szereg wątków do zbierania tych materiałach jakimiś kategoriami np. pojazdy, postacie, budynki, tła ... łatwiej będzie później w tym grzebać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Seth_ Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Widzę sporo ciekawych rzeczy się pojawiło, cieszy, że sama inicjatywa wzbudziła zainteresowanie, choć na razie tylko grafików.. No właśnie, ktoś jeszcze może wspomóc projekt od strony "technicznej"? U mnie w najbliższych miesiącach będzie trochę krucho z ilością wolnego czasu, więc jakaś pomoc w tym względzie by się przydała ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Ja też dorzucę swoje 3 grosze :) Jak będzie wiadomo do kogo to wysyłać to dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 Jak dla nauki to ja się pisze w 100%! Możesz mnie dopisać do listy i się odezwać ;) Btw najfajniej jak by ktoś dał z góry jakiś pomysł i grupowo byśmy zaczeli działać modele pod concepty pierw itd ;) to byłby niezły fun dopiero! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanBulka Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 Ja z Maxem dopiero zaczynam, póki co zrobiłem tylko 4 modele, ale skoro wszyscy mogą dodawać, to czemu nie? Ode mnie takie skrzyneczki: http://i.imgur.com/3vBWV.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 I jak to wygląda. Coś ucichło. Ehh... a szkoda. Nie powiem, wierzyłem w tej projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 Adek ja proponuje założyć jednak nowy wątek lub jakiś pododział, zrobić jakieć wątki na modele, pomysły itd. bo na razie ludzie tylko piszą jaki to fajny projekt, że to , że tamto, a tak na prawdę wszystko stoi w miejscu... Zmobilizować ludzi trzeba. Sam bym coś może podziałał z tymi modelami czy cuś, ale jak tak to ma wyglądać to chyba nawet czasu szkoda tracić bo nikt nic nie robi... Ludziska zaciśnijmy jednak zęby i do roboty bo potencjał jest wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 Adek, no trochę osób odpowiedziało, poddział i lekka reklama bardzo by się przydała. Tylko niech Reanimator przeleci ten temat i sprecyzuje jak to ma się nazywać, w końcu główny pomysłodawca :) Tak jak xmass napisał, modele, pomysły, scenariusze, concepty leciały by do osobnych tematów a teraz wszystko idzie do jednego worka i tak naprawdę nikt nie wie co się dzieje i dlatego wszystko stoi.Można by nawet zrobić jakieś tutoriale specjalnie pod GA aby nawet nowi w tym temacie mogli dla "nauki" robić dość dobre modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2011 Hej. Ogarniam chwilowo UDK, zeby zobaczyć z czym do ludzi. Przez chwile myslalem o CryEnginie, ale mniej osob go zna, a po drugie lezy i kwiczy system exportu/importu kamery. W weekend usiade i spisze co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 Spoko. Jak będzie decyzja tworzymy podforum i bedziecie mieli wszystko jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayamak Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 (edytowane) Fajna inicjatywa wyszła, moge udostepnić trochę starego, zapomnianego stuffu. Bardzo stary model, ostatnia data sava to 09/2009 jeszcze z czasów nauki modelowania. Teksturami się niestety nie zajmuje i praktycznie moje wszystkie modele kończą się na lambercie lub renderze AO. W projekcie mogę zająć się riggingiem i animacją. Najstarszy weteran pamięta jeszcze 2007 rok, mogę też dorzucić zriggowany w 3dsMax model Bazyliszka i kanion z tła z mojej starej animacji, "pokochanej" przez użytkowników forum max3d :) Trochę zwierzaczków, także baaaardzo stare, oczywiście brak tekstur. na sam koniec moge dorzucić postać ze starego reela, tylko tutaj ciężko będzie z optymalizacją plik z riggiem waży jakieś 500MB. Edytowane 7 Grudzień 2011 przez mayamak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 10 Grudzień 2011 Share Napisano 10 Grudzień 2011 Ostatnio zrobiłem speeda, przyda się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 Zajebisty pomysł! :) Co do graficznej spójności to wiele załatwią szadery, oświetlenie i trochę tweeku tekstur suwakami w PSie. Warto jakby zajęła się tym jedna osoba ogarniająca UDKa i powinno być spoko. Pewnie też jakiegoś ludka wrzucę za jakiś czas. Lubie patrzeć jak moje modele ożywają animowane przez kogoś. :) Chętnie mogę poćwiczyć teksturowanie i skinowanie innych modeli. Postaci, propy czy enviro- wsio rawno. Mayamak, Kotisded- Pamiętajcie że mowa o gameartowych modelach które maja byś wyświetlane w silniku. Waszym modelom trzeba by zrobić retopo i wypalić mapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 Ja również chętnie wrzucę model :) Jednakże jak skończę. Tą kobitkę bym musiał skończyć ponieważ nie ma LP i textur. To się raczej nie nadaje ze względu na LP. Nad tym teraz pracuje i jak skończę to chętnie się tym podzielę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi