Dav Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Już za dwa dni w Internecie zadebiutuje zwiastun najbardziej wyczekiwanej produkcji przyszłego roku - filmu sci-fi Ridleya Scotta - Prometeusz. Dzisiaj jednak udostępniono zapowiedź owego materiału. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2152
Nezumi Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Bzdura jest to robienie preview trailerow... Co nastepne? Platne trailery? Jeez.. Filmek po tych kilku milisekundowych scenkach zapowiada sie ok.
FF Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Tak bez żadnej zapowiedzi dają zapowiedź zapowiedzi? Jak to?
gof Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Tak powinny wyglądać trailery. Krótkie przebłyski z filmu a nie wszystkie najlepsze sceny zlepione w jedną całość gdzie później idę do kina i wiem co się wydarzy :P
n-pigeon Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Teasery to przecież stara praktyka. Osobiście wole teasery od trailerów :D w trailerach często jest za dużo pokazane : | Film zapowiada się super, czekam.
Kulki Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Jak rozumiem to jest ten słynny prequel Obcego?
CzAk1 Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Yup, to ma być prequel Obcego, o którego fabule już od początku krążą jakieś niesamowite pogłoski. Film ma ponoć skupiać się na genezie tak zwanego space jockey'a - międzygalaktyczna rasa odpowiedzialna za stworzenie ludzkości (czy jakoś tak). Załoga Prometeusza (nazwa nieprzypadkowa) będzie poszukiwać odpowiedzi na pytania o genezę ludzkości, a jednocześnie odnajdzie inny 'Obcy' gatunek... To jest to "poszukiwanie początku, które przyczyni się do końca" co widać na plakacie.
Papa Pio Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Prometeusze, Perseusze, TEZEUSZE... i inne śmusze...
mookie Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Nic na podstawie tych teaserów nie można powiedzieć o filmie, jest to nie tyle reklama Prometeusza, co Ridleya Scotta robiącego Prometeusza. Poczekam na coś bardziej konkretnego zanim narobię sobie niepotrzebnie obietnic.
Kulki Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Byleby nie było "wątku miłosnego" to już będzie dobrze:)
mrys Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Polski akcent w Prometeuszu to operator Dariusz Wolski. Bardzo lubię podejście do oświetlenia tego Pana.
rozpruwacz Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 a to nie bedzie to tym statku ktory nadal sygnal S.O.S. ktory odebral Nostromo z pierwszej czesci?
Nezumi Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Byleby nie było "wątku miłosnego" to już będzie dobrze:) Oby tylko watek smolenski sie nie pojawil...
bartolomeo Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 może w końcu dowiemy się gdzie jest krzyż... ja się jakoś zajarałem tym filmem :)
Dav Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 @rozpruwacz Możliwe, ale raczej pod koniec tej serii filmów się wyjaśni wszystko. Oficjalnie Prometeusz NIE JEST prequelem Obcego. Dzieje się w tym samym uniwersum, ale opowiada o czymś innym. O tym jak ludzie wynaleźli sposób dotarcia do twórców naszego gatunku. Obcy w filmie będzie, ale nie w formie takiej jaką znamy tylko w nieco mniej rozwiniętej.
rozpruwacz Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 @Dav Z kad tyle wiesz? damn.... IMDB - pro? mam nadzieje ze w przeddzien premiery nie bedziesz znal calego scenariusza ;)
Wray Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Ridley Scott Talks Prometheus, Giger, Beginning of Man and Original Alien. http://www.avpgalaxy.net/forum/index.php?topic=41273.0
CzAk1 Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 @rozpruwacz Możliwe, ale raczej pod koniec tej serii filmów się wyjaśni wszystko. Oficjalnie Prometeusz NIE JEST prequelem Obcego. Dzieje się w tym samym uniwersum, ale opowiada o czymś innym. O tym jak ludzie wynaleźli sposób dotarcia do twórców naszego gatunku. Obcy w filmie będzie, ale nie w formie takiej jaką znamy tylko w nieco mniej rozwiniętej. Czyli jednak słyszałem te złe plotki ;) Wray, dzięki za link.
Dav Napisano 22 Grudzień 2011 Autor Napisano 22 Grudzień 2011 @rozpruwacz Jestem od dziecka (dosłownie) fanem Obcego i bardzo dobrze znam te uniwersum. Na Prometeusza czekam już wiele czasu i śledzę informacje z nim związane. Widziałem też prawdziwy scenariusz (nie czytałem całego, bo to z tysiąc stron :D) i oficjalne zapowiedzi. Po prostu śledzę temat i będę pierwszą osobą w Polsce która kupi bilet do kina! Ogólnie zauważyć po scenariuszu można, że twórcy bardzo wzorują się na "zakazanej" historii ludzkości. Czyli to o czym sporo ludzi wie i na co są dowody, które "prawdziwi" archeolodzy określają jako "obiekty kultu". I wyśmiewają ludzi, którzy drążą temat i próbują się dowiedzieć prawdy o powstaniu naszej rasy, cywilizacji itd. A tutaj nawet oficjalnie się dowiadujemy, że Starożytny Egipt wcale nie był taki o jakim do dzisiaj myślimy, a pierwsza cywilizacja powstała na bardzo długo przed tą oficjalnie pierwszą. :)
Luki Luki Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Czyli to właściwie będzie dokument? Super!
Shogun 3D Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Teaser trailera? Tylko jeden podobny absurd mi przychodzi do głowy:
Nezumi Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Tutaj juz trailer http://opium.org.pl/2011/12/22/prometheus-zwiastun/
Rekomendowane odpowiedzi