Jump to content

Prometeusz - zapowiedź trailera

Dav

Recommended Posts

Yup, to ma być prequel Obcego, o którego fabule już od początku krążą jakieś niesamowite pogłoski.

Film ma ponoć skupiać się na genezie tak zwanego space jockey'a - międzygalaktyczna rasa odpowiedzialna za stworzenie ludzkości (czy jakoś tak). Załoga Prometeusza (nazwa nieprzypadkowa) będzie poszukiwać odpowiedzi na pytania o genezę ludzkości, a jednocześnie odnajdzie inny 'Obcy' gatunek...

To jest to "poszukiwanie początku, które przyczyni się do końca" co widać na plakacie.

@rozpruwacz

Możliwe, ale raczej pod koniec tej serii filmów się wyjaśni wszystko.

Oficjalnie Prometeusz NIE JEST prequelem Obcego. Dzieje się w tym samym uniwersum, ale opowiada o czymś innym. O tym jak ludzie wynaleźli sposób dotarcia do twórców naszego gatunku. Obcy w filmie będzie, ale nie w formie takiej jaką znamy tylko w nieco mniej rozwiniętej.

@rozpruwacz

Możliwe, ale raczej pod koniec tej serii filmów się wyjaśni wszystko.

Oficjalnie Prometeusz NIE JEST prequelem Obcego. Dzieje się w tym samym uniwersum, ale opowiada o czymś innym. O tym jak ludzie wynaleźli sposób dotarcia do twórców naszego gatunku. Obcy w filmie będzie, ale nie w formie takiej jaką znamy tylko w nieco mniej rozwiniętej.

Czyli jednak słyszałem te złe plotki ;)

Wray, dzięki za link.

@rozpruwacz

Jestem od dziecka (dosłownie) fanem Obcego i bardzo dobrze znam te uniwersum. Na Prometeusza czekam już wiele czasu i śledzę informacje z nim związane. Widziałem też prawdziwy scenariusz (nie czytałem całego, bo to z tysiąc stron :D) i oficjalne zapowiedzi. Po prostu śledzę temat i będę pierwszą osobą w Polsce która kupi bilet do kina!

Ogólnie zauważyć po scenariuszu można, że twórcy bardzo wzorują się na "zakazanej" historii ludzkości. Czyli to o czym sporo ludzi wie i na co są dowody, które "prawdziwi" archeolodzy określają jako "obiekty kultu". I wyśmiewają ludzi, którzy drążą temat i próbują się dowiedzieć prawdy o powstaniu naszej rasy, cywilizacji itd. A tutaj nawet oficjalnie się dowiadujemy, że Starożytny Egipt wcale nie był taki o jakim do dzisiaj myślimy, a pierwsza cywilizacja powstała na bardzo długo przed tą oficjalnie pierwszą. :)