Napisano 20 Grudzień 201113 l Już za dwa dni w Internecie zadebiutuje zwiastun najbardziej wyczekiwanej produkcji przyszłego roku - filmu sci-fi Ridleya Scotta - Prometeusz. Dzisiaj jednak udostępniono zapowiedź owego materiału. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2152
Napisano 20 Grudzień 201113 l Bzdura jest to robienie preview trailerow... Co nastepne? Platne trailery? Jeez.. Filmek po tych kilku milisekundowych scenkach zapowiada sie ok.
Napisano 20 Grudzień 201113 l Tak powinny wyglądać trailery. Krótkie przebłyski z filmu a nie wszystkie najlepsze sceny zlepione w jedną całość gdzie później idę do kina i wiem co się wydarzy :P
Napisano 20 Grudzień 201113 l Teasery to przecież stara praktyka. Osobiście wole teasery od trailerów :D w trailerach często jest za dużo pokazane : | Film zapowiada się super, czekam.
Napisano 21 Grudzień 201113 l Yup, to ma być prequel Obcego, o którego fabule już od początku krążą jakieś niesamowite pogłoski. Film ma ponoć skupiać się na genezie tak zwanego space jockey'a - międzygalaktyczna rasa odpowiedzialna za stworzenie ludzkości (czy jakoś tak). Załoga Prometeusza (nazwa nieprzypadkowa) będzie poszukiwać odpowiedzi na pytania o genezę ludzkości, a jednocześnie odnajdzie inny 'Obcy' gatunek... To jest to "poszukiwanie początku, które przyczyni się do końca" co widać na plakacie.
Napisano 21 Grudzień 201113 l Nic na podstawie tych teaserów nie można powiedzieć o filmie, jest to nie tyle reklama Prometeusza, co Ridleya Scotta robiącego Prometeusza. Poczekam na coś bardziej konkretnego zanim narobię sobie niepotrzebnie obietnic.
Napisano 21 Grudzień 201113 l Polski akcent w Prometeuszu to operator Dariusz Wolski. Bardzo lubię podejście do oświetlenia tego Pana.
Napisano 21 Grudzień 201113 l a to nie bedzie to tym statku ktory nadal sygnal S.O.S. ktory odebral Nostromo z pierwszej czesci?
Napisano 21 Grudzień 201113 l Byleby nie było "wątku miłosnego" to już będzie dobrze:) Oby tylko watek smolenski sie nie pojawil...
Napisano 21 Grudzień 201113 l może w końcu dowiemy się gdzie jest krzyż... ja się jakoś zajarałem tym filmem :)
Napisano 21 Grudzień 201113 l Autor @rozpruwacz Możliwe, ale raczej pod koniec tej serii filmów się wyjaśni wszystko. Oficjalnie Prometeusz NIE JEST prequelem Obcego. Dzieje się w tym samym uniwersum, ale opowiada o czymś innym. O tym jak ludzie wynaleźli sposób dotarcia do twórców naszego gatunku. Obcy w filmie będzie, ale nie w formie takiej jaką znamy tylko w nieco mniej rozwiniętej.
Napisano 21 Grudzień 201113 l @Dav Z kad tyle wiesz? damn.... IMDB - pro? mam nadzieje ze w przeddzien premiery nie bedziesz znal calego scenariusza ;)
Napisano 21 Grudzień 201113 l Ridley Scott Talks Prometheus, Giger, Beginning of Man and Original Alien. http://www.avpgalaxy.net/forum/index.php?topic=41273.0
Napisano 22 Grudzień 201113 l @rozpruwacz Możliwe, ale raczej pod koniec tej serii filmów się wyjaśni wszystko. Oficjalnie Prometeusz NIE JEST prequelem Obcego. Dzieje się w tym samym uniwersum, ale opowiada o czymś innym. O tym jak ludzie wynaleźli sposób dotarcia do twórców naszego gatunku. Obcy w filmie będzie, ale nie w formie takiej jaką znamy tylko w nieco mniej rozwiniętej. Czyli jednak słyszałem te złe plotki ;) Wray, dzięki za link.
Napisano 22 Grudzień 201113 l Autor @rozpruwacz Jestem od dziecka (dosłownie) fanem Obcego i bardzo dobrze znam te uniwersum. Na Prometeusza czekam już wiele czasu i śledzę informacje z nim związane. Widziałem też prawdziwy scenariusz (nie czytałem całego, bo to z tysiąc stron :D) i oficjalne zapowiedzi. Po prostu śledzę temat i będę pierwszą osobą w Polsce która kupi bilet do kina! Ogólnie zauważyć po scenariuszu można, że twórcy bardzo wzorują się na "zakazanej" historii ludzkości. Czyli to o czym sporo ludzi wie i na co są dowody, które "prawdziwi" archeolodzy określają jako "obiekty kultu". I wyśmiewają ludzi, którzy drążą temat i próbują się dowiedzieć prawdy o powstaniu naszej rasy, cywilizacji itd. A tutaj nawet oficjalnie się dowiadujemy, że Starożytny Egipt wcale nie był taki o jakim do dzisiaj myślimy, a pierwsza cywilizacja powstała na bardzo długo przed tą oficjalnie pierwszą. :)