GrzegorzPrzybys Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 (edytowane) Temat do bardzo luźnej interpretacji. Wszystko co wiąże się z parą wodną i światem nią napędzanym. Postacie, budynki, pojazdy, roboty - co komu przyjdzie do głowy. Ważne, żeby dało się wychwycić od razu ten specyficzny klimat steampunk'u Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 16.03.2012 23:59 SONDA: 17-19.03.2012 [ATTACH=CONFIG]85051[/ATTACH] Edytowane 17 Marzec 2012 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Dobry temat! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość EllEss Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 ZAKOŃCZENIE SESJI: 16.03.2011 23:59 SONDA: 17-19.03.2011 Praca na tzw. wczoraj. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 10 Marzec 2012 Autor Share Napisano 10 Marzec 2012 Nie wiem, jak będzie małe zainteresowanie to można przedłużyć w sumie chyba. Zwyczajowo TSP trwał zwykle kiedyś tydzień jak pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 Ja myślę, że jeśli zmienisz 2011 na 2012 to już nikt nie będzie się czepiał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 10 Marzec 2012 Autor Share Napisano 10 Marzec 2012 E tam. Rok w tą, rok w tamtą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 No nieeee! 5 postów i ani jednego obrazka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 trzeba było najpierw rozwiązać tę ważką kwestię daty! ;) ja niedługo spróbuję coś zmalować, fajny temat, luźny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 Jak był temat "infekcja" to bardzo chciałem zrobić jakieś zombiaczki, no ale zanim się obejrzałem to było po terminie. Ale nic straconego. Zwykła iskra na wysypisku parowych maszyn rozpoczęła zagładę ludzkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arlekin Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 Wiem, że są błędy, ale 1,5 h to niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 Karola- piękna faja ;) Moje całkiem z ręki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPartoo Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 RaVirr, to kryptosaksofon ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 Piękny KRYPTOSAKSOFON! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badfood Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 1,5 godziny na stempunkowy obrazek to niewiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 ja skromnie, ale chyba spróbuję jeszcze raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 karola-j - bardzo plastycznie.. pociągnij to dalej... może zrób z tej fajki takiego robota-ważkę.. co sam przylatuje jak chcesz zajarać :) no chyba że to instrument jakiś..... sucharek - ma baba kopa.... BPartoo - Facet wygląda jak wiktoriańska wersja ghostbustersa.... RaVirr - ładnie kolorek gra, choć nie czaję co te roboty robią... Grześ - fajny temat... i gratuluję wygrania poprzedniego tsp. Świetna praca.... w końcu idziesz w te klimaty. Od dawna Ci mówiłem że to jest to! Ja póki co dobiłem do 50 min.. jak coś to może jeszcze dziobnę to i owo :) BTW mam nadzieję Panowie, że mój maz nie okaże się równie proroczy jak powieści Julka Verne :) "Czy macie dość pary, Panowie?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 haha, za to kocham Twoje speedy Jakkas - technikę, że masz w małym palcu to jedno, ale te pomysły miażdżą! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 hahahah Dobre i z humorem glosuje na to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 Sucharek Świetny klimat! Mój faworyt póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 JakkaS, jedną z moich wad jest fakt, że najczęściej bardzo powoli rysuję, stąd chęć udziału w tych bitwach, aby wreszcie nauczyć się pracować szybciej. Na tę pseudofajkę wykorzystałam już całe 1,5h, aczkolwiek spodobał mi się zasugerowany przez ciebie trop i jak czas pozwoli, wykonam drugą wersję. Przy okazji - twój pomysł wywołał u mnie niekontrolowane nerwowe uniesienie kącików ust i okazanie światu zębów. hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 Jakkas rządzisz! Kurka, chciałbym za 10 lat malowac tak jak Ty, ale pewnie to za mało czasu żeby dojść do takiego skilla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 @Lucek, dziękuję bardzo! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plejground Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 Hej ho - witam wszystkich !! Jestem tu nowy wiec pytam - o co chodzi ze jest tylko 1,5h tzn nie chodzi mi o odpowiedz typu - masz 90 min na zrobienie czegos :) tylko nie rozumiem jak jest to spawdzane ? na uczciwosc ? wiem ze to moze glupie pytanie - ale nie znam tu wszyskich zasad i wole sie upewnic zanim zrobie cos zle :) > narazie i tak sie chyba wstrzymam. Pozdrawiam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 to jest zabawa. Nie ma tu nagród. To ma Ci posłużyć jako ćwiczenie albo test swoich umiejętności. Jeśli przekroczysz czas o 15 min nikt nie bedzie miał do ciebie żadnych pretensji. Jeśli będzie widać ze dłubałeś to pół dnia to szybko da się to wychwycić. Więc maluj i nie przejmuj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plejground Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 spoko dzieki! tak myslalem ale wolalem spytac :) i sorry ze pytam tutaj , bo chyba powinnienem zadawac takie pyt. w innym dziale . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 Extra temat i do tego całkiem niezłe prace. Może uda mi się coś naskrobać :) Jak na razie moimi faworytami są sucharek i JakkaS - świetne wykonanie, a i pomysł dobry :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plejground Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 hmm to moj 1st upload na max3d wiec sorry jak cos pomieszam :) Mialem nie brac udzialu ale jakos tak sie nudzilem ... przyznaje ze spedzilem okolo 2h w sumie bo pierwsze 30min freestylowalem z pomyslem az w koncu zdecydowalem sie na to - nie wiem skad mi sie to wzielo ale troche przypomina mi Gigera :) to tyle ode mnie > pozdro dla wszystkich 'Steam Slug' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 temat miły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 2h :( Miałem dylemat czy tu wrzucać, w razie zastrzeżeń nie bierzcie pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 sucharek, karola-j - dzięki dziewczyny, bałem się że właśnie panie będą się na mnie boczyć. I miło że się dzięki mnie uśmiechnęłyście. Tylko inna sprawa czy był to uśmiech spowodowany rysunkiem czy też faktem że Panom pary nie starcza :D karola-j - wiesz, tempo pracy myślę że jest inne kiedy się bawisz z formą, kiedy szukasz a inne jak masz pomysł w głowie i działasz. Ja na przykład babeczkę podpatrzyłem z refki a roboty to tylko parę czarnych plam plus wlany niebieski kolor w zaznaczone obszary i wymazany w kilku miejscach. Jak widać takiej uczciwej pracy jest w tym niewiele. Raczej proste rozwiązania załatwiają sprawę. I się nie przejmuj wolnym tempem pracy.. jak będziesz szybko pracować będziesz tylko brać więcej pracy i będziesz więcej siedzieć przy kompie. Czyli szybciej dostaniesz skrzywienia kręgosłupa, garbu czy co tam sobie wymarzyłaś tr3buh - wiesz... mógłbym to samo napisać przytaczając nazwiska kilku osób które dobrze znasz z tego forum, albo kolejną setkę znalezionych w sieci. Zawsze znajdziesz kogoś od ciebie lepszego o te 10 lat.. taka karma.. Kalberos- jeśli to o moim .. to dzięki... pumax - dzięki... Uriel - ładnie zmalowane i z klimatem... Plejground - zobacz linki: http://media.kansascity.com/smedia/2012/02/29/14/41/3cKI3.St.81.jpg http://tapety.joe.pl/tapeta/fantasy/miasta/miasto-umieszczone-w-szklanej-kuli.jpg http://decollage.pl/wp-content/uploads/2010/12/Nisse-Landscape8.jpg szkło to specyficzny materiał ale łatwo znaleźć referencje które pomogą je malować Do tego coś takiego: http://www.mosaicwallpapers.com/wallpapers/2560x1600/Old-Steam-Train_2560x1600_6319.jpg i rysunek ożywa. Fajny pomysł.. pociągnij go dalej... tylko czerń jest przewalona.. albo monitor wypalony ZiN - Stworek fajny ale tym tłem zasyfiłeś tylko ... czasem mniej znaczy lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plejground Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 JakkaS > hehe dzieki - ale nie mialem czasu na ref. bo nie planowalem tego namalowac ... i po paru wersjach zrobilem mu pseudo szklana 'muszle' na sam koniec - a ze przekroczylem czas to zrobilem to 'na szybko w 5min' - jest wiele tam blędow i nie jestem zadowolony do konca z tej pracy ale nie bede nic poprawial bo bylo by to nie Fair ! Ps - podoba mi sie twoja praca ale twarz mi nie pasuje do reszty ciala bo oczy sa na 'czole' - tzn - nie ma oczodołów i dziwnie to wyglada > poza tym super! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 no to ja dorzucę swoje trzy grosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapelusznik Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 Taka moja wizja, trochę mało czasu na zabawę detalem i kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 14 Marzec 2012 Autor Share Napisano 14 Marzec 2012 (edytowane) JakkaS napisał: "Czy macie dość pary, Panowie?" Mnie pary zawsze starcza: A Tobie Kuba? :D Edytowane 14 Marzec 2012 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 Grzesiu... boś młody.. boś młody. :D Ja już się muszę szanować.. i wiedzieć w który "gwizdek" ją kierować! pumax - jak mawia PO... mocarny pomysł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 (edytowane) od razu bez bicia się pucuje że było ze 3h, jak zdążę to spróbuję wyrobić się w czasie Jakkas, Grzegorz, świetne speedy. Edytowane 15 Marzec 2012 przez Bedyk jyrtert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 (edytowane) Tak na szybkiego w przerwie jakies 50 min Edytowane 15 Marzec 2012 przez Grzessko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 sporo się porobiło speedów :) chciałam zrobić drugiego ale już nie dam rady niestety także pasuję i całkiem obiektywnie widzę zwycięzcę w panu Przybysiu, pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 (edytowane) jakąś chwilę znalazłem i voila (marny ze mnie speedowiec ;]) pierwotnie miał być wehikuł jakiś, ale jeszcze większa bieda była ;] edit. zapomniałem czasu podać kilka minut ponad godzinę Edit. jeszcze sie zebrałem i posiedziałem półgodzinki czyli łącznie ok. 1 40 min, podmieniam też plik od razu Edytowane 15 Marzec 2012 przez yarosh dodatkowe info, kilka literówek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 Daaawno nie speedowalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 Całkiem "obiektywnie" widzę zwycięzcę w panu Bedyku, jest moc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 3h Bedyka to trochę przesada imho :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 (edytowane) CzAk1 doceniłbyś moją uczciwość co=] Nie liczyłem z zegarkiem w ręku, może nie było pelne 3 ale na pewno grubo ponad 2h=] W razie czego nie mam nic przeciwko jeżeli nie będzie mnie w sondzie, zresztą the winner właśnie znowu się pokazał ;] Edit: Z czego oczywiście jestem rad=] Edytowane 15 Marzec 2012 przez Bedyk vS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 piękny speed Omenie! jak dla mnie ex aequo z Grześkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 (edytowane) OmeN2501 & GrzegorzPrzybys - Cóż rzec mogę, jak dla mnie pozamiatane :D JakkaS - no ba :)! Edytowane 15 Marzec 2012 przez pumax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturadamczyk Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 prócz OmeN2501 & GrzegorzPrzybys prace Bedyk, Grzessko i sucharek także mają u mnie wysokie uznanie. Bardzo przyjemne prace:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 Proponuję wrzucić do sondy prace Bedyka, ale z adnotacją że poważnie przekroczył limit czasu. Kto będzie chciał to zagłosuję. Wydaję mi się że to sprawiedliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 Milosciwy Krolu Salomonie, a nie sprawiedliwiej by bylo rozciac obrazek na dwie czesci i wystawic do oceny tylko pol :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi