adek Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Ciekawostka od firmy Platige Image - interaktywna wizualizacja danych dotycząca produkcji intra do gry Wiedźmin 2. Firma przygotowała graf pokazujący jak skomplikowana i długofalowa jest produkcja animacji. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2333
KICI Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Miodzio. Szkoda, że nie można bardziej powiększyć.
Shogun 3D Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Można, na stronie możesz sobie ściągnąć całość w skali 1:1 pod linkiem "download poster".
mort Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 ladna infografika o niczym. nawet pusta scene z boxem mozna przedstawic jako ogromny projekt jesli uwzgledni sie wszystko do kodu binarnego wlacznie. Ogolnie malo czytelne lanie wody, a same dane nie sa specjalnie imponujace ;] Salve!
Luki Luki Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 (edytowane) ladna infografika o niczym. nawet pusta scene z boxem mozna przedstawic jako ogromny projekt jesli uwzgledni sie wszystko do kodu binarnego wlacznie. Ogolnie malo czytelne lanie wody, a same dane nie sa specjalnie imponujace ;] Salve! Fakt. 100 tekstur na postać to ja robię przed śniadaniem, i to jak mam gorszy dzień. Edytowane 13 Kwiecień 2012 przez Luki Luki
mallow Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 @mort: Czy o niczym? Można się spierać. Niektórych zainteresuje treść, innych nie. Mi podoba się sposób podania tego. Bardzo fajny dizajn. Drugorzędne (dla mnie) to czego dotyczy, ale chętnie bym sobie coś takiego na ścianie powiesił. Poważnie :-) ale może ja jakiś dziwny jestem.
Rotcore Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 ładne... ale męczące w czytaniu, a o czytelność w tego typu projektach chodzi...
Gość BiX Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Wolałbym to w zwykłym txt bo czytelność to tu jest nijaka...
jaceks Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Ciekawe podejście do wizualizacji danych. Mnie się ten pomysł kojarzy z legendarnym projektem przedstawiającym plan londyńskiego metra. Git design.
KICI Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Shogun 3D: Dzięki, nie zauważyłem. Mnie się to ciekawiej czyta niż tabelki w excelu. Nie co dzień można spotkać taki materiał a w nim trochę ciekawostek np. że Motion Capture wystartował wcześniej niż animatic. Oczywiście dla kogoś, kto na co dzień siedzi np. w wizkach, takie dane to raczej nic ciekawego a do tego zostały podane w jakimś kółku kolorowym ;-)
Monio Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 Chcętnie bym poprzeglądał dane z tego obrazka ale nie potrafię tego rozczytać. Infografika która słabo przedstawia informacje. Filmiki robicie przednie ale z infografikami to musicie powalczyć jeszcze. ;)
ezils Napisano 15 Kwiecień 2012 Napisano 15 Kwiecień 2012 Moze jestem jakis dziwny, ale dla mnie to jest w ogole nieczytelne. Mam takie samo odczucie jak Monio.
Traitor Napisano 15 Kwiecień 2012 Napisano 15 Kwiecień 2012 Szczerze mowiac duzo chetniej zobaczylbym tabelke przygotowana jako zwykly plik Excel. Material podany w ten sposob wyglada raczej na wywolanie efektu "WOW", niz na zaserwowaniu klarownej informacji zwiazanej z produkcja. Szacunek za film oczywiscie jest, i to nie ulega watpliwosci, ale sama tabelka jest kompletnie nieczytelna i mocno przekombinowana. Mam nadzieje, ze tworcy Excela nie zamontuja tego patentu w nowej wersji ich programu:)
dziadek3D Napisano 16 Kwiecień 2012 Napisano 16 Kwiecień 2012 ...też mi się wydaje że najważniejsze jest, żeby papier toaletowy był różowy...:)))
maru Napisano 16 Kwiecień 2012 Napisano 16 Kwiecień 2012 Ładne, ale przydałaby się chociażby jakaś legenda. Bo co np oznaczają te piktogramy z kołami zębatymi? Wydaje mi się że jako infografika jest to czytelne tylko dla osób pracujących nad trailerem.
KoMic Napisano 16 Kwiecień 2012 Napisano 16 Kwiecień 2012 scena C036, Ikonki do Fx itp nie dostaly zielonych boxow tla
Gość EllEss Napisano 16 Kwiecień 2012 Napisano 16 Kwiecień 2012 Widze ze nie tylko ja poczulem sie tu jak analfabeta. ;)
Rekomendowane odpowiedzi