COR Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 (edytowane) Cześć! Nazywam się Łukasz, jestem studentem architektury a dp zajmuję się w wolnych chwilach, Dorzucam na początek starsze prace, mam jeszcze do nich sentyment pierwszego Bamboo Fun;) [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] na koniec dzisiaj prawie skończona ilustracja, prawie bo straciłem wenkę i pójdzie narazie na bok:P edit: niech mi ktoś jeszcze powie jak się robi miniaturki, albo jaką rozdziałkę rzucać żeby dobrze się oglądało prace Edytowane 10 Lipiec 2015 przez COR
takashmen Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 witam na forum z jakiego okresu czasu są te prace, robisz wszystko jak należy są kopie mistrzów, screen capy, coś z głowy cartoony to twoje? o martwe nie pytam bo pewnie na studiach przez pierwszy rok tylko to... tak BTW który rok?
COR Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Napisano 7 Wrzesień 2012 chyba tylko pierwsza praca jest sprzed roku potem przeżyłem zgubienie rysika, mniej więcej w sesyjnym czasie kupiłem nowy tablet, więc reszta prac to szkice robione w ciągu ostatnich dwóch miesięcy (nie chciałem śmiecić mniej znaczącymi rysunami i szkicami, je na bieżąco umieszczałem na blogu http://pansienkiewicz.blogspot.com/ ) W cartoony i ilustracje bawię się teraz, pomysły z bańki:). A i na uczelni zaczynam trzeci rok (jak mnie sesja nie doścignie:P)
COR Napisano 10 Wrzesień 2012 Autor Napisano 10 Wrzesień 2012 (edytowane) kilka postaci z bańki kilkuminutówek [/img] [/img] z tygodniowego speedpaintingu [/img] i coś mnie jeszcze z tymi rybami wczoraj naszło tuż przed zasnięciem [/img] Edytowane 29 Październik 2013 przez COR
mrBone Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Ciekawie dzieje się w Twojej teczce ;) Rekin przyjemnie wyszedł. Szkoda tylko, że uciachałeś mu płetwę ogonową :> Ale moim zdaniem się nie sugeruj, świeżak ze mnie :P
COR Napisano 10 Wrzesień 2012 Autor Napisano 10 Wrzesień 2012 Masz racje, za ciasno go skadrowalem ale już sie polenilem i zostawiłem jak jest:p
Kalberos Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Rekin najlepszy zgadzam się, mogłeś dorysować mu pletwę ogonowa i byłby gites rysun :D
kontur Napisano 11 Wrzesień 2012 Napisano 11 Wrzesień 2012 Ładne są te kilkuminutówki. Fajnie widać podejmowane decyzje. Więcej takich ćwiczeń.
COR Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Napisano 11 Wrzesień 2012 dzięki panowie, dobre słowo zawsze motywuje:) a pana rybę pojechałem dalej i tak zostawiam, bez wyrzutów sumienia:P [/img]
Kalberos Napisano 11 Wrzesień 2012 Napisano 11 Wrzesień 2012 No od razu lepiej to się prezentuje dajesz więcej :D
wroniec Napisano 12 Wrzesień 2012 Napisano 12 Wrzesień 2012 Wróżę przyszłość w temacie. Starsze prace bardziej mi przypadły do gustu, postać na kominie i ikar rewelacja. Kilkuminutówki bardzo fajne, choć część nieczytelna.
COR Napisano 13 Wrzesień 2012 Autor Napisano 13 Wrzesień 2012 (edytowane) Robiłem ćwiczonka kilkuminutowych postaci i wyszło na to, że dwie pociąnełem na minut kilkadziesiąt także lądują tutaj. Jak wszystkie ostatnie prace rysunki w sketchbook pro/ ipad motór [/img] i browarek, (otwarta japa ponownie wyjszła ale co tam) [/img] jak znajdę trochę czasu i skaner uzupełnie temat o rysunki odręczne Edytowane 13 Wrzesień 2012 przez COR
wroniec Napisano 14 Wrzesień 2012 Napisano 14 Wrzesień 2012 Pierwsza praca trochę nieczytelna jak dla mnie. Nie bardzo wiem gdzie mam patrzeć, chyba za bardzo rozmyte kształty. Drugi bardziej mi podchodzi, a zwłaszcza ryjek.
COR Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Napisano 27 Wrzesień 2012 robię odświeżonko pierwsze dwa wymaziane na ipadzie w sketchbook pro w wolnej chwili, a żeby nie było za pusto jeszcze kilka obrazków ze szkicownika wyłapałem.[/img] [/img] [/img] [/img] jakieś uwagi oczywiście zawsze się przydadzą:)
Igi Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 Bardzo ładne :) choć popracowałbym trochę nad kładzeniem plamy bo momentami takie naciapane się wydaje. Gdzie tą architekturę studiujesz?
COR Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Napisano 27 Wrzesień 2012 na polibudzie w Gdańsku,a co do plamy to rzeczywiście próbuje nad nią jeszcze zapanować
ICE Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 Te cienkopisowy szkice przypominaja mi prace kolezenki Betty tu z maxa, macie nieco podobna stylistyke :) A w niektorych digitalach pokazujesz fajna miekkosc, ktora nadaje im specyficznego uroku.
COR Napisano 5 Październik 2012 Autor Napisano 5 Październik 2012 (edytowane) Cześć! Trochę się wczoraj ponudziłem w robocie i poćwiczyłem, kompo itd, co ciekawsze wrzucam: na początek tradycyjnie, jakaś dziunia [/img] scenki z robotami [/img] [/img] [/img] Edytowane 21 Marzec 2013 przez COR
blukazs Napisano 5 Październik 2012 Napisano 5 Październik 2012 Bardzo fajny styl!! Najbardziej podobają mi się szkice i te szablono-podobne rzeczy!!
COR Napisano 21 Marzec 2013 Autor Napisano 21 Marzec 2013 (edytowane) cześć! Dawno nic nie wrzucałem. Dzisiaj wilkołak docelowo do karty coś jak MtG tylko w klimacie urban fantasy. Edytowane 21 Marzec 2013 przez COR
COR Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 a dorzucę jeszcze jak w rezultacie wygląda z kartą.
COR Napisano 24 Marzec 2013 Autor Napisano 24 Marzec 2013 Trzy mazie z dziś, nieśmiało proszę o krytykę;)
n-pigeon Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Dobre szkice, pierwsze 2 wyglądają ciekawie, obrazek z stateczkiem ma miejscami zły value, ale to powinieneś sam widzieć. Osobiście chętnie wysmażyłbym coś gotowego z pierwszego szkicu, za panną na skale. Choć i z dwójki dało by się coś wizualnie fajnego zrobić, ciekawa abstrakcja, ale sam szkic nieczytelny.
COR Napisano 26 Marzec 2013 Autor Napisano 26 Marzec 2013 (edytowane) Dzisiaj dwa speedowe krajobrazy, zmienilem troche kolor w drugim Edytowane 27 Marzec 2013 przez COR
telthona Napisano 26 Marzec 2013 Napisano 26 Marzec 2013 fajna ta zatoka. szkoda że takie mocno szkicowe.
COR Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Napisano 5 Kwiecień 2013 (edytowane) to dzisiaj dwa widoczki speedowe z różnej paki trochę i potworek namaziany na iPadzie w święta z racji, że do normalnego tabletu nie miałem. Edytowane 5 Kwiecień 2013 przez COR
kamesanin Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 z 15 dziewusia z puszką w łapię no pykne :D w ogóle coraz przaśniej się tu robi psze pana
kamesanin Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 z 15 dziewusia z puszką w łapię no pykne :D w ogóle coraz przaśniej się tu robi psze pana
COR Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Napisano 8 Kwiecień 2013 Dzięki!:) Jako, że byłem w trasie ostatnio to wrzucam kilka obrazków ze szkicownika i szybciora na rozluźnienie:)
COR Napisano 10 Kwiecień 2013 Autor Napisano 10 Kwiecień 2013 Dwa takie gadżety szybkie bo teraz nie będzie raczej czasu coby wrzucać.
COR Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Napisano 22 Kwiecień 2013 Postanowiłem w końcu przerwać ćwiczonka na jakąś konkretniejszą prackę. Narazie muszę od niej odpocząć. Przyda się każda krytyka:)
mats Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Trochę perspektywa pyska się posypała na moje oko. Albo widać to od góry i wtedy nie widać drugiej strony szczęki albo od dołu i nie widać góry głowy a oko znajdywało by się wyżej i było widzianą krawędzią głowy. Ustawiłbym go pod inny kątem (tak bardziej od przodu) bo tak zupełnie od boku wygląda trochę nudno. Fajne kolory i trochę głupio mi to mówić, bo sam z walorem mam problemy, ale wydaje mi się, że miejscami jest mocno przepalony. Rozumiem mocne światło, większy kontrast ale chyba nie aż tak. Bryłę też chyba trochę zgubiłeś na dole (i w innch miejscach też) przez to światło na krawędzi, której przecież tam nie ma przy okrągłym kształcie ciała smoka. Ale ja się nie znam więc niech poprawi albo potwierdzi to ktoś kto ma większe pojęcie teoretyczne niż ja :P
Reanimator Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Tyle roznych stylow, ciekawe. Technicznie jeszcze chwile potrzebujesz imo (pewnosci kreski, a to zaden problem; doswiadczenie samego max3d pokazuje, jak ludzie z czasem zamieniaja sie w bogow ilustracji/conceptow), ale duza wartoscia jest to, ze masz fajne pomysly, troche odjechane. Fajne sa te formy: Trzymam kciuki:)
francez Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 To co od siebie mogę dodać to może dobrze by było gdyby ta dolna część smoka popadła w cień, który tworzyłby foreground, dodałoby więcej głebi. Gęba smoka coś nie teges, jak już napisane wyżej. Mam wrażenie, że nie do końca byłeś pewien efektu, który chcesz wywołać tego strumienia światła/magicznej wiązki, która pada w paszcze.
COR Napisano 3 Maj 2013 Autor Napisano 3 Maj 2013 Dziękuję bardzo panowie za rady, gdy kiedyś będę kończył tego smoka na pewno się do nich zastosuje:) A żeby nie postować bez obrazków to wrzucam takiego cfaniaka co go wymodziłem pomiędzy rzeczami na studia: aha i jeszcze się zabieram do zrobienia konkretniejszego obrazka o typku spadającym między wieżowce, broniącym się przez atakujące boty, w oddali widać statek matkę, będę wdzięczny za rady odnośnie kompo, nie chciałbym tego skopać na wstępie, jak narazie maznąłem coś takiego z iPadła na szybko
COR Napisano 7 Maj 2013 Autor Napisano 7 Maj 2013 Takie sobie ćwiczonko zrobiłem, próba "ubrania" losowych bryłek w skóry zwierzaków.
motyl Napisano 7 Maj 2013 Napisano 7 Maj 2013 super kolorki!:) a pociągnąłeś coś z poprzednim szkicem?
COR Napisano 8 Maj 2013 Autor Napisano 8 Maj 2013 Jak narazie pracuje nad konceptem postaci na pierwszym planie, jak dojdzie do jakiegoś porządniejszego efektu to wrzucę stepy:)
jameli Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Czy tylko dla mnie ten glut-nos-psa wygląda dziwnie? :p Poza tym super ćwiczenie! Fajnie to wychodzi! Rekin z początku też fajny. Gdzie studiujesz architekturę? Ja skończyłam warszawską ^^ U mnie tak było, że 3/4 po drugim roku skończyło przygodę z rysunkiem. Nie daj się! :p Fajnie Ci idzie. Powodzenia ;)
Piret Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Fajny pomysł z tym ćwiczeniem :) Jestem ciekawa kolejnych etapów pracy i czekam na koncepty kolesia z pierwszego planu :) Pozdrawiam
COR Napisano 8 Maj 2013 Autor Napisano 8 Maj 2013 Ja siedzę w Gdańsku:) Podziałałem trochę z tym rysunem i zmieniła mi się trochę koncepcja, pionowo jest chyba bardziej dynamicznie:) wrzucam również wersję bez cienia, z samym zarysem zbroi, trochę ją umocniłem, z takiej spidermanowo lateksowej na bardziej Crysisową:P
Gość piofoks Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Na moje oko zdecydowanie pion :) tak dalej jest jazda !
motyl Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 hah a dla mnie drugi :) super design stroju! hm nie myślisz że lepiej scenka by wyglądała w nocy?
COR Napisano 8 Maj 2013 Autor Napisano 8 Maj 2013 Może zrobię rzeczywiście również dla próby wersję w nocy, bo jesteś kolejną osobą, która to podpowiada:) Jedyne co w wersji nocnej by mi się nie podobało to fakt, że musiałbym zrezygnować z tych błękitów na szkle a bardzo mi one odpowiadają:P
badassky Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Bardzo podoba mi się ta praca ze smokiem! Tez jestem za nocną wersją ;) Wiem, że to wczesne stadium ale postaram się coś zasugerować. W postaci możesz dodać trochę szumów na nogi(nawet trochę perspektywy powietrznej) i koniecznie jakiegoś motion blura. Tło przyciąga zdecydowanie za dużo uwagi i mocno kłóci się z postacią o władzę nad obrazkiem ;) Ogółem kompozycja jest trochę za ciasna. Anatomicznie postać lepiej wyglądała na szkicu. Można bardziej się nim zasugerować.
WWWoj Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Może spróbój ustawić linie zbiegu perspektywy bardziej wzdłuż luf pistoletów? Wtedy sytuacja byłaby chyba czytelniejsza.
COR Napisano 11 Maj 2013 Autor Napisano 11 Maj 2013 Experymentuje dalej, niestety teraz trochę czasu brakuje ale robie co się da:) Zmieniłem trochę kolortystykę wg rad, stwierdziłem że najlepszym wyborem między nocą a dniem jest zmierzch:)
COR Napisano 14 Maj 2013 Autor Napisano 14 Maj 2013 W między czasie dla odpoczynku od spadającego typa [/img] no i kolejny kroczek
Rekomendowane odpowiedzi