Igi Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 (edytowane) Cześć :) To mój pierwszy post od siedmiu lat tutaj, więc chciałem się przywitać ze wszystkimi jeszcze raz :) Chciałem pokazać parę moich prac, głównie z lat 2010-2012 2D ale myślę, że jakieś 3D też powinny się pojawić. Edytowane 4 Kwiecień 2015 przez Igi
Dann.G Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 Witaj zatem. W pierwszej pracy anatomia nieco poległa.., w nogach zwłaszcza. Proporcjonalnie są zbyt krótkie w porównaniu do torsu.., ale za to druga praca bardzo pozytywnie wypada, fajnie użyte środki wyrazu. Można by było jedynie poświęcić nieco więcej uwagi dłoniom ;) Pozdro.
Status Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 Poza tym co zauważył już kolega, troszeczkę przybrudziłeś. Sam pomysł jest bardzo fajny i odbieram bardzo pozytywnie obie prace.
Igi Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Napisano 27 Wrzesień 2012 Poza tym co zauważył już kolega, troszeczkę przybrudziłeś. Sam pomysł jest bardzo fajny i odbieram bardzo pozytywnie obie prace. Dzięki. Nie rozumiem co chcesz powiedzieć przez "przybrudziłeś" ;) Lubisz malarstwo Williama Blake'a? :) Chyba nie zapadł w mojej pamięci bo musiałem go sobie sprawdzić na googlach, ale obrazy jak najbardziej kojarze. Widzisz jakieś podobieństwa?
Igi Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Napisano 27 Wrzesień 2012 I jeszcze taki górnik z orkiestry smętnie patrzący w śląsk, szczerze mówiąc nie wiem czy to zaliczyć do conceptu postaci czy do ilustracji… tak z 5 dni pracy.
Miłosz3ds Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 Kolorystycznie bardzo, a pierwszy dodatkowo z "Bogiem stwarzającym Wszechświat" mi się skojarzył jakoś, nie wiem szczerze mówiąc czemu. Dawaj dalej, wrzucaj więcej! :)
Status Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 Wracając do "przybrudziłeś": są kolory które się ze sobą gryzą i nie powinny być używane ze sobą, bo stwarzają wrażenie brudu. Niestety nie powiem Ci nic więcej bo sam często taplam się w tym brudzie i wyjście z tego bagna zajmuje mi sporo czasu. Czasami po 4h męki dopiero mogę powiedzieć, że chyba nie jest już tak źle ;). Ogólnie na forach malarskich często występuje pojecie brudu, a bardziej doświadczeni potrafią skorzystać z brudu na swoją korzyść. Tutaj ciekawy wątek ---> http://www.tessart.pl/smf/index.php?topic=1303.0
Igi Napisano 2 Listopad 2012 Autor Napisano 2 Listopad 2012 Jeszcze takie ostatnio zrobiłem. Bawiłem się nakładaniem ręcznie malowanych tekstur, takie mazie farbą akrylową.
WojtekFus Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 http://s12.postimage.org/dtl6qxm3h/irene.jpg - > Ten naprawdę super. Wygląda jak rysowany pastelami. I tu kolorki bardzo spoko - > https://dl.dropbox.com/u/5075030/aktywne%20linki/spid.jpg I nie unikaj dłoni! :D
Igi Napisano 6 Listopad 2012 Autor Napisano 6 Listopad 2012 Dzięki ;) I nie unikaj dłoni! :D Masz mnie. Kiedyś muszę się tego nauczyć…
Igi Napisano 10 Listopad 2012 Autor Napisano 10 Listopad 2012 Dziś mały update, bo stało się coś strasznego: zepsuł mi się komputer. Zepsuł a raczej sam go zepsułem podczas czyszczenia urwałem gniazdo wentylatora z płyty głównej... Namalowane więc na pożyczonym komputerze bez wszystkich moich pędzli, zmieniłem z tej okazji stajla. Spid tak z dwie godziny.
karola-j Napisano 11 Listopad 2012 Napisano 11 Listopad 2012 Zdecydowanie dobre speedy, podoba mi się paleta barw i oświetlenie na dwu ostatnich.
Igi Napisano 16 Listopad 2012 Autor Napisano 16 Listopad 2012 (edytowane) Daje kolejnego speeda, czarno białe narysowane gdzieś*w godzinę potem straciłem rachubę czasu. Zrobiłem GIFa :D Edytowane 16 Listopad 2012 przez Igi
Igi Napisano 24 Listopad 2012 Autor Napisano 24 Listopad 2012 Ciężko wyrobić się z zadaną rutyną 3 obrazków tygodniowo, ale próbuję. Miewam dziwne sny ostatnio, poniżej interpretacja jednego z nich ;) I jeszcze dorzucę jakieś tradycyjne, szybkie w godzinę, malowane z natury.
Swiezy Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 Ciekawa teczka, chętnie będę oglądał. Pozdrawiam
Igi Napisano 26 Listopad 2012 Autor Napisano 26 Listopad 2012 UPDATE :) (Muszę mocniej przyłożyć się do enviromentali bo mało tego robiłem, praktyczni w ogóle).
Igi Napisano 27 Listopad 2012 Autor Napisano 27 Listopad 2012 Wziąłem się za tematy sci-fi, chciałem stworzyć coś w stylu postmodernistycznego krążownika, no ale trochę mnie przerasta. Na początku to miała być latająca katedra ale uznałem, że to śmieszne :) Zacząłem od podkładu 3d z 3 statkami, zostawiłem jeden ale wydaje mi się że powinien być drugi na dole bo pusto. Planetę mam zamiar zrobić w 3d i podmalować. Proszę pomóżcie :)
KaliditusZaliditey Napisano 29 Listopad 2012 Napisano 29 Listopad 2012 Wydaje mi się,że mocną stroną 3d jest możliwość stworzenia skomplikowanych architektonicznie objektów, bez wykreślania, tymczasem w tej rakiecie jest tego za mało, skoro możesz poszaleć z detalami, konstrukcją itd. to czemu tego nie robisz. Jest fajna podstawa kompozycji i za wcześnie na jakieś obligatoryjne oceny w którym kierunku mógłbyś rozwinąć ten pomysł.Pozdrawiam.
Igi Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Napisano 1 Grudzień 2012 Odstawie temat statków na razie, może musi się odleżeć. Dla odmiany kosmicznych fajerwerków wrzucam kojący oczy las :)
KaliditusZaliditey Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 Śnieg można by chyba poprawić. Nie chyba ale na pewno.
Mellon Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 J/W - Troche blekitu na sniegu i bedzie super
WojtekFus Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 Za dużo tego rgb splita. Spróbuj naturalną prackę potraktować sharpenem, usunąć go tam gdzie nie chcesz, żeby padał wzrok (zostaw na focal poincie). Dodaj trochę graina z Filter Gallery na osobnej warstwie z opacity 10%. Pomachaj też trochę curvesami na adjustment layerze. Tyle jeśli chodzi o postpro ode mnie :)
Igi Napisano 11 Grudzień 2012 Autor Napisano 11 Grudzień 2012 @KaliditusZaliditey @Mellon @WojtekFus dzięki za wsparcie. Postaram się jeszcze ten las poprawić, na razie studia zajmują mi za dużo czasu i nie mam kiedy rysować :( Mały update, wrzucam koncept statku.
Igi Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Napisano 17 Grudzień 2012 Skończone :) Insiprowane animacją Juliana Antonisza, w której to wyjaśnione jest dlaczego w miarę starzenia się dni płyną coraz szybciej i szybciej. "Proszę spojrzeć na duży model Projektora Życia. Oto Taśma Życia, Świadomości i Osobowości. Odwija się z górnej szpuli coraz prędzej, mimo, że przesuwa się z tą samą szybkością liniową to jednak odwija się z coraz większą predkością kątową. Górna szpula kręci się coraz szybciej w miarę jak ubywa z niej taśmy a dolna coraz wolniej jak jej taśmy przybywa." Polecam obejrzeć sobie tą animację "Kilka praktycznych sposobów na przedłużenie sobie życia." Starałem się narysować twarz bez refek. korzystałem tylko do układu zmarszczek i oświetlenia ucha. Nie jest to trochę zamęczone? Bo osobiście odniosłem takie wrażenie pod koniec. making of ;)
KaliditusZaliditey Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Obrazek ma niepowtarzalny klimat analogowych ilustracji SF z lat 80tych(lajkowałem). Jak dla mnie nie jest zamęczona(nawet by można jeszcze,wszak chodzi o spowolnienie upływu czasu)Natomiast nasuwa mi się pytanie- Jeśli pierwsza szpula to żywot człowieczy,który przyspiesza, to czymże jest ta druga???
yarosh Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 (edytowane) dolna to przeżyty bagaż doświadczeń, istota naszego życia, w związku z tym, że dużo przeżyliśmy coraz mniej zatrzymujemy się nad tym co nas otacza i rzadziej trafiamy na coś co nas zachwyca, dlatego pierwsza część życia mija nam wolniej bo wszystko jest nowe i chcemy wszystkiego spróbować, a druga mija nam szybciej, bo wydaje się nam że już większości spróbowaliśmy i bagaż naszych doświadczeń szybciej nas ciągnie do przodu (wkrada się taka rutyna życia ) czy jakoś tak w końcu taśma albo się kończy albo zacina i przepala i trzeba zacząć wszystko od nowa, albo wyrzucić do kosza (to już zależy od światopoglądu) a praca jak dla mnie fajna :) Edytowane 18 Grudzień 2012 przez yarosh
kamesanin Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 a ja powiem tylko ale fajniuuusi obrazek ]:D
Igi Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Dawno nic nie wrzucałem, zapaprałem się w jakieś 3D, ale ostatecznie coś mam — 5 minutowy szkic twarzy "z głowy", próba z cartoonowym klimatem oraz studium hejtu, nienawiści i zła :D
Igi Napisano 8 Styczeń 2013 Autor Napisano 8 Styczeń 2013 Chwyciłem się za creature design, ale nieprzyjemnie maluje się takie rzeczy. Wypełniają głowę złymi myślami.
KaliditusZaliditey Napisano 8 Styczeń 2013 Napisano 8 Styczeń 2013 Przyjemniaczek, mam takich kilka w łazience pod zlewem.
Igi Napisano 8 Styczeń 2013 Autor Napisano 8 Styczeń 2013 Kurczę, właśnie zrobiłem coś nie tak. Miała to być wielka, okropna kreatura z serca piekieł a wyszedł wstrętny pająk bez głowy i jednej pary nóg. Może niższy punkt widzenia by tu uratował ale chyba nie chce mi się już do tego wracać. Zastanawiałem się ostatnio nad koncpetowaniem potworów. Często powstają na bazie jakiś zwierząt — ptaków, owadów, różnych morskich żyjątek, a czy znacie może jakieś przykłady, które wyglądają jak coś zupełnie nowego, nie z tego świata?
Igi Napisano 12 Luty 2013 Autor Napisano 12 Luty 2013 Siema :) Strasznie dawno nic nie zrobiłem bo były sesje i inne niepotrzebne rzeczy, ale coś wyskrobałem. Co sądzicie?
biglebowsky Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 Fajny pomysł z tym kryształowym hełmem. Może sam kształt nie jest do końca przemyślany jeszcze ale idea świetna i nawet ma kilka momentów ślicznie i malarsko rozwiązanych. Tylko reszta ubrania do tego nie pasuje, może takie kryształy powinny się gdzieś jeszcze w stroju pojawić, moze wzor na takiej obrączce na ramię powinien być kanciaty. Pewnie pasowało by srebrne futro. albo kompletnie futurystyczny kostium.
ICE Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 Przewijalem prace z gory do dolu i zatrzymalem sie na dloni mowiac " oooouu " Wszystko lykam ze smakiem, tylko nie ta plastikowa dlon, to wina krawedzi, wjedz tam kilkoma twardymi pociagnieciami i zmyj ten plastik :) Pozdro!
ewichan Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 A ja mam wrażenie że ta kobieta ma za krótkie przedramię ( czy jak tam się nazywa ta część ręki od łokcia do nadgarstka ) Ale ogólnie szacun za całą teczkę :)
Igi Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 @biglebowsky, @ICE, @telthona, @ewichan wielkie dzięki za komentarze :) Co do dłoni to też nie mogę jej przeboleć, muszę się bardziej postarać, powinienem ją dziś jeszcze poprawić. Co do przedramienia to raczej nie jestem pewnien co do poprawności układu dłoń-łokieć, bo nie miałem zbyt dobrych refek do tego i trochę kombinowałem. Odnośnie stroju próbowałem gdzieś wciskać jeszcze takie kryształy ale jakoś nie mogłem tego ogarnąć i robił się okropny bajzel na obrazku. Z drugie strony futro nie byłoby głupie. Na pewno dodawałoby majestatu i byłoby bardziej adekwatnym strojem na taka pogodę :D
CUKIERASS Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 kryształowy hełm ochrony przed zimnem +1 ;) bardzo fajny pomysł
Igi Napisano 3 Marzec 2013 Autor Napisano 3 Marzec 2013 (edytowane) No i cholerka nie poprawiłem tej dłoni jeszcze :P Za to daje dwa nowe. W pierwszym przyznaje się, podmalowałem fotkę ale tylko to co jest na ziemi, zresztą widać, dziewczyna i reszta jest moja :P Edytowane 3 Marzec 2013 przez Igi
Kalberos Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 Ta babeczka rewelacja, ciekawie użyte brushe więcej takich proszę :D
ortheza Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 bomba jest niezla tylko uklad malo ciekawy, az sie prosi zeby byla kontra dla ukosu bomby.
Igi Napisano 8 Marzec 2013 Autor Napisano 8 Marzec 2013 @Kalberos, @ortheza dzięki za feedback Speed w godzinę przed wyjściem na zajęcia :P mam wrazenie ze jak rysuje bez refek to kobiece twarze wychodzą mi jakieś strasznie zmaskulinizowane :P
Urbanboogie Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 (edytowane) Bardzo fajne! Strasznie podobają mi się brushe i kolory! Pocieszę Cię że ten speed to ideał kobiecego piękna w porównaniu z babochłopami które wychodzą miii jak maluję twarze bez refek :p Hehe, chociaż drwić sobie z nich mogę, bo skoro nie istnieją, to ich nie urażę w dzień kobiet :p A ta jest moim zdaniem wręcz atrakcyjna, nawet wg. normalnych standardów Edytowane 8 Marzec 2013 przez Urbanboogie ort :)
ewichan Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Ten portret jest malowany techniką tradycyjną czy digital? Bo jeżeli digital to świetne pędzle!
Rekomendowane odpowiedzi