Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czas na teczk臋 nadszed艂, no to zak艂adam.

Nowsze i starsze rzeczy, w kolejno艣ci od g贸ry. Uwagi i krytyki jak zwykle mile widziane.

storm222cghub.jpg

fszdvg5d4-Recovered6jasndig.jpg

paletree42poprawacghub.jpg

lab.jpg

riva3poprawkacghub.jpg

carnival.jpg

morning_final.jpg

dragonvillage_finpoprawa.jpg

mountainsdogfight1_dig.jpg

valhalla_zloto_2poprawacghub.jpg

shanghaiwip_cut2cghub.jpg[ATTACH=CONFIG]91300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92446[/ATTACH]

Edytowane przez najtkriss

• Odpowiedzi 74
  • Wy艣wietle艅 21,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

WItamy dobrze si臋 dzieje , ch艂opaki wytkn膮 tobie b艂臋dy i doradza co zrobi膰 by by艂o lepiej :D ja zauwa偶y艂em ze brudzisz kolory ta czer艅 jest niepotrzebna Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

bump

Dwie nowe, z kolorkami na razie staram sie nie szale膰 i dope艂niaj膮ce stosowa膰.

vhdtby5dhbrtd-Recovered22.jpg

linkage3.jpg

Napisano

Czasami gubisz si臋 w tych kolorkach i u偶ywasz zbyt du偶o czerni, a przynajmniej tak to wygl膮da. Prace s膮 jednak bardzo klimatyczne. No i masz banie pe艂n膮 艣wietnych pomys艂贸w oby tak dalej. Ode mnie dzisiaj gwiazdki.

Napisano

Super klimat! Fajnie dzia艂asz tymi dope艂niaj膮cymi, ale w ca艂o艣ci brakuje mi jakich艣 subtelno艣ci i momentami wyczucia z saturacj膮. Bardzo fajny design tych budynk贸w i sama stylistyka zaczyna by膰 ju偶 Twoj膮 charakterystyczn膮 cech膮 :D 呕eby nie by膰 go艂os艂ownym odno艣nie tego wyczucia podlinkuje Pana, kt贸rego prace mog膮 Ci si臋 spodoba膰. Rzu膰 okiem :)

http://www.noahbradley.com/

Pozdrawiam i czekam na wi臋cej!

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim, widz臋 偶e musz臋 powalczy膰 z tymi czerno艣ciami. A pana Noaha znamy i lubimy, ale bez przesadyzmu.

Napisano

Dobrze si臋 dzieje, nie rozumiem tylko sk膮d wzi臋艂y si臋 tu te my艣liwce,jaka艣 starsza praca?

Martwa uwidacznia problem z czarnymi dziurami,brudkami,kt贸re niekiedy pojawiaj膮 si臋 w twoich malunkach.

A tak to na plus i wida膰 偶e nie p臋kasz przed bardziej skomplikowanymi kompozycjami.

Napisano
  • Autor

Szalej膮cy kolosalny 偶ywio艂ak, tutaj ziemi. Stara艂em sie nie schodzi膰 poni偶ej 10% brightness, no i mam ju偶 dobr膮 gamm臋 na 25 i 10%, wi臋c mam nadzieje 偶e ju偶 takie to czornyje nie jest.

CHoW307_najtkriss.jpg

Napisano

Faajneee! chociaz brakuje mi konsekwencji w zarzadzaniu detalem. W kazdym razie poprzednie prace z teczki bardzo fajne :), a te z wschodnim rysem nawet rewelacyjne.

Napisano

Jest radocha z malowania id藕 dalej swoj膮 drog膮, a z tymi brudkami to nie chodzi o to,偶e nie mo偶na u偶ywa膰 czerni,mo偶na, tylko to kwestia w du偶ej mierze samej kompozycji jak i mieszania kolor贸w.Koncepty filmowe s膮 cz臋sto dowalone do czerni.Pozdr.

Napisano

Super fajnie namalowane!! Ale czepi臋 si臋 troch臋 do kompozycji ;) Ot贸偶, chodzi o to, 偶e wszytko jest skupione po lewej stronie.

Do perfekcji brakuje mi tylko odbicia postaci w poziomie :) Jak b臋dziesz mia艂 czas to bardzo prosz臋, 偶eby艣 spr贸bowa艂 tego zabiegu.

Z wielk膮 ch臋ci膮 zobaczy艂 bym to w takiej formie :)

Napisano

Mi przede wszystkim brakuje wyczucia skali, miejscami li艣cie i ro艣liny wydaj膮 si臋 standardowo ma艂e jak gdyby ten z za艂o偶enia kolos by艂 wielko艣ci czlowieka, mo偶e jest to te偶 wynikiem niekonsekwentnie poprowadzonego detalu albo za ma艂o perspektywy powietrznej... kolor syty, wyrazisty, za bardzo oddali艂e艣 mu jego lew膮 r臋k臋 przez co teraz czyta si臋 jakby mia艂 obie rece ku g贸rze tyle 偶e ta druga jakas zniekszta艂cona albo schowana nieco za nim/za drzewami na grzbiecie... pozdro

Napisano

Ciekawe rysunki i wiele si臋 dzieje na nich, na temat kolor贸w to ju偶 Status powiedzia艂 i w sumie zgadzam si臋 z tym.

Pozdrawiam ;)

Napisano

najtkriss: szkoda 偶e obrze偶a obrazka tak bardzo odpu艣ci艂e艣.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki, macie racje ze zrypan膮 skal膮 i odpuszczeniem, powinienem by艂 horyzont da膰 wogle na cz艂owieku a nie 偶ywio艂aku, no ale nie chce mi sie ju偶 do tego wraca膰.

@polka dot babilon stary, tyle 偶e go troche wy偶ej pobudowali :D

nastepna martewka, tym razem pod tytu艂em "who needs composition anyway"

martwa2.jpg

Napisano

fajna ta martwa... faktury dobrze wysz艂y - podoba mi si臋 艣wiat艂o tego pomara艅czowego czego艣

Napisano

艢wietna martwa, pozazdro艣ci膰 talentu, super kolory i forma. ;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ale si臋 tu zakurzy艂o. To mo偶e co艣 wrzuc臋.

ship-web-900W_zpsf05775fd.jpg

Edytowane przez najtkriss

Napisano

Zawaliste to ostatnie, jedynie odbicia ognia na wodzie nie wygl膮daj膮 ca艂kiem naturalnie. Nie zmienia to jednak og贸lnego bardzo dobrego wra偶enia:>

Napisano

Fajne rzeczy, ale popracuj nad walorem, bo niektore pracki sa ze tak powiem "oczojebne" :D

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki. Naturalniejsze odbicia by odci膮gn臋艂y uwag臋 od focal pointu, a 偶e i tak z kompozycj膮 troch臋 zwali艂em to ju偶 tego nie chcia艂em.

A tu nowa pracka, pr贸buje nad klimacikiem pracowa膰.

mek_zpse423d743.jpg

Napisano

艢wietne te pracki :) Naprawd臋 kawa艂 dobrej roboty.

A偶 si臋 dziwie, 偶e jeszcze nie dosta艂e艣 gwiazdek.

Ju偶 to naprawiamy !

Napisano
  • Autor

Czymkolwiek te gwiazdki s膮, ale dzi臋ki.

Kontynuuj膮c t膮 gr臋 z piratami, wrzucam kilka kart i 偶eton贸w z niej.

skarb-web-500x500_zpsa3205742.jpg

skeleton-web-600x600_zps19b6da0a.jpg

dagger-web-600W_zps1ef9b199.jpg

whitebeard-web-600x600_zps8c6131b8.jpg

cobalt-carl-web-600x600_zpsce64e0a2.jpg

A to to do legendy 5 kr臋g贸w

house-of-prophecy_zpsdb487f21.jpg

Napisano

Wymiatasz! Czerwone to musi byc jakis loading screen do jakiejs gry i ta ga艂膮藕 na 1. planie musi si臋 rusza膰! :P Epicko

Napisano

Panie Najtkriss bardzo ladne te pirackie klimaty. Fajnie kolory i planowanie kompozycji. Ostatni speed z wodnymi zombie ma klimat. Jedyne co mi nie za bardzo pasuje to twarze. Czego艣 im brakuje moim zdaniem

Napisano

Smaczne s膮 te pracki, najlepszy klimat maj膮 dwie ostatnie, plusik za halloween'owy smaczek w przedostatniej :)

Napisano
  • Autor

@COR twarze kiepskie, bo ja niestety ostatni raz o anatomii w liceum na biologii s艂ysza艂em. Wstyd sie przyzna膰 ale te postaci s膮 ci臋偶ko bazowane na zdj臋ciach koleg贸w.

@Pinokio temat by艂 halloween mansion, to tak gupio bez dy艅ki nie? :D

To jeszcze jeden, pyraimd lord, ale zaj膮艂 mi 艂adnych 40 min dlatego publikuje to tylko w Max-TiVi.. tfu, 3d.

lord-of-pyramids-web_zpsc8d0e462.jpg

Napisano

Bardzo mi si臋 podobaj膮 spitpainty. My艣l臋, 偶e nied艂ugo b臋dzie wida膰 rezultaty tej systematycznej pracy ;) Tak trzymaj. A co do l5k, to b臋dzie nowe wydanie podr臋cznika?

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki. Nie wiem nic o podr臋czniku, ja tam tylko sprz膮tam. To znaczy obrazki rysuje. B臋dzie wychodzic teraz ta Ivory Edition, to mo偶e i nowy podr臋cznik te偶? Pozdr

Napisano

Bardzo fajny kadr w ostatnim obrazku, podoba mi sie takze, jak namalowales te bambusy; wygladaja bardzo zdrowo :)

Napisano

Zajebista prostota i jednoczesny detal, tak jakby艣 mazn膮艂 dwa razy a uzyska艂 mega wyostrzone wszystko, oczywi艣cie wiadomo, 偶e tak to nie wygl膮da, jednak jak dla mnie, wy艣mienicie.

BTW: Wida膰 du偶y progres co do czysto艣ci prac, wystarczy spojrze膰 na 1 post.

Edytowane przez porrr13

Napisano

Jakbym by艂 brytyjczykiem to bym powiedzia艂: Splendid!

Napisano
  • Autor

I jeszcze wi臋cej kart z legendy

auspiciousarrivalchrisostrowski900w_zps0a6bba21.jpg

carpenter_shrine_chris_ostrowski_900w_zps8f2f66d8.jpg

defensivememorialchrisostrowski900w_zps24013fea.jpg

templeofserenitychrisostrowski900w_zpsccc0094e.jpg

newcourtchrisostrowski900w_zpsfba52a0b.jpg

templeoftheheavenlycrabchrisostrowski900w_zps32d9cd0b.jpg

houseofloosesilkchrisostrowski900wtest_zps7cf34672.jpg

streetsofthesecondcitychrisostrowski900w_zpsbaae41ea.jpg

kumitegroundschrisostrowski900w_zpsc311585b.jpg

untouchedlandschrisostrowski900w_zps1a5be630.jpg

familiarterrainchrisostrowski900w_zps2f8601ae.jpg

past_and_futurechrisostrowski900w_zps4cfe4607.jpg

Tu taki mp z klasy z cgma (jedyny co mi wyszed艂 jako艣)

matte1chrisostrowski900w_zpsa4a10a16.jpg

I wi臋cej pirat贸w

skeletwip_zps1e10c3b2.jpg

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci