najtkriss Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 (edytowane) Witam, Czas na teczkę nadszedł, no to zakładam. Nowsze i starsze rzeczy, w kolejności od góry. Uwagi i krytyki jak zwykle mile widziane. [ATTACH=CONFIG]91300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92446[/ATTACH] Edytowane 27 Czerwiec 2015 przez najtkriss
Kalberos Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 WItamy dobrze się dzieje , chłopaki wytkną tobie błędy i doradza co zrobić by było lepiej :D ja zauważyłem ze brudzisz kolory ta czerń jest niepotrzebna Pozdrawiam
najtkriss Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 bump Dwie nowe, z kolorkami na razie staram sie nie szaleć i dopełniające stosować.
Status Napisano 23 Październik 2012 Napisano 23 Październik 2012 Czasami gubisz się w tych kolorkach i używasz zbyt dużo czerni, a przynajmniej tak to wygląda. Prace są jednak bardzo klimatyczne. No i masz banie pełną świetnych pomysłów oby tak dalej. Ode mnie dzisiaj gwiazdki.
WojtekFus Napisano 23 Październik 2012 Napisano 23 Październik 2012 Super klimat! Fajnie działasz tymi dopełniającymi, ale w całości brakuje mi jakichś subtelności i momentami wyczucia z saturacją. Bardzo fajny design tych budynków i sama stylistyka zaczyna być już Twoją charakterystyczną cechą :D Żeby nie być gołosłownym odnośnie tego wyczucia podlinkuje Pana, którego prace mogą Ci się spodobać. Rzuć okiem :) http://www.noahbradley.com/ Pozdrawiam i czekam na więcej!
kamesanin Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 aż mi żyłka z zazdrości krwią nabiła...
najtkriss Napisano 24 Październik 2012 Autor Napisano 24 Październik 2012 Dzięki wszystkim, widzę że muszę powalczyć z tymi czernościami. A pana Noaha znamy i lubimy, ale bez przesadyzmu.
KaliditusZaliditey Napisano 20 Listopad 2012 Napisano 20 Listopad 2012 Dobrze się dzieje, nie rozumiem tylko skąd wzięły się tu te myśliwce,jakaś starsza praca? Martwa uwidacznia problem z czarnymi dziurami,brudkami,które niekiedy pojawiają się w twoich malunkach. A tak to na plus i widać że nie pękasz przed bardziej skomplikowanymi kompozycjami.
najtkriss Napisano 25 Listopad 2012 Autor Napisano 25 Listopad 2012 Szalejący kolosalny żywiołak, tutaj ziemi. Starałem sie nie schodzić poniżej 10% brightness, no i mam już dobrą gammę na 25 i 10%, więc mam nadzieje że już takie to czornyje nie jest.
j4q Napisano 25 Listopad 2012 Napisano 25 Listopad 2012 Faajneee! chociaz brakuje mi konsekwencji w zarzadzaniu detalem. W kazdym razie poprzednie prace z teczki bardzo fajne :), a te z wschodnim rysem nawet rewelacyjne.
kamesanin Napisano 25 Listopad 2012 Napisano 25 Listopad 2012 ja pierdo.... no istny z tej ziemi zrodzony:) cycu glanc
KaliditusZaliditey Napisano 25 Listopad 2012 Napisano 25 Listopad 2012 Jest radocha z malowania idź dalej swoją drogą, a z tymi brudkami to nie chodzi o to,że nie można używać czerni,można, tylko to kwestia w dużej mierze samej kompozycji jak i mieszania kolorów.Koncepty filmowe są często dowalone do czerni.Pozdr.
badassky Napisano 25 Listopad 2012 Napisano 25 Listopad 2012 Super fajnie namalowane!! Ale czepię się trochę do kompozycji ;) Otóż, chodzi o to, że wszytko jest skupione po lewej stronie. Do perfekcji brakuje mi tylko odbicia postaci w poziomie :) Jak będziesz miał czas to bardzo proszę, żebyś spróbował tego zabiegu. Z wielką chęcią zobaczył bym to w takiej formie :)
Rotcore Napisano 26 Listopad 2012 Napisano 26 Listopad 2012 Mi przede wszystkim brakuje wyczucia skali, miejscami liście i rośliny wydają się standardowo małe jak gdyby ten z założenia kolos był wielkości czlowieka, może jest to też wynikiem niekonsekwentnie poprowadzonego detalu albo za mało perspektywy powietrznej... kolor syty, wyrazisty, za bardzo oddaliłeś mu jego lewą rękę przez co teraz czyta się jakby miał obie rece ku górze tyle że ta druga jakas zniekształcona albo schowana nieco za nim/za drzewami na grzbiecie... pozdro
telthona Napisano 28 Listopad 2012 Napisano 28 Listopad 2012 a mi sie tu kolory podobaja :D takie swietliste :D zwlaszcza w centrum obrazka :D
Swiezy Napisano 28 Listopad 2012 Napisano 28 Listopad 2012 Ciekawe rysunki i wiele się dzieje na nich, na temat kolorów to już Status powiedział i w sumie zgadzam się z tym. Pozdrawiam ;)
heman Napisano 28 Listopad 2012 Napisano 28 Listopad 2012 najtkriss: szkoda że obrzeża obrazka tak bardzo odpuściłeś.
polka dot Napisano 28 Listopad 2012 Napisano 28 Listopad 2012 zajebiste to pierwsze z trzeciego postu, "Nowy Babilon"?
najtkriss Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Napisano 1 Grudzień 2012 Dzięki, macie racje ze zrypaną skalą i odpuszczeniem, powinienem był horyzont dać wogle na człowieku a nie żywiołaku, no ale nie chce mi sie już do tego wracać. @polka dot babilon stary, tyle że go troche wyżej pobudowali :D nastepna martewka, tym razem pod tytułem "who needs composition anyway"
Nilfheim Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 no gratuluję! ładna martwa! a podpis tak psuje....
najtkriss Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Napisano 1 Grudzień 2012 mam dysgrafię do dziesiątego pokolenia, wybacz
Nilfheim Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 jasne, dysgrafię, a słonika to namalowałeś
jameli Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 fajna ta martwa... faktury dobrze wyszły - podoba mi się światło tego pomarańczowego czegoś
Swiezy Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Świetna martwa, pozazdrościć talentu, super kolory i forma. ;) Pozdrawiam
najtkriss Napisano 29 Lipiec 2013 Autor Napisano 29 Lipiec 2013 (edytowane) Ale się tu zakurzyło. To może coś wrzucę. Edytowane 21 Październik 2013 przez najtkriss
jankazmierczuk Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Zawaliste to ostatnie, jedynie odbicia ognia na wodzie nie wyglądają całkiem naturalnie. Nie zmienia to jednak ogólnego bardzo dobrego wrażenia:>
88grzes Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Fajne rzeczy, ale popracuj nad walorem, bo niektore pracki sa ze tak powiem "oczojebne" :D
najtkriss Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Napisano 6 Sierpień 2013 Dzięki. Naturalniejsze odbicia by odciągnęły uwagę od focal pointu, a że i tak z kompozycją trochę zwaliłem to już tego nie chciałem. A tu nowa pracka, próbuje nad klimacikiem pracować.
incasent Napisano 6 Sierpień 2013 Napisano 6 Sierpień 2013 Świetne te pracki :) Naprawdę kawał dobrej roboty. Aż się dziwie, że jeszcze nie dostałeś gwiazdek. Już to naprawiamy !
najtkriss Napisano 21 Październik 2013 Autor Napisano 21 Październik 2013 Czymkolwiek te gwiazdki są, ale dzięki. Kontynuując tą grę z piratami, wrzucam kilka kart i żetonów z niej. A to to do legendy 5 kręgów
najtkriss Napisano 30 Październik 2013 Autor Napisano 30 Październik 2013 Spitpainty! Każden po pół godzinki.
pici Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Wymiatasz! Czerwone to musi byc jakis loading screen do jakiejs gry i ta gałąź na 1. planie musi się ruszać! :P Epicko
COR Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Panie Najtkriss bardzo ladne te pirackie klimaty. Fajnie kolory i planowanie kompozycji. Ostatni speed z wodnymi zombie ma klimat. Jedyne co mi nie za bardzo pasuje to twarze. Czegoś im brakuje moim zdaniem
Pinokio Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Smaczne są te pracki, najlepszy klimat mają dwie ostatnie, plusik za halloween'owy smaczek w przedostatniej :)
najtkriss Napisano 31 Październik 2013 Autor Napisano 31 Październik 2013 @COR twarze kiepskie, bo ja niestety ostatni raz o anatomii w liceum na biologii słyszałem. Wstyd sie przyznać ale te postaci są ciężko bazowane na zdjęciach kolegów. @Pinokio temat był halloween mansion, to tak gupio bez dyńki nie? :D To jeszcze jeden, pyraimd lord, ale zajął mi ładnych 40 min dlatego publikuje to tylko w Max-TiVi.. tfu, 3d.
najtkriss Napisano 9 Listopad 2013 Autor Napisano 9 Listopad 2013 2 nowe spitpainty i następna karta z legendy 5 kręgów.
Piret Napisano 12 Listopad 2013 Napisano 12 Listopad 2013 Bardzo mi się podobają spitpainty. Myślę, że niedługo będzie widać rezultaty tej systematycznej pracy ;) Tak trzymaj. A co do l5k, to będzie nowe wydanie podręcznika?
najtkriss Napisano 12 Listopad 2013 Autor Napisano 12 Listopad 2013 Dzięki. Nie wiem nic o podręczniku, ja tam tylko sprzątam. To znaczy obrazki rysuje. Będzie wychodzic teraz ta Ivory Edition, to może i nowy podręcznik też? Pozdr
ICE Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Bardzo fajny kadr w ostatnim obrazku, podoba mi sie takze, jak namalowales te bambusy; wygladaja bardzo zdrowo :)
Gość porrr13 Napisano 11 Grudzień 2013 Napisano 11 Grudzień 2013 (edytowane) Zajebista prostota i jednoczesny detal, tak jakbyś maznął dwa razy a uzyskał mega wyostrzone wszystko, oczywiście wiadomo, że tak to nie wygląda, jednak jak dla mnie, wyśmienicie. BTW: Widać duży progres co do czystości prac, wystarczy spojrzeć na 1 post. Edytowane 11 Grudzień 2013 przez porrr13
Igi Napisano 11 Grudzień 2013 Napisano 11 Grudzień 2013 Jakbym był brytyjczykiem to bym powiedział: Splendid!
incasent Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 Cóż można rzec... Zayeahbiste są te pracki Sir !
Kefas Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Przeszedłeś ostatnimi pracami na wyższy level
najtkriss Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Napisano 4 Wrzesień 2014 I jeszcze więcej kart z legendy Tu taki mp z klasy z cgma (jedyny co mi wyszedł jakoś) I więcej piratów
Rekomendowane odpowiedzi