vision3d Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Witam. Zamieszczam już wcześniej prezentowany model, jednak tym razem w nowym 'mundurku' na potrzeby pewnego serwisu 3d. Mam nadzieje ze mnie mocno nie zjedziecie;P Pozdrawiam
valah Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 swietne ujecie, swietny montaz, swietny render, ale ten mundurek i to autko...chyba sie poplacze :)
Marcin Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 eeeeeee no troszke mnie zatkalo ... jedynie sie przyczepie do lączenia przedniego zderzaka z masqą .... ;) 6/6 ... czasem choleva fajnie na takie pracki popatrzec ....
flesz_gordon Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 sliczota, bardzo mi sie podoba ale kierowcy nie ma :)
SansSerif Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 3dtotal tex? swietne wykonanie ale koncepcyjnie profanacja ;) szkoda ze go tak mocno przyciales po bokach.
sikham Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 bardzo ładne moze jestem w błedzie ale wydaje mi sie że powinno być mniej "syfu" na zprzednim zderzaku obok koła ;) no i "niewybaczalny" brak kierowcy :P
Marcin Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 sikham - masz racje .... taki ruch rotacyjny zpowodowal by taki brud ale nie przy ruchu w przód uwzgledniajac sile wiatru ... tzn względna dla ferrari ...
Obywatel Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Pan prezentuje jak zwykle wysoki poziom :-) Nie jestem zwolennikiem aut 3D, ale ta praca ma swoj ostry charakter.
vision3d Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 O cholera. Na śmierć zapomnialem o kierowcy:/ heh jutro nad tym popracuje. Dziekuje za komentarze. SansSerif- strzal w dziesiatke;) Hmm tylko nie bardzo rozumiem co miales na mysli piszac ze go przycialem za mocno po bokach? Moglbys rozwinac? Z gory dziekuje
valah Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Sans'owi chodzilo chyba o kadr... przydusza autko. pozdr
martez Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 bardzo fajnie to wygląda, ale fakt scena bardzo dynamiczna a kierowcy nima, no możesz sie wykręcić i powiedzieć że auto ma autopilota lub kierowca schylił sie zawiązać sznurówkę ;)
Marcin Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 gdyby pochylic troche drzewa i kominy to mozna bylo by wcisnąc ze driver zapomnial ręcznego zaciągnąć ... i poszedl po portfel .... ;) a wiec skoro bedziesz jeszcze kierownice dawal to poszerz troche kadr .... hm ?
Michas Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 No comment. Dla mnie ideał :-) ... no ale swoją drogą kierowca by się przydał ;-)
Master Kiełbaster Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Poobracaj koła bo chyba są identycznie ustawione...
rad Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 ...marzę o takim poziomie..ale jeśli czepiać się szczegółów to wydaje mi się że migacz na błotniku jest troszkę jak plastykowa pomarańczowa kulka
Marcin Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 ey wiżon3d daj no linka do tej waszej stronki z smochodami ... bym sobie zobaczyl co nowego ... a patrze ze po vB jeszcze nie wpisales info zadnego i tym samym stronki ..
vision3d Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 Za jakas godzinke wrzuce poprawiony render (bedzie kierowca w koncu:] ) Marcin - nie zamiescilem info o stronce bo wlasnie zaczynamy prace nad jej nowa wersja - ruszy kolo pazdziernika (heh moj biedny czlowiek ma zapierdziel w pracy:]). I tak nie bylo zadnego update'a od niemal roku:/ (niestety sam nie potraie pisac skryptow jestem uzalezniony od dyspozycji kolegi). Pozdrawiam
vision3d Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 A wiec jest kierowca:] Zmienilem troszke material kierunkowskazow oraz obrocilem nieco tylne kolo, gdyz faktycznie byly polozone identycznie. Pozdrawiam.
Robert B. Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 czemu oni umieją a ja nie JEST POPROSTU SUPER
MareG Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Nie wiem jak inni - ale mnie bez kierowcy bardziej sie podoba:) Przynajmniej w takiej formie "na odwal sie" jak go tam przedstawiles. Wrazenie jest takie jakby biedak nie widzial nic przez maske i ten kask i nerwowo probuje wychylac glowe - takie wrazenie to sprawia w wieczornych (czyli najlepszych) warunkach ogladania Twojej pracy - stosowne swiatlo i konstrast. Poza tym znakomicie! Te kominy - co za fantastyczny pomysl - Tylko ze w porownaniu z pierwszym renderem - na drugim calkowicie wypaliła sie maska i dach, ja bym to przygasił nieco w PSie. To tyle mojej opinii Pozdr
smart Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Świetny masz kunszt!Bardzo dopracowany model.Refleks na szybach bardzo realistyczny.
uncle Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 hmm, ze tak opwiem ten blur, robiony chyba w adobie, wygloda tak ze nie wiadomo w sumie w ktora strone to auto tak naprawde jedzie, bo kola niby sie kreca a auto sprawia wrazenie przybetonowanego do podloza, zrob motion blura raczej w jedna strone, bedzie git, i otoczenie, przy syzbkich ujeciach raczej tak nie wygloda O_o ale ja sie tam nie znam , poza tym git;)
Marcin Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 uncle - a jak wyglada przy szybkich ? efekt motion jest dobry ... ja nie mam takiego wrazenia a co do motiona na evoirment to jest ok skoro trawa na poboczu jest z motionem a kominy jak i drzewa sa dosyc ostre ... nie weim po oc ise czepiasz ;)
uncle Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 nie czepiam sie, tylko wdl moich danych, albo w moim malutkim wszechswiecie, obiekt ktory sie porusza z duza predkoscia, i jest aktualnie zlapany na kliszy zostawia slady rozmazane ZA soba , anie PRZED I ZA soba, podobnie z tlem jak zdjecie jest robione z nieduzej odleglosci od pojazdu to otoczenie takze sie dosc rozmywa.. ne znalazlem nic lepszego.. http://www.nascar-info.net/pictures/benson_johnny_car01.jpg http://www.motorsport.com/photos/f1/2004/auz/f1-2004-auz-tm-0312.jpg a moze sie czepiam jednak? im bardziej sie przypatruje to to wygloda na glow lakieru.. O_o nie wiem juz sam
beeper Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 popracuj jeszcze nad blotem, bo nie wyglada to realistycznie.
vision3d Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 Wiesz moim zdaniem otoczenie wyglada tak jak powinno, jakis czas temu robiem fotke otoczenia jadac samochodem, im dany obiekt byl dalej tym byl ostrzejszy, te kominy sa kilkaset metrow od samochodu wiec nie powinno Cie dziwic ze sa bardzo wyrazne, nie ma co porownywac do tych fotek ktore zalaczyles - nie byly robione w otwartej przestrzeni.
Predator Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 ja dodam swoje ale .... Kola niby sa w ruchu a znaczek na feldze ferrari jest nieruchomy :). Pozatym bomba na maxa :) piekna robota gratulacje.
kru Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 moze czas naswietlania byl duzy a fotografujacemu reka drgnela :P
mujas Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Wszystko bardzo mi się podoba pracka naprawdę zawalista,ale sugerował bym Ci poprawić teksturki w okolicach przedniego błotnika, bo tak naprawdę przecież Sam wiesz że takie równomierne zachapanie jest bardzo mało realne (no chyba że samochód się zakopał i kółeczko boksóje w miejscu), przeanalizuj to sobie, ja bym Ci doradził z przedniej części błotnika ściągnąć troszku błotka, na górze może zostawić to co jest ale lekko pochylić zachlapania a z tyłu napewno wydłużyć bardziej (przecież samochód pędzi a zabrudzenia podążają za ruchem powietrza) jak możesz to popraw to będzie naprawdę bardziej realniej
Gość _Kreska_ Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Ładne, nawet bardzo:), 2 rzeczy mi sie nie podobaja, 1: przyciecie obrazka, nie da rady troche dolozyc tla z lewej i prawej? 2: Ta biala otoczka wokól samochodu, chodzi mi o ten (chyba) ps motion blure, szczegolnie w okolicach maski widoczny. Tło rewelacja!
SansSerif Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 gratulacje rekomendacji na cgtalk! to jest praca robiona dla total3d?
kozioo Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Ładniusie:) Kilka rzeczy można by poprawić ale o tym juz pisali poprzednicy.
vision3d Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 Tak tak dla 3dtotal:] jutro poprawie bugi i zamieszcze mowy render. Prosze o troszke cierliwosci:] Pozdrawiam.
Seo000 Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Ogólnie to bardzo mi się podoba kompozycja tak ładnie to wszystko do siebie pasuje. Niestety nie jest idealnie ale wszystko da się porawić. Np. nie ma kierowcy, maska jakaś taka za czysta, błoto to wygląda jak namalowane a te przy przednim zderzaku jak jusz mówił mujas wygląda jak ramka. Acha i jeszcze jedna zagadka z kąd tam sie wzięło błoto skoro wygląda jak by samochód jechał po jakimś asfalcie. Ale jest very najs.
vision3d Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 Sorki ale to juz jest czepianie sie. A moze pare minut wczesniej przejezdzal przez blotko? niemozliwe? A ja 'uchwycilem' moment gdy byl juz na asfalcie... jejku juz ise naprawde nie macie o co przyczepic...
THE MANYSH TRAFO Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 a ja sie juz nie czepiam no kierowca owszem jest potrzebny ale pracka fajna zrobiona z dosyc duzym doswiadczeniem co do kompozycji i tyle nie sądze ze to przypadek ze tak ładnie ci wyszło Pozdro i czekam na dalsze pracki
vision3d Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 I poprawiona wersja, mam nadzieje że teraz wszystko oki...
Pionier Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 to jakis tor wyscigowy w Czarnobylu? ;). Bardzo ladna pracka. Moje gratulacje.
Damian Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 respect stary... bardzo bardzo fajne, daj ludzika do srodka i bedzie kosmos.. :) !!!
Rekomendowane odpowiedzi