nielot007 Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Co to za "glare" ? :0 dokladnie to glare(lume) daje taka poswiate(??) taki o to przykad to co tak swieci to z glare pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 to ma tylko badziewny MR ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 kolejny speed troche nie udany ale przynajmniej jest ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 NO wiem ale gdzie sobie moge poszperac prz tym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 f10-->renderer-->output-->glare :) aha aby miec dostep do glare trzeba najpier zrobic aby bylo widzialne :) otwierasz lume.mi(np. notatnikiem) szukasz glare(lume) i robisz tak--> http://www.jeffpatton.net/Tips-page.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Rapidografy Rystor cała scenka: 8350 tris rendertime: 22m23s (duron1000, 256ddram) 3dsmax5, V-ray, lekka postprodukcja w PSie (przede wszystkim nieco rozjaśnione) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 no ładnie i szybko pingle w scan linie na potrzeby stronki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam!! kolejny speed samochod lp tzw baza do zrobienia ford'a gt40 :) time-->1h30min(razem z ustawianiem printow i przerwa na herbatke) aha i nie mowcie ze siatka sie nie nadaje na lp bo to tylko baza :D ps. fajnie tutaj speedujecie ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrorhead Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Ja tez dorzuce sowje 3grosze :P modelin&render cinema4d 9.1 laczny czas ok 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 b&b VVD, cos kolo 20min z printami, cos kolo 8000tri bez printoow pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Kome - muszę siatkę zobaczyć :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 jak moosisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 kome fajne, fajne tylko szkoda ze renderku nie ma :) a ja sobie taki własny stół zrobiłem, modeling (jezeli mozna to tak nazwac) to z niecałe 10 min. pozdrawiam pa pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 kome - zarzuć jakimś renderem, model przedni ;) JunioR - mało ciekawy ten stół speaker, na skadery niepaczcie :P [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Kome - fajnie wykonane - chyba sobie tez dziabne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Mkk3a twoje "długopisy" są super ! kolega ma i są identyko, a poza tym render paluszki lizać :D P.S Brushed metal na końcówce normalnie wymiata ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 daje taki speedzik, komercyjny - słodziki. Wiem ze mozna by sie czepiac tego ze nie ma ząbków na zakończeniach ale tak mialo być - renderingi dla agencji reklamowych cechują się tym, że realne odwzorowanie obiektu jest niewskazane, bynajmniej u tej dla ktorej to robilem :) Render MentalRay, FG, hdri EDIT: poprawiona wersja z ząbkami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Dlaczego nie ma ząbków na koncówkach ?! ;) A tak na serio to fajny renderek bo modelik bardzo prosty :D Fajnie fajnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malik Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 No może to i tak wygląda, ale naprawde nie dawałem idealnych kolorów, nadałem im tylko słabe odbice i może dlatego tak to wyszło, a może to wina renderu? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malik Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam. To jedna z moich pierwszych pracek. Może nie zarewelacyjne, ale od czegoś czeba zacząć :) Roboty jakieś 30 min, render ok. 20s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 malik - Jak na początek to ładnie. Tylko na przyszłość pamiętaj że niema idealnie nasyconych kolorów. Nigdy czarny nie jest R=0 G=0 B=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 krzesełko z mojego pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Walec pacyfikacyjny - ok. 1h. nudzilo mi sie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 hm coz wiele napisac dorwalem taka fotke i po prostu nie moglem sie oprzec :D modeling (brak jego bo nie bylo co modelowac :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 zegarek, MentalRay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 model niezły, jaki czas? pokusiłbym sie o posta w PSie, imo zbyt duże nasycenie kolorów, wali po oczach :) taki mały retusz (jeśli można ofcoz - jeśli nie zaraz usunę) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 heh, ladnie Tweety, nawet bardzo mnie się podoba :) zostaw zostaw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Obie wersje są bardzo fajne :D Może zapodasz siateczke :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 bez mesh smooth oczywiscie i jeszcze vRayowa wersja qmc+LC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 speedmodelling na 3dkingdom model 2 godziny wings3d, textury i swiatlo godzina w xsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Nie złe Aniu, aż się prosi żeby zrobić z tego jakąś większą scenkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Aniu bo urwiesz ogon temu wlochaczowi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Aniu render mi sie bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Dawno mnie tu nie było, więc postanowiłem sobie coś speednąć ;] ... 3ds max ... czas ok. 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Huter nie za kanciasto w niekótrych miejscach ? np przy rogach albo na bolcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Może za troche ... może to dopracuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Trochę ponad 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Krzyhhh-u Całkiem ciekawie ale chyba za duzy noise. My first speed:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 odbicia lamp na bilach są zdecydowanie za słabe powienenes jeszcze uzależnić reflection od fallofa (aby przy krawędziach było bardzo lustrzane) co do modelingu to sie nie narobiłes :P czym renderowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 heh gdzies widzialem tutoriala w ktorym autor udostepnil teksturki bil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Homer : ładne, ale ja tu tylko widze sprehe i plane jeśli chodzi o modelowanie, a o ile mi wiadomo o modelowanie chodzi w tym dziale ... dobra, wiem - czepiam się :P Fajnie by było gdybyś troche się oddalił od "stołu" i pokazał stół z kijem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 krzychhh: całkiem nieźle. prawie fotoreal. co to za urządzenie? jaki renderer? Homer: kolor podłoża powinien być o wiele ciemniejszy. Poza tym to tylko sphery z materiałem więc bez rewelacji. Pogratuluję tylko pierwszego speeda :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 no i powonnien byc delikatny meszek na podlożu :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Dzieki za komenty. Następnym razem postaram sie zrobić coś ciekawszego i bardziej ambitnego ;) Renderowane w MR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 tweety : hm.. jest to (miała być) wietatka . renderuję zawsze vrayem... (mały parametr subdiv jest dla gloss w shaderach...z tąd to noise :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 takie male cos przed sniadaniem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 wow, to jest speedzik? ile robiłeś? w tym okrągłym "basenie" na górze powinienes poprawić grupy wygładzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 ZiBi_PL -> daj siateczkę. krzyhhh -> Coś dziwne jak na wiertarkę. Kawałek tokarki tam widze :-) Ale cokolwiek by to nie było wygląda realnie :-) Homer -> fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 nawet niewiem ile to robilem. Siadlem rano i robilem az zglodnialem ;) Zreszta widac po siatce ze sie nieprzykladalem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 ZiBi_PL - bardzo fajny budyneczke:) Postanowił cosik dodać do tej scenki narazie render testowy. Co sądzicie o materiałach kiji kostek oraz trójkąta. Moze macie jakoś koncepcje jak to poustawiać. O to renderek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi