Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

E tam mnie czasami jakiś najgłupszy element ktory i tak nie bedzie dokladnie widoczny zajmuje 30 min, bo "musi byc dopieszczony na maksa" ;)

• Odpowiedzi 4,2k
  • Wyświetleń 563,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nielocie -> robisz zbyt równomienr te faudki. Powinny być różnych szerokości, słógości i wysokości.

PS. Odemnie kilka modeli do speeda. Mniej więcej 1-1,5 godziny na jeden:

vis12xi3.jpg

Napisano

kolejny "speed" ;) . W sumie to krótko to robiłem. Godzinkę, może.

figure4rq1.png

figure5ow3.png

Napisano

Lisie--> baardzo fajnie wyszly te speedy !! mi sie bardzo podobaja :) z faldami racja :)

Gordy--> super wyszlo :P

pozdro

Napisano

my chcemy siate! :) fajnie wyszło ale więcej iter meshsmootha i by bylo jeszcze lepiej :] I zrób też jakąś niesymetryczną koszulke.

PS

Zamieść jakąś koszulke bez fałdek w pliku 3ds albo obj, będe wdzięczny, też się chce pobawić.

Napisano

Nielot. b.ładnie tylko jeden błąd. Pokaż ty mi w rzeczywistości symetryczne faudy :)

Napisano

Witam!!

siatka wiem tragiczna ale nie chcialo mi sie jej poprawiac ;P

jesli chodzi o przod to racja tragicznie jest tam :) jakos tak wyszlo a usuwac juz nie chcialem (wkoncu speed)

maczuga--> uwielbiam ms'a z iter. 1 :D pierw sie naucze robic symetryczne :D pozniej krok wyzej nie symetryczne :) jesli chodzi o koszulke akurat zapisalem na tej bez fald :D ale postaram sie wrzucic :)

Lis--> :P az sprawdzilem czy rzeczywiscie nie ma w realu symetrycznych i nie uwierzysz nie ma :D :D

jeszcze raz ostrzegam siatka tragiczna jak ktos ma slabe serce nie otwierac :D

pozdro

61a3bb5c825c3f37m.jpg

Napisano

Witam ! takiego pajaka probowalem zrobic , czas: około 3,5 godziny. Pozdrawiam :)

d14edf15cf26cce3m.jpge7058f8aadcbf3acm.jpg

Napisano

lewis- b mi ise podoba, jezeli chodzi o nogi to koncowki proponowalbym zakrecic w dol.

Napisano

lewis, cool pajączek!

Zindustrializuj mu odwłok i będzie naprawdę super modelik.

Napisano

więc potrzebowałem jakiejś giwerki jako rekwizyt w kaburze do moje projekciku i takie cos wyszło. Żadne tam cudo

proppd5.png

prop1sr2.png

No to pa.

Napisano

Jakieś drewniane te ludziki... :)

lewis: o kurcze, ja bym tego pajączka pewnie z 3 dni robił O,o

gordy: a ty zaloz pozadnego wip'a z tym twoim wojakiem, bedzie latwiej komentowac dokonania :)

Napisano

dzieki!:)

deshu - po sesji wrzuce tego pajaczka do WIPa i postaram sie to skonczyc, pokombinuje wtedy z ulozeniem nog,scena,materialami itd.. brakuje tam jeszcze sporo elementow, czesc rzeczy wisi w powietrzu :D

lewus- odwlok faktycznie troche leniwie zrobiony jest :)

mirach- tzn tam jest jedna noga skopiowana tylko, nie maja jeszcze polaczenia z reszta pajaka :D Pozdrawiam :)

Napisano

Każdy model ok. 45 min.

1)

624c9ee7e3d20c56m.jpg a28a1196a8a6503dm.jpg

2)

przejscst4.th.jpg

lewis - normalnie respekt ;)

blackzone - fajne drewniaki :P

gordy - ładne nawet

Napisano

Sequel -> ten jack mnie nie przekonuje jakoś.. plastic dobry (nawet bardzo dobry!) ale metal gorzej. I albo takie ujęcie albo jakiś niewymiarowy.

Okularki jak okularki:) Z dobrym renderem będą cool:)

Napisano
a mnie dziwi ze tego jacka 45 minut modelowałeś ;]

bo dopiero zaczynam, dlatego tak długo ;)

Napisano

to i ja wystawie swojego speeda :) ot taki toporek z jakiegoś konceptu do warhammera mark of chaos. soft - blender

Napisano

no a jak

męczyłem się nad tym pół dnia xD

wkońcu to speed i tak to tylko z nudów zrobiłem

Napisano

No modeling może by potrwał z 40 sek. w moim wydaniu ale tekstura. no to już z godzinkę!

Napisano

Tylko te cienie są siakieś takie nijakie :-)

Gordy! Ładny gnat jak na speeda ... możesz pokazać siateczke?

Napisano

cienie nijakie bo są dwa omni jeden z jednej strony drugi z drugiej strony i dlatego tak jest ;)

Napisano

Referki na nogach ;), ale nie wyszły za dobrze :/

KLICEK - nie widać obrazka. :/

slippers3hz.jpg

Napisano

Hejka wszystkim dawno nic nie wrzucałem na forum więc postanowiłem i W tym wątku się pokazać.. mam nadzieję że od złej strony to nie będzie :) ;)

Speed około 20 min z materiałami:( i renderem..:) pomysł z katalogu OBI :)

d81d0c2194c99a33.jpg

Napisano

taki nie całkiem speed ale na oddzielny wątek raczej nie zasługuje :P zrobiony dla odetchniecia od modelowania samochodów ... no i już dawno nie renderowałem nic scanlinem :D

komentarze mile widziane

1big9ne.th.jpg

2big8xb.th.jpg

3big5sl.th.jpg

Napisano

Moje wypociny na konkurs Everków :)

Play-Doh, Dr. Drill 'n Fill

1h 35min

nfill7yv.jpg

Napisano

No to ja dam coś zeby kazdy kto umie modelowac organike się pośmiał. A wiec, to jest kurczak, nie wiem czy kura czy kogut, bo jako luznej referki uzywalem 1 zdiecia kury i 1 koguta... Mial być speed a zajelo pol dnia z powodu przeszkadzajek, ale w zasadzie to speed.

A teraz glowne pytanie, czy w deszczową noc przy slabym oświetleniu i marnącej parze na okularach moze to ujść za kure ? Potrzebuje kury w scenie gdzies jako wypelniacza i zastanawiam sie czy się nada... :)

kura4vc.png

pozdrawiam

Mirach

ps: javor: swietne :)

Napisano

Au... to znaczy.. au... czemu tak tego kurczaka uszkodziłeś? Nogi (uda) ma o dziwnym kształcie i zaczepieniu, a skrzydła wyglądają jak obcięte w połowie.

Popatrz się na nietoperza, jak mu się kości w skrzydłach układają.

Ogólnie myślę, że lepszym wypełniaczem byłby mało szczegółowy kadłubek (mało szczegółowy, czyli np. bez oddzielnych skrzydeł, tylko lekkie wybrzuszenie na boku). A szczegóły potem ogólnie domalować na teksturze.

pp,

_3Jane

Napisano

Hm, wygląda jak kura która się nadziała kuprem na bombę atomową. Innymi słowy przód w sumie OK jak na wypełniacz, ale jakoś dziwnie się ta kura kończy...

Napisano

javor świetne :) jak mozesz to pokaż siatke

mirach jak do wypełnienia to jak najbardziej :)

+ moje ;D

d3d30f5f1cbb06c3.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.