SSn4k3 Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 JunioR swietny wiatraczek, czekam na full renderka;] A tutaj samolocik z glowy, klika minut doslownie:D Kabina za wysoka ale zapomnialem o niej;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 chciałem zobaczyć czy da się zrobić samochód w około 1h. da się:) ale wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 fajne tylko fotele bym wyminil ale kolorek mi i karoseria jak najbardziej pro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 lol ;] 1h a wyglada lepiej niz niejedne parodniowe pracki :D rispekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 w ramach sprostowania felgi i opony były z innej pracy. a oto siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 zabawa + nauka mental ray ;] kiedys musi byc ten pierwszy raz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 To z tutoriala o brushed metal? A tak swoją drogą to te kulki wyglądają jakby zostały owinięte nitką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 no ładne i tylko w jedna godzine :) fiu fiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 następny, też szybki bo silnik już kiedyś zrobiłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 no to musi byc cieplo w tylek od tego silnika :D a tak to fajne ;] pomyslowe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 ja od sebie daje taki oto stoliczek... moj pierwszy speed ( kolo 30 minut - model 10 reszta tekstury, oswietlenie i render ), pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 szkło zdecydowanie za cienkie, a nogi za grube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Hej. Razem z Pionierem korzystamy z okazji aby powymieniac sie technikami :P... wiec wymodelowalismy prosty kapelusz for fun :) Referencja: http://img411.imageshack.us/img411/8349/refka4rb.jpg Moja wersja: pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 zgadza sie :) i moj kapelusz :) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 bardzo fajne te speedy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Oj nudzicie się z mf w tym studiu , nudzicie ;) Bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 MF - lepiej ;] Zacne modeliki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 ok, nastepny speed z tego samego conceptu, cos na ksiazke hm czy co tam tym razem: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 No i moja wersja :P... Robilem 5 minut dluzej od Pioniera, rowno 60 min :)... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Bardziej Pionierowa podeszła ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 świetne speedy możecie zrobić widetutorial jak robicie te wszytski pomarszczenia ?? : ) bochoć próbuje to mi tak to nie wychodzi : ) wystarczy włączyć nagrywanie i taką godzinke pracy nagrać : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Pionier - MF 2 - 0 Ale jedziecie dalej. ;) Wypadałoby skończyć remisem. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 no werje pioniera mi sie tez bardziej podobja ale wieze w mozliwosci male :D male dawaj... dawaj rodzina patrzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Pomyślałem że też mogę speeda jakiegoś.Wybrałem sobie zdewastowany namiot wojskowy. Założyłem 40 minut ale nie wyrobiłem...całkowity czas 45 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Witam!! jak dla mnie to: MF vs Pionier 1 : 1 kapelusz Pionier ksiazka MF no to teraz panowie glowa i tak powolutku do celu :) chveti--> zacne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 1:1 ale Ksiazka Pioniera a Kapelusz MF :D chveti - ładne fałdy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 kapelusz MF'a , książka pionier'a , +dodaje od siebie nożyk :) może kiedyś dojdzie to odwzorowania w 3d całej pracki :D dareg: rower jak rower.. ale silnik : ) miodzio ;) chveti : nawet fajnie się gnie ;) choć trochę za bardzo jak guma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 krzyhhh - fajny , toonkowy :) Skoro jesteśmy w toonkowych klimatach to zrobiłem cartoonowy czołg :) 80 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 MF 2-0 Pionier krzyhhh bardzo fajny mieczyk :) chveti rewelka !! wyrenderuj go :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 tylko renderek i texturowanie twarzy, modele powstały do dawnej bitwy: nie przyłożyłem się, niestety matura:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 render.Coś mi się wydaje ze mnie do tekstur popchnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 dareg: skin nawet nawet .. bumpa mi brak ;) chveti : skopałeś :) nie ciekawy render... taki... hm.. jednobarwny..texturki obowiązkowo : ) ale model cool ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 3DKingdom Speedchallenge: Tree czas modelowania: 1h 20 min render i ustawienie materialow: 10 min w sumie nie fajnie ale tam... ok robie next speed, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 w sumie fajne... ;) do wizki byłoby extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ładne :) takie niedopilnowane bonzai ( czy jak to sie pisze ;) ) szkoda że ten korzeń ginie w trawie/mchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Jak na bonsai to słabo. Jak na speed model to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 A mnie się podoba. Ja rysuję coś w tym stylu, takie powyginane drzewko bezlistne, szkoda że nie mam skanera bo bym pokazał. PS Może mnie ktoś uświadomić jak robić takie fajne cienie? Ja używam area shadows ale to się za długo renderuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 i kolejne, tym razem bardziej cartoonowe 35 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 też fajne :P ale dałbym większą iteracje MeshSmootha na nóżce, a na kapeluszu chociaż 1 iter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 model: silo, jakieś 30 min render: vueport ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 hm co do silo, mi sie wywalal od razu po odpaleniu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 bo masz oryginal rotfl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ja mam oryginał, trial :) nigdy się nie zawiesił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 fragment większej scenki, nad którą teraz siedzę ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 I czemu to nie jest w WIP'ie? :) Ciekawie się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ItN Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Witam. Bardzo ładne speedki robicie. Dopiero zaczynam, zrobiłem sobie taką skromną lampkę. Modeling i oświetlenie ok. 30 min (wiem, że trochę długo). Bez materiałów bo zbyt dobrze jeszcze tego nie potrafię i miękki cień by się przydał, ale to już zrobię później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ołołoł vorek ! do wipa to już , bo chcialbym trochu pooceniac :) fajne drzewka Pionier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ołołoł vorek ! do wipa to już , bo chcialbym trochu pooceniac :) fajne drzewka Pionier :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=26628 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Taki speed, pewnie mało ciekawy ale potrzebuję tego do materiałów szkoleniowych dla mechaników utrzymania ruchu: przekładnia Nord, i koła zębate robota 4 godziny (przekładnia) koncepcja zmieniała sie ze 3 razy i koła zębate około godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 bardzo fajnie piksar :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi