naeq Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 n o i oto nowa wersja duż obardziej optymalna żaroweczki, całość niecała godiznka, i render time około 3 minuty... to tylko teścik, p.s. fajny HDR co nie :D:D Pozdro :D:D Siateczka: Jutro dodam finałową wersje rendera bo to tylko test a nie che mi się sz tym bawić bo już chce iść spać... narazie wszystkim :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 ładne ale imo nie powinno być odbić na szkle :p ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 yyy, to jest szkło czyli raczej powiiny być... idź do sklepu elektronicznego i zobacz sobei jak takie żaróweczki odbijają otoczenie :D no ale nie tak jak w poprzednim renderze, tam jest za duze odbicie, no ale :)) pzodro Edit: No to dodaję finałową wrsje żaróweczki :)) mam nadzieje że się spodoba... Pozdrawiam ;] No i jeszce dodaje wcześniejszą żaróweczke ze środeczkiem :)) aha, no i jeszcze jak by coś to renderer to V-Ray :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Żarówka się świeci taką bielą że odbić nie widać ;) Ale nic , dobrze wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 a ja zrobiłem sobie takie oto słoneczniki w niecałą godzinę. W niecałą to znaczy 32 min. He he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Fajnie jest tam jakies HDRI? Spped na 3dtotal. zabrakło czasu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Simple_man: Fajne. Masz potencjał jeżeli chodzi o modeling i teksturing. Myśle ze powinieneś popracować nad prezentacją modeli i renderingiem. Dobrze ze tym razem nie ma tej ochydnej siatki (no offence) :D... Życze powodzenia w dalszej pracy... Pozdrawiam, Tomek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 falcom -> super zarowka, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 THX siateczki nie było bo tym razem robiłem poprostu obiekt do większej sceny, a nie do speeda. Po za tym teraz już raczej nie mam czasu na speedowanie. PRACA PRACA PRACA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Tak na zakonczenie wyciskania z samej zarowki renderow :P moze zajme się większą sceną z żarówką... hehe :)) pozdro !! P.S. sorki zza Syfienie Speed Modelingu 3D jakimiś renderami żarówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 Ta żarówka nawet fajnie wyszła, kompozycyjnie też. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Kolejny modello na zleceonko. 3h Pracy i dużooooooooo poligonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 o w morde sliiczne !! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Taka se kanapa. Nielubie faud kurde robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 ta kanapa wyglada na stara i zniszczoną takie bylo twoje zalozenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Poduszki kanapy mi się nie podobaja ... ale reszta ciekawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 zalożenie bylo takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 coraz lepiej :) Siatkę proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 wg mnie kanapa (model) trzyma sie założenia - fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 witam. kolejne moje nieudane dziwactwo =/ Ale juz pozno i koniec na dzis ;] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 heja Lis modelik swietny faldki daja rade ale jakies czarne plami bugi ? Zibi no no stary genialne rzeczy zapodajesz; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 No nieweim co to jest właśnie?? Macałem, lukałem, sprawdzałem i fizycznie tam nic niema. Jak daje MS na 2 to jest ok. I jeszcze Stoła zapodam na dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 spoko sa to 2trojkaty i 2 piatki kolo siebie :] tak mi sie zdaje ;) stolik tez ql modele trzymaja poziom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 KLICEK -> Dzięki stary za słowa otuchy. Na środę czeka mnie lustro ze zdobieniami. to dopiero będzie masakra :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Co to za zlecenie na antyki :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 @Zibi: czy dzialka nareczne to te elementy na przedramionach? bo jesli tak to troche niefortunnie umieszczone... przewody troche jakby sa narazone podczas strzalu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 No no ładniutka kierownica. Znaczek modelowany czy displacement?? chveti - no takie zlecenie :) Mam jeszcze gorsze rzeczy do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 arevulopapo - spokojna twoja glowa :P jak sie ma w glowie 486DX100 to wszystko jest mozliwe :P ps. masz racje ;] ale niechce mi sie to poprawiac - w koncu to speed :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Zaczątek modeliu silnika [animacja] http://img525.imageshack.us/my.php?image=83iw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 *NicoN_ - moze jakies bardziej konkretne info ? :P to do statku kosmicznego ? a tu moje kolejne "cos" :D jak mi cos ladnego wyjdzie to dam z materialami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Znaczek modelowany czy displacement?? displacement z modelowaniem byłoby ciężko:) jak znajde chwile to zrobi inny detal wnętrza samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 wow Zibi, fajne To to :) Moje do "Space Station", szczeguły jak oficjalnie zaczn'e'['emy'] :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 mental ray - skylight + 1 omni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Calkiem fajny ten modelik robocika Zibi, ale przyznalbys sie ze robiles czesc z refek :P Jaki czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 przyznaje sie bez bicia ze nogi robota z referki (pierwszy lepszy robot z googli :P) a czas - hmm 2h ? niewiem , siedzialem pozno i malo kontakowalem juz =/ A jak moje dzialko ? :D ujdzie wersja z texturami ? Cienki jestem niestety w tym :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Jakies 10 minut. Mial byc klimat Toon`owy ale chyba cos nie wyszlo;p ps: kto zgadnie co to za render?=d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 brazil, troszke dziwnie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 - faktycznie nie za bardzo toonowy klimat - chodzi Ci o renderer a nie render :P - stawiam na maxwella - widac po pszenicy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Punkt dla mkk3a :D no wicie, ale render time 12 minut;] Ja jescze z tym powalcze, aby to toon byl;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Panel ozdobny. Time: 5400 sekund ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 ubogi kuzyn M16 ;] czas niecale 50 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 To mi nie przypomina M4, jaśli to miało być m4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Stolik zrobiłem, o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 fajny stolik chociaz renderer z pupy za jasny troche:) eee durny jestem i myslalem ze sie przekonam na nowo do maxa ale jednak dalej go nie lubie i mam lenia :D wiezka 22 minuty bo mi sie juz nie chce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 oooo taki ladny model rowr dodaj troche detala jeszcze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Takie tam lustro. 2 godziny spokojnego dłubania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 rowr: cegiełki modelowane? czy displace/bump to jest? :> Lis: ostro speedzisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Ok. No to konsolka do kompletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Brakuje mi jeszcze talerza z czymś (owocami?) na tym stoliku ... hehe ... ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 tweety: haha 25 minut i lenia mam wiec jak myslisz ???:D Lis:bardzo ladne chociaz ta scina i podloga nie pasuja do reszty i troche psuja ci pracke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi