Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zmieniłem nick z grzes116 na obecny. :) Cieszę się , że moja pracka nie jest taka zła biorąc pod uwagę fakt , że jest to jedna z pierwszych rzeczy jakie sam zrobiłem.

Napisano

Fajne speedy panowie :) hehe

Simple - Jezeli chodzi o format 3ds to jest on bardzo ograniczony pod wzgledem triangli i w zadnym wypadku nie jest polacany przez producentow zb2 ;) co do obj jest darmowy plugin na 100 % gdzies go dorwalem na google.pl z tego co pamietam byl darmowy zaraz Ci go poszukam ;P

Zawsze exportuje do obj i iportuje obj jest to najlepszy formt jaki zostal wymyslony 3ds to troche niewypadl :(

http://www.highend3d.com/3dsmax/downloads/plugins/utility_external/import/2699.html

rzuc okiem tutaj powinno pomoc

Napisano

racja w max6 nie ma exportu do .obj nawet gdzies kiedys w moim watku klicek podawal link do plugina exportu do .obj :)

Hu(n)ter (nie moglem sie powstrzymac, prowokujesz to swoim podpisem ;) ) bardzo fajny kalkulator

pozdro

Napisano
[...]

Hu(n)ter (nie moglem sie powstrzymac, prowokujesz to swoim podpisem ;) ) bardzo fajny kalkulator

pozdro

Dzięki ...

agresja++

:P

Napisano

dobre dobre fakt ;) Tylko zastanawia mnie ta liząca sie para :P Bo to zazwyczaj kobieta siedzi na facecie - a na Twoim pikczersie ona maca go po pośladach:p A ja myślałem ze to jest na odwrót :P

Napisano

Veemo... jakbym widzial swoja klase ;]

Trzy modeliki stworzone do nauki mapowania. Na każdy 1h (ostatni model jest lp)

Napisano
huter -- ten kalkulator to casio fx-911Z ;) cos podobny do mojego :D

Aż złapałem go w łapy by się upewnić czy to ta nazwa ... ta :) ... no ale ja się jedynie wzorowałem na tym kalkulatorze bo jak widać sporo różnić ... mój ma mniejszą długość i większą szerokość ... no ale fakt ... casio fx-911Z był moją inspiracją ;) ... szkoda, że nie dali mi go stosować na maturze :( ...

Napisano

hehe huter -- moj przezyl mature -- ale to bylo.. hmmmm 4 lata temu ;) co do roznic... nom sa -- ale to przeciez speed -- a mimo to przypomina oryginal ;)

swanker... -- dal bys chociaz jakas teksturke, ze cos sie na nim wyswietla ;)

P.s

nabiles ladnie postow w tym watku :P

Napisano

Santi ladny ten stolik tylko troszke ten material brazowawy mi nie pasi ...

Chris z wlaczonym wyswietlaczem bylo by jeszcze fajniej :)

Napisano

Lampka. Niecała godzinka na zrobienie. Trochę niska jakość renderów , tak bywa. ;)

lampka5qc.th.jpg

Wersja bez materiałów.

lampkagrey6jw.th.jpg

I siatka.

lampkasiatka2qb.th.jpg

Może jeszcze coś poprawię (na przykład materiał klosza i jakość) chociaż jest to mało prawdopodobne bo to tylko speed w końcu.

EDIT:

Nie mogłem się powstrzymać , jeszcze jeden render z lekko zmodyfikowanym materiałem na kloszu.

lampkaren26ck.th.jpg

To u góry to metalowy , ostry pręt (będący częścią lampki) który przebił przy upadku cienki materiał klosza. :P

Napisano

Ooooo... piękny odtwarzacz mp3, ale czarny kolor mi niepasuje (zrób może srebrny)

Ile modelowałeś i w czym renderowałes?

Napisano

Kieliszki. 40 minut. Za cholerę nie mogę dojść co jest nie tak z podstawkami , jak ktoś ma jakieś sugestie to miłoby było gdyby mi na pm napisał.

1.

testrender21tc.th.jpg

2.

testrender31yq.th.jpg

Enjoy.

Napisano

Troche dłógawo jak na kieliszki.

Tak trochę dziwnie wyglądają.

Na podstawie masz stanowczo za grube szkło. Może w dodatku wertexy niepołączone. no niewiem.

Napisano

Zrobiłem sobie takiego IPod'a... nie stać mnie to pomyślelem, że sobie wymodeluje;) Sluchawek brak:/

Całość łącznie z renderem jeden wieczór (ok 3-4godziny)

Render Vue5 Infinite

ipodzikcopy8yy.jpg

i siata:

ipodframe4cw.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności