Napisano 22 Maj 201311 l Witajcie, Podobnie jak przy jedynce, miałem również przyjemność pracować przy Anomaly 2. Tym razem jako Lead Artist, a jako, że jesteśmy tzw. indykami i zespół jest niewielki, to hasło to oznaczało, że maczałem palce w kilku aspektach strony wizualnej. Współtworzyłem koncepcję graficzną, wymodelowałem część assetów, stworzyłem kilka map oraz większość fx-ów. Zajmowałem się także oświetleniem i postprocessem. Wrzucam zatem tę część, którą wysmażyłem. Są to screeny z naszego edytora pokazujące sceny w ujęciach zazwyczaj nieodstępnych w grze. Przez większość czasu kamera w grze patrzy od góry i mamy mały zakres zooma, tylko w cutscenach kamera trochę bardziej się odchyla i poszerza kadr. Zatem wszystko przygotowywane było z myślą o widoku z góry. Jak ogarnę temat, to dorzucę kiedyś efekty w postaci filmików.
Napisano 23 Maj 201311 l Moim zdaniem nadaje się na fronta! Każda z pokazanych lokacji ma klimat i wygląda świetnie. Jakieś siateczki, tekstury?
Napisano 23 Maj 201311 l Świetne! Musze w końcu zaopatrzyć się w tą gierkę bo wyglądą fantastycznie i dobre recenzje zbiera :)
Napisano 23 Maj 201311 l Fajnosc! Zdecydowanie bardziej lubie Riiijo skriny, bo nie ma tych wszedobylskich postpsujprocesow i wiecej widac, a widoki sa bardzo zgrabne. Czekam na up od Bartka:)
Napisano 23 Maj 201311 l Świetnie to wygląda, szczególnie ostatnie screeny ( te z obłupanymi drzewami). Jedyne co mi się nie podoba to roślinność, wydaje mi się, że można by było wykorzystać fakt, że kamera jest z góry trochę lepiej przy jej tworzeniu. Widać poszczególne plane'y obrócone w różne strony, może też to trochę wina shadera.
Napisano 23 Maj 201311 l Niesamowite. Robi wrażenie, że to tak naprawdę seria screenów z viewportu. Dzięki za wrzucenie tego. Gra sporo traci skoro jest tylko widok z góry, bo naprawdę w powiększeniu i po zmianie kąta sceny są świetne. Czy to jest to w Google Play: Anomaly Korea? Czy to coś innego?
Napisano 23 Maj 201311 l Autor Dzięki panowie! Jedaith - jak wrócę z urlopu to może coś dorzucę, natomiast nie ma w siatkach i texach nic ciekawego w sumie. Wykorzystujemy atlasy do propsów, roślinności i po teksturce na budynek, które są taką wyklejanką: tu okno, tam daszek, tam elewacja. W alphie jest specular, a no i osobno normalka. Budynki maja średnio ok. 2,5K tri, te najmniejsze kilkaset, a te najbardziej zarzucone detalem 3,5K, w porywach więcej. Charakterystyczne dla planszy związane z fabułą/rozgrywką obiekty mają 10K-15K, a ta wielka, okrągła antena ma chyba z 30K bo był plan, że będzie widać więcej w grze :) blinq - niedawno cały czas była jakaś mała promo na Steamie, nie wiem czy jeszcze jest Mocnek - oj tam więcej chciałbyś widzieć ;) A Bartek ma dorzucić tutaj swoją część frmdbl - właśnie jakbyś grę odpalił to nie będziesz widział tych plane'ów, bo od góry będą równolegle do ekranu Adek - ale nie jest też to taki centralnie z góry, płaski widok jak w viewporcie w maxie ;) Anomaly 2 to jest sequel Anomaly: Warzone Earth i jest to wersja Windows/Linux/Mac - jedyna dostępna. Korea z kolei była tylko na mobilnych, ale powstał port na PC dla tych, którzy złożyli preorder na A2 przez naszą stronę czy jakoś tak, dostali ją jako gifta. A przy okazji zapraszam do kolegi Kamila, który stworzył loading screeny do A2 i pokazuje je w swojej teczce - http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=81057&p=1161606&viewfull=1#post1161606
Napisano 24 Maj 201311 l To jeszcze kilka prac ode mnie. Ja produkowałem assety (lowpolly, plus kilka w zbrushu), część map (głównie multi i tutoriale) i kilka fx'ów. Soft - Blender, Krita, zbrush, xsi, ps. Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam forumowiczów! Edytowane 24 Maj 201311 l przez JoseConseco
Napisano 24 Maj 201311 l Ślicznie! Oprawa wizualna Anomaly 2, to jest coś co zrobiło na mnie ogromne wrażenie :D Jakość triple A wśród indyków :D naprawdę rzadko się widzi naprawdę ślicznie zrobione indyki. i teaser do trailera, i trailer i efekty, wszystko bardzo bardzo miodne! :>
Napisano 24 Maj 201311 l Kawał świetnej roboty. Gratulacje! Dodaję do listy gier, które warto zobaczyć/pograć. :)